DIVIZE 2013/14 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

23.03.2014 20:00
22.kolo: Divize E - 29.3.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TOKA BRNO 2:3 (2:1)
branky: Starý 2
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Chroust, Pospíšil - Starý, Kratochvíl, Hansl, Jakeš

V prvním poločase jsme byli lepší a přestože jsme soupeře téměř k ničemu nepustili, prohrávali jsme po nedorozumění gólmana a obránců 0:1, Brzy poté však znamenaly dvě branky Petra Starého zvrat a naše vedení 2:1. To jsme mohli minutu před přestávkou zvýšit, ale nabídku v podobě "desítky" za šestý faul Toky Laďa Hansl nevyužil. Po změně stran byli hosté mnohem aktívnější, bylo jich "plné hřiště" a podařilo se jim otočit stav. K vyrovnání nakonec nevedla ani naše čtyřminutová power - play a tak jsme v přímém souboji o horní polovinu tabulky přenechali 6.místo našemu přemožiteli." Vývoj: 0:1, 2:1, 2:3.

21.kolo: Divize E - 23.3.2014, Sportovní hala Havlíčkův Brod
utkání:
HAVLÍČKŮV BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 10:1 (4:0)
branky: Jakeš
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Chroust - Starý, Kratochvíl, Hansl, Jakeš

Za stavu 0:3 bereme time, abychom si ujasnili v čem chybujeme. Stále je to to samé - klička na tři soupeřovy hráče uprostřed hřiště, následná ztráta míče, brejk a jeho brankové zakončení. Přesto sedm sekund před koncem poločasu děláme další podobnou "futsalovou parafrázi" a opět inkasujeme - 4:0. O přestávce si v kabině opět zdurazňujeme chyby, kterých se musíme vyvarovat, sedm minut po změně stran máme řadu šancí, marnost dovršujeme vlastní brankou a soupeř i nadále strojově proměňuje jednu šanci za druhou. My nastřelujeme tyče a neproměňujeme ani ty nejjasnější šance. NIC, NULA, BIG ZERO!!! Na hřišti jsme místy k smíchu a některé góly v naší síti, jsou téměř zesměšňující. Jediný gól dáváme za stavu 9:0 Macíčkem, po nahrávce Martina Chrousta před prázdnou branku domácích. Naplno se projevilo to, jak v poslední době přistupujeme k tréninku - bohorovné zakončování a řešení "přečíslovacích" situací bez důrazu, rychlosti a jakékoliv invence. Ostuda na "entou"! Vývoj: 9:0, 9:1, 10:1.

20.kolo: Divize E - 15.3.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PIVOVAR VYŠKOV 6:10 (0:5)
branky: Pospíšil 2, Lange ml. 2, Starý, Kratochvíl
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml. - Pospíšil, Chroust, Starý, Kratochvíl

Na vyškovský Pivovar se nám dlouhodobě nedaří. Chtěli jsme s nepěknou statistikou něco udělat, ale přestože jsme odehráli s kvalitním protivníkem vyrovnaný poločas, svítilo na jeho konci na ukazateli skóre velekrutých 0:5. Rozdíl byl v jediné, zato však poměrně zásadní věci - zatímco my jsme své šance nedokázali využít, soupeř nám to věšel do "vinglů". O přestávce jsme si řekli, že přes pětibrankové manko se pokusíme ještě odehrát důstojnou partii. Poločas jsme začali hrou bez brankáře, ale již ve 29 vteřině inkasujeme po šesté a v čase 21:25 je to hrůzostrašných 0:7! Jsme otřeseni a náš gólman se vrací mezi tyče. Ve 27´ se konečně trefuje hezkou střelou Míša Kratochvíl a ve 28´ zakončuje po solidní kombinaci Peťa Starý - 2:7. Poté zahrává soupeř přímý kop a výsledkem je další šibenice - 2:8! Stále se snažíme o vylepšení výsledku a naše aktivita je odměněna dvěmi brankami (33´a 35´) jejichž autorem je Tomáš Pospíchal, který při svém druhém zásahu skvěle vybojoval míč na levé lajné, vyměnil si přihrávku přes celé hřiště a zavěsil - 4:8. Dřeme, hosté se brání a ve 36´ dává Bobo Lange dvě branky (jednu od levé lajny a jednu bombou z dálky). Je to 6:8 a hráči Vyškova jsou viditelně zaskočeni. Času však mnoho nezbývá, hrajeme pressing na hranici rizika a naše neskutečné zmrtvýchvstání je bohužel přibržděno samostatným únikem hostujícího útočníka, "záchranou brzdou" v podobě stažení za jeho dres a z toho plynoucí ČK pro našeho obránce. Přesilovku Pivovar využil a přestože bylo víceméně rozhodnuto, stále jsme bojovali. V samotném závěru se hostující hráči uchýlili ještě ke dvěma téměř likvidačním faulům a tak desátá branka v naší síti již téměř nikoho nezajímala, jelikož se poslední minuta "zvrhla" v emoční smršť, která panovala mezi oběma střídačkami i u stolku časomíry. Hráči Pivovaru opět dokázali (stejně jako v podzimním zápase ve Vyškově), že po futsalové stránce jsou připraveni výborně, bohužel co se týče slušnosti a pokory, neškodil by jim trénink přinejmenším třífázový! Vývoj: 0:7, 2:7, 2:8, 6:8, 6:10.

