1.FUTSAL LIGA 2021/22 - 7.kolo

16.10.2021 10:00

 

 
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO
SK SLAVIA PRAHA 
4 : 2
  (1 : 2)
 
Branky:  Chráscina, Hansl, Havlín, Bílý – Daniel 2
Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Chráscina, Starý, Kratochvíl, Hansl (C), Havlín, Pokorný, Trbušek, Hromek, Bílý, Fessl
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vachtor, Sita, Leovski, Ševčík, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba, Křemen
Rozhodčí: Klečacký, Krupa – Kabeláč
 
 

Slavia si v pátek přijela do Brna pro tři body, ale nakonec bylo všechno jinak a ukázalo se, jak nemusí být nikdy předem nic jasné. Domácí tým nastoupil konečně v uspokojivějším stavu zraněných hráčů a od začátku hrál poctivě dle stanovené taktiky. Aktivita a územní převaha hostů byla patrná, domácí tým hrozil především z protiútoků a přestože vyslali hráči Slavie směrem k brankáři Pšurnému velký počet střel, nedá se říct, že by to bylo "drtivě na jednu branku" jak předzápasové prognózy možná po debaklu Vlků v Plzni předpokládaly. Do vedení šli domácí, když Tomáš Chráscina dorážel do prázdné branky skvělou akci Patrika Pokorného (ten se po zranění představil teprve v prvním letošním zápase). Za minutu bylo nejen vyrovnáno, ale Slavia šla i do vedení - dvěma parádními trefami se prosadil nejlepší hráč hostujícího celku Daniel a bylo to 1:2. Po přestávce pokračovala hra v podobném duchu jako v prvním dějství. Několika parádními zákroky Vlky podržel gólman Jaroslav Pšurný a ve dvou případech ho zachránila tyč. Hosté diktovali tempo ale třetí branku vstřelit nedokázali. Pět minut před koncem trefil tyč i domácí kanonýr Havlín a lavička Žabinských Vlků se chystala k závěrečné hře bez gólmana, ale po signálu při rozehraném přímém kopu od pravé lajny našel Dominik Havlín přesnou přihrávkou Ladislava Hansla a ten usměrnil míč do sítě - vyrovnáno! Zbývají čtyři minuty do konce a je to podle očekávání naopak Slavia, kdo jde do hry bez gólmana a opakuje tak variantu, která jí v minulém zápase s Libercem vyšla a vedla k vítězství. Tentokrát se to ale "sešívaným" nepodařilo. Domácí hráči dřeli, padali do střel a v čase 37:37 přišla odměna, když Tomáš Chráscina vystihl přihrávku soupeře, posunul míč na Dominika Havlína, který trefil odkrytou branku Slavie. Ještě nebyl konec a v následujících vteřinách mohl Daniel zkompletovat hattrick, ale z dobré pozice branku přestřelil. Pátnáct vteřin před koncem se podařilo Jiřímu Bílému nadvakrát překonat brankáře hostů a definitívně potvrdit nečekaný a senzační výsledek! 

Ohlasy po utkání:

Jaroslav Pšurný (brankář Žabinští Vlci Brno): "Po těžké sérii nevydařených zápasů jsme se konečně semkli k bojovnému výkonu a vyšli ze základních věcí, takřka dokonalé obrany a maximálně bojovného přístupu. Když jsme srovnali stav a soupeř z nutnosti plně bodovat šel do power play, věřil jsem, že ho potrestáme. Skvělý večer pro "vlčí smečku", která ještě zdaleka nevzdala svoji účast v nejvyšší soutěži."

David Frič (trenér SK Slavia Praha): "Odehráli jsme utkání z pohledu nasazení na 20% a byli jsme za to po právu potrestáni. Gratuluji soupeři k zaslouženým třem bodům, my jsme dnes degradovali dosavadní dosažené výsledky a musíme se vrátit k tvrdé a poctivé práci."

 
FOTOGALERIE ZE ZÁPASU (Lucie Bednářová)
WEB SOUPEŘE - SK SLAVIA PRAHA
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
 
 

—————

Zpět