19.kolo: Divize E - 8.3.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
AGROMELI BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 7:9 (1:5)
branky: Chroust 3, Starý 3, Stoklásek, Kratochvíl, Vala
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Pospíšil, Chroust, Starý, Kratochvíl

Zápasy s tímto soupeřem jsou vždy pekelnou přestřelkou a nejinak tomu bylo i v tomto duelu. Začali jsme skvěle a v čase 1:38 jsme vedli 2:0. V 8´ Agromeli snížilo a v následujících minutách jsme museli několikrát hasit nebezpečí hrozící z jeho dalších ataků. V tuto chvíli nás hodně podržel Dawe v brance, který se vytasil s několika parádními zákroky. Uklidnění přináší naše dvě slepené branky, když nejprve Tomáš Pospíšil parádní patičkou v brankovišti vybídl ke skórování Martina Chrousta a brzy poté to Peťa Starý zkusil z dálky a míč proplachtil mezi několika hráči až do sítě překvapeného gólmana. Krátce před přestávkou dáváme ještě pátou branku a do kabin jdeme s velice nadějným náskokem. Po změně stran jsou domácí mnohem aktívnější, nám se nedaří podržet míč ani uklidnit hru a pouze se bráníme. Výsledkem jsou dva góly (28´a 29´) v naší síti - 3:5. Poměrně klíčový moment zápasu přichází ve 32´, když Vladan Vala překonává dorážkou z pravé strany brankáře soupeře a za minutu je to již 7:3 pro nás - zdá se být rozhodnuto. Domácí se však nevzdávají a okamžitě po rozehrávce korigují - 4:7. Minutu poté dosahuje Martin Chroust hattricku, ale soupeř opět okamžitě snižuje - 5:8. Snaha Agromeli je následně utlumena, jelikož jeho vyhlášený "karbaník" opět nezklamal a po druhé žluté nám nabídl přesilovku. Tuto hrajeme především na udržení skóre a v jejím závěru se Starochovi daří trefit z poměrně velkého úhlu spodní roh soupeřova zařízení - 5:9. Následuje power play domácích, ve které ještě 2x inkasujeme, ale tři body již ohroženy nejsou. Vývoj: 0:2, 1:2, 1:5, 3:5, 3:7, 4:7, 4:8, 5:8, 5:9, 7:9.

18.kolo: Divize E - 1.3.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
LAZOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 11:6 (2:5)
branky: Starý 2, Pospíšil, Lange ml., vlastní 2
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Vala, Chroust, Pospíšil, Starý, Kratochvíl

K dalšímu diviznímu utkáni jsme nastoupili proti sestupem značně ohroženému vyškovskému Lazoru. Začátek utkání, jakož i celý první poločas, odpovídal postavení obou celků v divizní tabulce. Domácí se snažili za každou cenu útočit, z čehož v jejich obraně vznikaly velké mezery, které jsme dokázali spolehlivě trestat a tak jsme v půli vedli celkem přesvědčivě 5:2. Plán do druhé půle zněl jasně. Zodpovědně bránit a trestat soupeře z brejků. Lazor se v poločase posílil o Urbančoka a nutno podotknout, že tato změna se vyplatila. Domácí se na nás začali postupně dotahovat a zhruba ve 30. minutě skóre dokonce otočili na 6:5. Sice jsme vzápětí dokázali srovnat, ale to bylo z naší strany vše. Soupeř nám odskočil na rozdíl dvou branek a my už nedokázali reagovat. Kupili jsme v defenzivě chybu za chybou a povolili tak soupeři z poslední pětiminutovky zápasu udělat jejich exhibici. Za náš tragický výkon v druhém poločase jsme si dnes nezasloužili ani bod a pokud chceme do konce sezony udržet 5. místo v tabulce, tak je nutné, abychom si šáhli do svědomí a k dalším utkáním přistoupili zcela jinak. Vývoj: 2:5, 6:5, 6:6, 11:6.

17.kolo: Divize E - 15.2.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TOMSON BRNO 5:1 (2:0)
branky: Lange ml. 4, Chroust
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Chroust, Starý, Kratochvíl

Na důležité utkání s Tomsonem jsme měli k dispozici pouze pět hráčů do pole. Přesto jsme si vytvořili herní převahu, která byla v prvním poločase vyjádřena dvěmi brankami v síti soupeře. První branka padla z přímého kopu, když Bobeš prostřelil vše co mu stálo v cestě a tři minuty před přestávkou se po parádní přihrávce od Petra Starého trefil stejný hráč. O pauze panovala v naší kabině spokojenost, jelikož jsme hráli přesně to, co jsme si stanovili před utkáním. Bohužel tři minuty po změně stran přišla komplikace v podobě obranného kiksu, který byl nekompromisně potrestán - 2:1. Soupeř se dostal do zápasu a mnohdy se musel Dawe Tomaszewský v naší brance hodně ohánět. Uklidnění přinesl až třetí gól, který trefil uprostřed druhé půle toho večera střelecky skvěle vyladěný Bobo. Následuje klasické extempóre Staroch vs. všichni hráči Tomsonu, kterému předchází úder loktem do břicha našeho hráče, které pokračuje záplavou "přívětivých slov" na obou stranách a které je zakončeno žlutou kartou pro Starocha. Museli jsme se ale rychle uklidnit, jelikož Tomson přešel do hry bez gólmana. Odolávali jsme vcelku s přehledem, příšla i chyba soupeře v rozehrávce a Robert Lange se trefil po čtvrté (tentokráte do prázdné branky) - 4:1, je to doma! Tomsonu se vrací do branky gólman, utkání se dohrává a v poslední minutě ještě využíváme přečíslení 3/2 a Martin Chroust upravuje výsledek na konečných 5:1. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 5:1.

16.kolo: Divize E - 1.2.2014, Sportovní hala Pohořelice
utkání:
ARSENAL KUŘIM - ŽABINŠTÍ VLCI 7:1 (2:0)
branky: Pospíšil
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Vala, Chroust, Starý, Pospíšil, Kratochvíl

S velice kvalitním soupeřem jsme dokázali držet krok první čtvrthodinku, kdy jsme měli i více ze hry a byli jsme možná i maličko lepší. Přesto jsme prohrávali v 8´ po parádně sehrané akci domácích v našem brankovišti, kdy jsme nepokryli krátkou zpětnou přihrávku a domácí šutér málem ustřelil hlavu našemu obránci i golmanovi. Snažili jsme se být aktívní, útočit, měli jsme několik šancí, ale po obléhání brankoviště soupeře a nedorozumění v kombinaci se ve 14´ dostal útočník Arsenalu do samostatného úniku a nabídnutou příležitost využil. O přestávce jsme neztráceli naději, protože to herně nebylo špatné, ale nástup do druhého poločasu jsme totálně zpackali. V časech 21:51 a 22:42 je to po jedné hrubé chybě a jedné nešťastné teči 4:0 a je víceméně hotovo! Scházejí nám síly a 15 minut před koncem jdeme do hry bez gólmana, která má za úkol především vyrovnáni hry v poli a přerušení vzrůstající převahy domácího týmu. V přesilovce jsme si šance ke skórování téměř nevytvořili a zápas dospěl k jednoznačnému skóre. Vezmeme-li v potaz, že nás ještě 2x zachránila tyč a 1x břevno, nezbývá nám nic jiného, než gratulovat soupeři k předvedenému výkonu a soustředit se na naše nadcházející zápasy, jenž budou klíčové. Vývoj skóre: 5:0, 5:1, 7:1.

15.kolo: Divize E - 1.2.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - KVĚTNICE TIŠNOV 1:6 (1:0)
branky: Starý
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Schneeweiss, Chroust, Vala, Starý, Pospíšil

V roce 2014 jsme ještě nenastoupili kompletní a ani sobotní sestava nebyla vyjímkou. Přesto jsme v první půli drželi se soupeřem krok a v závěru poločasu se dokonce podařilo Peťovi Starému z přímého kopu prostřelit chybně postavenou zeď hostí a do šatny jsme šli s jednobrankovým náskokem. Chtěli jsme pokračovat ve zodpovědné obraně a spoléhat se na rychlé brejky, ale vše se rychle zbortilo jako domeček z karet. V čase 21:50 inkasujeme poprvé a ve 25.minutě otáčí Květnice na 1:2, svůj náskok postupně navyšuje a v poklidu si kráčí k zisku třech bodů. Vývoj skóre: 1:0, 1:6.

14.kolo: Divize E - 25.1.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 9:4 (4:0)
branky: Lange ml. 2, Jakeš, Vala
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Schneeweiss, Chroust, Jakeš, Vala

Nastoupili jsme bez mnoha vykartovaných a zraněných hráčů. Favorit byl tedy vcelku jasný a první poločas tomu jasně nasvědčoval a skóre bylo jednoznačné (4:0). Po změně stran jsme se ale zakousli a za deset minut vedl Helas pouze gól (4:3). Pak přišlo ale 2x nepokrytí kombinace domácích a bylo rozhodnuto. Zápas poté dospěl vcelku k poklidnému konci. S body jsme tentokráte víceméně nepočítali, ale ta desetiminutovka ve druhé půli byla docela sympatická. Vývoj skóre: 4:0, 4:3, 8:3, 8:4, 9:4.

13.kolo: Divize E - 11.1.2014, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - NASAN NOVÝ LÍSKOVEC 3:1 (1:1)
branky: Kratochvíl, Starý, Vala
sestava: Juran - Stoklásek, Pospíšil, Chroust - Starý, Vala, Kratochvíl

Nasan je pro nás vždy velmi nepříjemným soupeřem a nejinak tomu bylo i v tomto zápase. Hosté měli od začátku utkání navrch a v deváté minutě vstřelili gól po chybě v rozehrávce a následném nájezdu dvou na jednoho. Jen díky Davidovi v naší brance to bylo v tuto chvíli pouze 0:1 a jelikož jsme nastoupili do utkání bez kanonýrů Hansla a Jakeše, bylo jasné, že tenhle zápas budeme muset vybojovat a pokusit se soupeře nějakým způsobem přetlačit. Přesně v tomto duchu jsme ve 13´ vyrovnali, když Míša Kratochvíl důrazně atakoval v brankovišti Nasanu jednoho z obránců a míč po několika tečích a odrazech doputoval k naší radosti do sítě. Z nejhoršího jsme byli venku a podařilo se nám od této chvíle vyrovnat i hru v poli. Do přestávky ale přišel ještě jeden zádrhel - udělali jsme totiž šestý faul a v čase 18:50 měli hosté výhodu "desítky". Tuto šanci naštěstí neproměnili a poločasový stav 1:1 jsme brali "všema deseti", jelikož to bylo opravdu z minima maximum. Druhý poločas začal neskutečným zákrokem Davida, který soupeři zneškodnil 100%-ni šanci. Zápas byl v dalším průběhu vyrovnaný, měli jsme maličko více ze hry, ale lepší příležitosti ke skórování měli paradoxně hosté. V naší brance stál ale vynikající David Juran, který svým excelentním výkonem přiváděl střelce Nasanu k zoufalství. Poté "zamíchali kartami" rozhodčí a ve 14´ to bylo 5:5 na fauly. Od té chvíle ale muži v černém odvahu písknout do píšťalky již nenašli (příležitost byla na obou stranách) a tak se přítomní diváci předpokládaných "desítek" nedočkali. Naši hráči dřeli a s rychle se blížícím koncem zápasu bylo patrné, že touží vyhrát. A pak to přišlo! David nachází dlouhým výhozem nabíhajícího Peťu Starého a ten přestože první střelou gólmana Nasanu ještě nepřekonává, posílá napodruhé odražený míč do sítě. Na světelné tabuli svítí 40 vteřin do konce zápasu a eufórie na hřišti, na lavičce i mezi našimi fanoušky je obrovská. Hosté jdou do hry bez brankáře a se závěrečnou sirénou trefuje Vladan Vala opuštěnou branku - 3:1. Svůj první zápas v dresu Žabinských Vlků odehrál velmi solidně nováček v naší sestavě Martin Chroust. Vývoj skóre: 0:1, 3:1.

12.kolo: Divize E - 14.12.2013, Sportovní hala Brno - Vodova
utkání:
TANGO BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 7:1 (3:1)
branky: Starý
sestava: Juran - Vala, Lange ml., Stoklásek, Pospíšil, Hansl, Starý

Před zápasem nám bohužel výrazně prořídla sestava a do utkání jsme nastupovali pouze se šesti hráči do pole. Domácí tým naopak nastoupil ve velmi kvalitní sestavě včetně posil z Brazilie a Španělska, samozřejmě měl více ze hry a diktoval tempo. Naši hráči ale dokázali akce Tanga eliminovat a ve 12´ jsme se dokonce ujali vedení, když Peťa Starý pronikl do pravého rohu a jeho centr směřující na Vladanovu hlavu si srazili domácí hráči do sítě - 0:1! A za minutu orazítkoval Bobo parádní střelou z přímého kopu tyčku. Škoda! Vedení jsme drželi tři minuty - až do chvíle, kdy odpískal rozhodčí faul těsně za brankovištěm a domácí Chadzidis se trefil přesně do levé pavučiny - 1:1. Za dvě minuty už prohráváme, když se po ostřelování naší branky odrazil míč 3x na sálovky domácích a na třetí pokus si už cestu do sítě našel. Minutu nato bylo de facto rozhodnuto o vítězi! V konfrontaci s exhibicí vlastní důležitosti jednoho z rozhodčích neměl šanci obránce Robert Lange a po druhé žluté kartě musel pod sprchy. Tímto necitlivým výrokem rozhodčí "v duchu pravidel" totálně znehodnotil další průběh zápasu, jelikož do té chvíle jsme byli vysokému favoritovi kvalitním protivníkem. Tango navíc proměnilo přesilovku a poločas tak skončil 3:1. Bylo jasné, že v pěti lidech nemáme ve druhém poločase šanci a půjde hlavně o čest. A tu jsme si zachovali, jelikož pětice hráčů "to nezabalila", bojovala a velká škoda třech inkasovaných branek v závěru zápasu (ale síly už opravdu ubývaly), protože skóre 1:7 je pro nás až příliš kruté. Vývoj skóre: 0:1, 7:1.

11.kolo: Divize E - 6.12.2013, Sportovní hala Rousínov
utkání:
TOKA BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 2:5 (2:2)
branky: Hansl 3, Lange ml., Kratochvíl
sestava: Tomaszewský - Vala, Lange ml., Stoklásek, Pospíšil - Hansl, Kratochvíl, Starý, Jakeš

Před zápasem jsme měli opět problém na postu gólmana a tak jsme narychlo "znovurealizovali" hostování Dawea Tomaszewského. Tohle hostování se nám za pomoci přátel z WŽU podařilo zařídit během čtvrtka a po zápase bylo jasné, že bez téhle skutečnosti bychom v sobotu neměli šanci. V rousínovské hale jsme hráli poprvé a zdejší pomalý povrch nám tedy hodně nevyhovoval. Po úvodním "oťukávání se", kdy se domácí snažili více útočit, jsme nevyužili po brejku solidní gólovku a jak už to tak bývá, udeřilo na druhé straně, a to hned 2x! Po inkasovaných brankách v 6. a 7. minutě jsme prohrávali 0:2. Nebylo to dobré, ale nebyl ani důvod k panice, zejména když při zahrávání rohového kopu našel Míša Kratochvíl (tohle byl jeden z jeho nejlepších zápasů v dresu ŽV) parádně Laďu a bylo to jen o gól. A ve 14´ je vyrovnáno, Laďa Hansl - 2:2! V závěru poločasu hrajeme s hrozbou šestého faulu a tak jde hlavně o to - dobrat se k přestávce bez pohromy. Dvacet vteřin před sirénou bereme "tajm", domlouváme signál, ale akce je ve stylu "fatal error", my okamžitě ztrácíme míč a v posledních 15-ti vteřinách je v našem brankovišti velmi horko, 2x musí zázračně zasahovat Dawe a jednou zvoní tyč. Tak tohle byla hrůza hrůz a my měli den po Mikuláši z pekla štěstí! Uff, pauza je vysvobozením a my víme, že jsme z nejhoršího venku, že jsme srovnali z 0:2 a že tenhle zápas můžeme vyhrát. Druhý poločas je vyrovnaný, oba týmy mají několik šancí a začíná být jasné, že kdo dá třetí branku, v zápase pravděpodobně zvítězí. A tím šťastnějším jsme byli my, když "gumový mužík" Laďa Hansl vypíchl soupeři ve 28´ u levé lajny míč a jeho samostatný únik znamená naše vedení! Toka se snaží zvýšit aktivitu, ale vcelku se nám daří držet domácí hráče "na uzdě" a osm minut před koncem navíc trefuje (k údivu všech) Bobo Lange lobem z postranní čáry čtvrtý gól. Domácí jdou do pětiminutové hry bez gólmana, ale ta se jim příliš nedaří a "přesilovkový kat" Krtek upravuje skóre, když trefuje odkrytou branku Toky. Vítězství 5:2 znamená posun na čtvrtou příčku divizní tabulky a to je přesně v polovině soutěže skvělá skutečnost, ze které máme všichni radost :-) Vývoj skóre zápasu: 2:0, 2:5.

10.kolo: Divize E - 30.11.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PRAMEN HAVL. BROD 6:6 (2:1)
branky: Starý 3, Hansl 2, Jakeš
sestava: Juran - Stoklásek, Saxl, Pospíšil, Lange ml. - Hansl, Starý, Kratochvíl, Jakeš

Soupeř nás zaskočil velmi dobrou hrou a v prvních třech minutách měl tři velké šance. Poločasové vedení 2:1 bylo spíše darem z nebes, než výrazem poměru sil na hřišti. Z naší strany se jednalo o nejhorší vystoupení v letošním ročníku, hráli jsme nepřesně, chaoticky a nedůslednou hrou jsme dávali hbitým mladíkům v dresech Havlíčkova Brodu velmi mnoho prostoru. Po změně stran se naše hra zlepšila, přesto se za pět minut podařilo Pramenu paradoxně otočit skóre. Bylo to 2:3 a všechny tři branky vstřelil soupeř po kiksech jednotlivců, kteří na postu "posledního hráče" ztratili míč (!!!). Ale zabojovali jsme a výsledková houpačka se naklonila opět na naší stranu (4:3), avšak brzy bylo opět vyrovnáno. Ve 32´ jsme do třetice dokázali strhnout vedení na svoji stranu a když proměnil Laďa Hansl pět minut před koncem "desítku" za šestý faul soupeře, vypadalo to už dobře. Havlíčkobrodští jdou okamžitě do hry bez gólmana, kontaktní branku dávají téměř okamžitě a dvě minuty před koncem je bohužel vyrovnáno. Přestože mohla v poslední minutě obě mužstva strhnout vedení na svoji stranu, skóre 6:6 se již nezměnilo. Nabízí se otázka, zda je tato domácí plichta ziskem jednoho bodu, anebo dvoubodovou ztrátou. V závěru jsme sice přišli v soupeřově power - play o dvoubrankové vedení, ale objektívně vzato, vzhledem k obrovskému množství brankových příležitostí hostů (které buďto zlikvidoval David v brance, při kterých jsme měli štěstí nebo které soupeřovi hráči prostě neproměnili), je nutno se spíše přiklonit spíše k názoru, že jsme bodík získali. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:6.

9.kolo: Divize E - 22.11.2013, Sportovní hala Vyškov
utkání:
PIVOVAR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 7:4 (5:1)
branky: Hansl, Stoklásek, Starý, Kratochvíl
sestava: Vymazal - Stoklásek, Saxl, Pospíšil, Vala - Kratochvíl, Hansl, Starý, Jakeš

Věděli jsme, že jelikož právě skončily soutěže velkého fotbalu a jelikož se vyškovský tým nenachází v tabulce na takové pozici, která by odpovídala jeho kvalitám, budou proti nám stát v pátečním večeru ti nejlepší hráči, jaké mají domácí k dispozici. Přesto jsme zaplněnou halu zmrazili již v čase 1:42, kdy unikl Laďa Hansl a jeho samostatný nájezd na brankáře domácích znamenal naše vedení. To jsme však udrželi jen chvíli a za necelou minutu bylo vyrovnáno. Domácí tým se do nás obul velmi ostře a chvílemi jsme nevěděli kde nám hlava stojí. Již v šesté minutě jsme načetli pátý faul. To nevypadalo dobře, zvláště když Pivovar nepolevoval v pekelném tempu a útok za útokem se valily na naší branku. Ve 14´, 16´ minutě inkasujeme a skóre poločasu se mění ještě patnáct vteřin před koncem na velmi nepříjemných 5:1 pro domácí. Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním nedovolit Pivovaru exhibici a aktívní hrou (kterou již nesvazovala hrozba 10m PK za načtené fauly) jsme dokázali poměr sil na hřišti vyrovnat. Během sedmi minut korigujeme na 3:5. Bohužel naše "zmrtvýchvstání" rychle přibržďuje šestá branka domácích. Druhý poločas se hodně přiostřil, jelikož rozhodčí hru často pouštěli až do krajností a někteří z hráčů toho bohužel zneužívali. Často byla na hřišti k vidění "honba na Starocha" a Peťa (jako "kamarád" domácích hráčů) schytal neskutečné množství ran a nadávek. Škoda, že se někteří hráči domácího týmu uchylili k podobným unfair zákrokům a projevům, jelikož tyto kazí dojem z výborného futsalového výkonu, který Pivovar předvedl. V 35´ inkasujeme po nepřehledné skrumáži v brankovišti po sedmé, přesto ještě hrajeme power - play, hrajeme ji dobře, máme několik šancí a daří se nám upravit skóre na konečných 4:7. Vývoj skóre: 0:1, 5:1, 5:3, 7:3, 7:4.

8.kolo: Divize E - 16.11.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AGROMELI BRNO "B" 9:5 (3:1)
branky: Jakeš 4, Starý 2, Hansl 2, Kratochvíl
sestava: Juran - Stoklásek, Saxl, Pospíšil - Kratochvíl, Hansl, Starý, Jakeš

Agromeli byli mnohem tvrdším oříškem k rozlousknutí než vyškovský Lazor v minulém týdnu. Nebýt několika výtečných zákroků Davida v naší brance, které předvedl během úvodních pěti minut, mohlo to být velmi nedobré. V 8´ ale trefil vedení poměrně překvapivou střelou ze střední vzdálenosti Martin Jakeš. Za dvě minuty unikli Laďa se Starochem a samostatný nájezd na gólmana zakončili bezchybně :-) :-) :-). Ve 13´ zneškodňuje náš brankář bravurním způsobem samostatný nájezd soupeřova kanonýra a minutu nato nacházi v brankovišti skvělá Ráďova přihrávka Martina, ten přidává svoji druhou branku a je to velice slibných 3:0. V čase 18:30 prošel po individuální akci soupeřův hráč přes dva naše obránce a jeho přihrávka před prázdnou branku znamenala poločasový stav 3:1. Druhou půli jsme zahájili tradičně v mírném útlumu, ale poté přišy naše tři "slepené" góly. Nejprve se pěknou střelou od lajny prosadil Laďa Hansl (24´), pak to zkusil Peťa Starý z dálky a gólmanovi hostí míč propadl do sítě (25´) a za další minutu chytá náš brankář střelu soupeře, bleskově rozehrává na Starocha a ten učebnicově nachází Laďu na vzdálenější tyči (26´) - 6:1. Čtrnáct minut před koncem jdou hosté do hry bez brankáře a ve 26´ snižují. Ve 33´a 34´ se nám daří po nepřesnostech soupeře získat míč a dáváme dvě branky do prázdné (Michal Kratochvíl a Martin Jakeš) - 8:2. Soupeř v přesilovce nadále pokračuje, hraje jí velmi dobře, několikrát nás drží brankář, jednou zvoní tyč, přesto je to dost rychle 8:5. Do konce zápasu ale již zbývá málo času a o tři body se naštěstí obávat nemusíme. V poslední minutě dostává výsledek ještě závěrečnou úpravu (9:5) a naše mužstvo se může radovat ze čtvrtého divizního vítězství v řadě. Vývoj skóre: 3:0, 3:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:5, 9:5.

7.kolo: Divize E - 9.11.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - LAZOR VYŠKOV 10:3 (6:1)
branky: Hansl 5, Starý 3, Jakeš, Saxl
sestava: Juran - Stoklásek, Vala V., Saxl, Pospíšil - Hansl, Starý, Jakeš

Skvělý začátek: 1:27 a 4:29 - Laďa Hansl 2:0. Ale po 14-ti vteřinách soupeř po naší velké chybě koriguje. 8:20 - Laďova dvacetimetrová přihrávkal na Starocha, který s jistotou zvyšuje na 3:1. Hrajeme ve velké pohodě, soupeř kupí nečekané množství chyb a naši hráči je trestají - Laďa Hansl (12´), Martin Jakeš (14´) a Peťa Starý (17´). Luxusní poločasový náskok se ale po změně stran smrskl po třech minutách na 3:6, když jsme špatně pokrývali soupeře, hráli poněkud chaoticky a riskantně. Až ve 25´ jsme si mohli oddechnout, protože Laďa vstřelil sedmou branku. V tuto chvíli byl zápas rozhodnut. Jedenáct minut před koncem zkouší hrát Lazor bez gólmana, ale ihned po 20 -ti vteřinách trefuje krásnou placírkou Ráďa Saxl opuštěnou branku (8:3). Parádní představení završuje dvojice Laďa / Staroch. Nejdříve nachází Laďa skvěle Peťu (9:3 po mazáckém zakončení Starocha), aby mu pak Staroch přihrávkově vše oplatil a v předposlední minutě tak náš kanonýr (jenž hraje momentálně ve velké pohodě) trefil fanoušky vyvolávanou "desítku". Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 6:1, 6:3, 10:3.

6.kolo: Divize E - 1.11.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
TOMSON BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 2:3 (1:1)
branky: Jakeš 2, Hansl
sestava: Juran - Stoklásek, Saxl, Pospíšil - Hansl, Starý, Kratochvíl, Jakeš

Derby s Tomsonem - to je vždy tuhý boj a nejinak tomu bylo i v tomto zápase, jenž probíhal přesně dle našich předpokladů. Hráli jsme s vědomím, že bezhlavá zteč neprostupného valu před brankovištěm domácích, by se rovnala sebevraždě. V této sezóně se o tom přesvědčila již řada favoritů. Snažili jsme se tedy trpělivě čekat na chybu soupeře, ale v prvních deseti minutách zápasu nás domácí tým vůbec k ničemu nepustil a byl to naopak on, kdo měl několik brankových příležitostí. A ve 14´ udeřilo - téměř od poloviny si na přihrávku naběhl hráč, kterého jsme nepokryli a soupeř se radoval. Vyrovnali jsme za 35 vteřin, když si cestičku do sítě (s pomocí břevna) našla utěšená střela Martina Jakeše od pravé lajny. Oba soupeři se snažili i nadále především nechybovat a tak poněkud nudně / taktická bitva dospěla k přestávce. Po změně stran jsme se vysunuli s úmyslem hrát agresívněji. Za tři minuty se po spolupráci Pospíšil - Jakeš měnilo skóre a Martin přidal svůj druhý zásah. A za další tři minuty našel (po rozehrávce autu) nezištnou přihrávkou Petr Starý osamoceného Laďu Hansla a ten svoji šanci bezpečně proměnil. 14 minut před koncem tak vedeme 3:1 a navíc je zanedlouho vyloučen domácí hráč a my máme výhodu přesilovky. Ta nám ale mnoho šancí ke skórování nenabídla a naopak ve 34´ se po trojnásobné nedůslednosti a velkém zmatku v brakovišti daří domácímu týmu korigovat. A je tu drama, které umocňuje i fakt, že obě mužstva mají na svém kontě již po pěti faulech. Snažíme se situaci kontrolovat a přes několik netaktických chyb se nám nakonec daří důležité tři body získat. Vývoj skóre: 1:0, 1:3, 2:3.

5.kolo: Divize E - 26.10.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ARSENAL KUŘIM 11:6 (2:2)
branky: Hansl 4, Starý 3, Stoklásek 2, Lange ml. 2
sestava: Juran - Stoklásek, Lange ml., Hansl, Starý, Kratochvíl

Jelikož se na domácí lavičce "tísnilo" pět hráčů do pole a brankář, který se se svými spoluhráči seznámil až těsně před zápasem a z Kuřimi dorazilo velmi nebezpečné mužstvo, které jsme v "novodobé divizní éře ještě neporazili", karty byly rozdány víceméně jednoznačně. V prvních třech minutách zápasu jsme se do soupeře ale zakousli my a měli jsme i dvě gólovky. Pak ale zabral Arsenal, "smažil to do nás horem, dolem" a zejména jeho útočníci s čísly 7 a 13 přiváděli naši obranu často k zoufalství. Po deseti minutách to bylo 0:2 a vypadalo to přesně dle papírových předpokladů – tedy na naši vysokou porážku … a to nás ještě několikrát podržel gólman David Juran (kterého jsme v týdnu narychlo registrovali z důvodu zlomené ruky Libora Kovalčíka). Jenže futsal je krásná hra i proto – že nikdo nikdy neví jak to dopadne! A vcelku rychlé vedení soupeře nám paradoxně možná maličko pomohlo, protože místo toho, aby nás Arsenal nemilosrdně dorazil – tak se jeho hráči podvědomě uspokojili. Nám se podařilo do konce poločasu "uplést z h.... bič" a vyrovnat na přestávkových 2:2. Po změně stran nás hosté začali důrazně presovat, ale v defenzívě jsme pracovali dobře a po několika našich nebezpečných výpadech to bylo najednou 5:2. Neuvěřitelný obrat! Soupeř znejistěl, na jeho sálovky se vkradla nepřesnost a byli jsme to my, kdo se přes ubývající síly snažil nečekat v ulitě před brankovištěm, ale narušoval akce protivníka již při jejich zrodu. Přestože zkoprnělý Arsenal dělal chyby, do konce zápasu zbývalo mnoho času a tak musel (!!) jít do hry bez gólmana. Jeho power – play se zvrhla v oboustranně šílenou přestřelku, na jejímž konci svítila na ukazateli skóre "divočina" 11:6. Nejlepší divizní zápas Marťase, Laďova tradiční střelecká pohotovost, motorová myš jménem Staroch (který si odskočil v saku ze svatby kamaráda a tentokrát neměl potřebu diskutovat s rozhodčími, což znamenalo bonus 25% k jeho už tak kvalitnímu výkonu), do úmoru "kmitající" Bobo s Krtkem a spolehlivý David v brance – šest statečných, kteří to odjezdili po prdelích a zasluhují velký respekt! S tímhle vítězstvím jsme tedy dost nepočítali. Vývoj skóre: 0:2, 7:2, 7:3, 8:3, 8:5, 9:5, 9:6, 11:6.

4.kolo: Divize E - 19.10.2013, Sportovní hala Tišnov
utkání:
KVĚTNICE TIŠNOV - ŽABINŠTÍ VLCI 4:1 (2:0)
branky: Stoklásek
sestava: Hansl - Stoklásek, Saxl, Lange ml., Pospíšil, Vala V., Starý, Kratochvíl

Z webu našeho soupeře: Květnice se představila opět v domácím prostředí a potvrdila, že tišnovská hala hráčům sedí. Od úvodu utkání nechtěli domácí hráči ponechat nic náhodě a při každé příležitosti se pokoušeli ohrozit branku soupeře. Hosté zvolili opačnou taktiku a vyčkávali na chybu, kterou by mohli potrestat. Květnice hrála směrem dozadu pozorně a až na drobné výjimky moc příležitostí soupeři nedovolila. Naopak po rychlém protiútoku, kdy Chlup přešel přes dva bránící hráče a přihrál míč před odkrytou branku se Červenému naskytla příležitost otevřít skóre utkání (1:0). Ještě před půlkou navýšil brankový rozdíl Matůš, když nastřelený míč před branku usměrnil mezi tři tyče (2:0). Nástup do druhého poločasu byl ze strany Květnice ještě výraznější a bylo otázkou času, kdy padnou další branky. Dvořák rozehrál pěknou brankovou akci, když přihrával ze strany míč před branku, Janás jej pustil za sebe na Chlupa a ten potřetí rozjásal fanoušky (3:0). Poslední branku domácích dal po střele z větší vzdálenosti Panovský (4:0). Hostům se podařilo snížit po chybné rozehrávce na konečných 4:1. Zasloužené tři body si spolu s hráči užili i po celé utkání povzbuzující fanoušci Květnice. Vývoj: 4:0, 4:1.

3.kolo: Divize E - 12.3.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO "B" 7:9 (5:3)
branky: Hansl 6, Starý
sestava: Kovalčík - Stoklásek, Saxl, Lange ml., Pospíšil - Hansl, Starý, Kratochvíl

Zápas zahájil soupeř v obrovském tempu, místy jsme nevěděli, kde nám hlava stojí a tak když bylo na konci sedmé minuty skóre 1:1, nemohli jsme být nespokojeni. V 9´ jdeme do vedení, avšak za dvě minuty je to po špatném pokrývání prostoru brankoviště 2:3. Bereme „tajm“ a snažíme se zorganizovat změnu stylu bránění, což se nám daří, v dalším průběhu utkání je to patrné a hráčům Helasu se již zdaleka nedaří to, co do těchto chvil. Ve 13´ se podařilo Laďovi důrazným atakem vypíchnout míč soupeřovu obránci a samostatný únik od poloviny znamenal vyrovnání na 3:3. V dalších čtyřech minutách se Laďa skvěle trefuje ze dvou „přímáků“ a nečekaně vedeme 5:3! Posledních pět minut hrajeme (jako zatím v každém poločase téhle sezóny) s pěti fauly, ale do sirény se skóre nemění. Ačkoliv je všem hráčům o přestávce zdůrazňována nutnost soustředěného vstupu do druhé půle, stačí soupeři na vstřelení kontaktní branky 12 vteřin! V dalších minutách se Helas snaží útočit, ale svoje střelecké galapředstavení završuje Ladislav Hansl a skvělými trefami přdává v tomto zápase svoji PÁTOU a ŠESTOU (!!!) branku. Deset minut před koncem tedy vedeme 7:4 a soupeř jde do power – play. Čtyři minuty jeho přesilovkový „kolotoč“ příkladně bráníme, ale poté se pokusíme ve dvou případech (Staroch, Laďa) riskantně soupeři sebrat míč, následné narušení „kompaktní obranné formace“ soupeř dokonale využívá – 7:6 a všichni tuší, že je zle. Do minuty je vyrovnáno a do tři minuty před koncem již Helas vede. Do power – play jdeme my a devátou trefou do prázdné branky pečetí favorit svoje vítězství, ve které možná již ani on sám nevěřil. Naprosto nevídaný výkon podal Laďa Hansl a šest divizných branek v jednom zápase je samozřejmě historickým rekordem klubu. Komentovat skutečnost, zda měla být největší opora soupeře již v páté minutě vyloučena (což se rozhodčí po vulgárním označení své osoby neodvážil) nemá smysl, jasné je však to, že bez tohoto hráče by nás Helas neporazil! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 7:4, 7:9.

2.kolo: Divize E - 5.10.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
NASAN NOVÝ LÍSKOVEC - ŽABINŠTÍ VLCI 5:1(1:1)
branky: Lange ml.
sestava: Kovalčík - Saxl, Lange ml., Stoklásek, Pospíšil - Hansl, Kratochvíl, Jakeš

Divizní zápasy s Nasanem jsou si vždy velmi podobné. Bohužel! Systematická a kvalitní obrana soupeře, naše jakási platonická převaha a soupeřovo konečné vítězství. Nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Vše bylo podtrženo "velmi smutným" výkonem rozhodčích, naší střeleckou impotencí, další červenou kartou (M.Jakeš) a velkou frustrací celého týmu včetně funkcionářů. Tenhle večer bylo VŠECHNO ŠPATNĚ! VŠECHNO!!! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 5:1.

1.kolo: Divize E - 9.3.2013, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TANGO BRNO "B" 4:2 (2:2)
branky: Jakeš 2, Hansl, Stoklásek
sestava: Kovalčík - Saxl, Lange ml., Stoklásek, Pospíšil - Hansl, Kratochvíl, Starý, Jakeš

V Na úvod divize nám los připravil lahůdku v podobě Tanga "B". A pochutnali jsme si :-) Soupeř nastoupil v sestavě s ambiciósními mladíky a zápas začal ve slušně "odsejpajícím" tempu. Hráli jsme v krátkých střídáních, soupeř kombinoval, my spíše vyčkávali, až se ve 4´ dostal Laďa do samostatného brejku - bohužel bez zakončení. První branka padla z nenápadné akce, kdy se útočník Tanga prosmýkl po lajně za našeho obránce a parádní křížnou střelou to otřel o tyč do sítě - 0:1. Brzy však srovnáváme po akci posily z Pivovaru Vyškov - po důrazném průniku Martina Jakeše po levé straně a jeho následném precizním zakončení je to 1:1. Vcelku vyrovnaný průběh první půlky tak spěl za "faulového skóre" 5:5 k přestávce, ale 13 vteřin před sirénou nabídl soupeři Laďa netaktickým faulem v útočném pásmu výhodu "desítky". Naštěstí se Libor vytasil s bravurním zákrokem a střelu vyrazil. Poločas. Po změně stran soupeř notně přidal a často nás dostával do defenzívy. Nášemu gólmanovi, který podal skvělý výkon, přálo i štěstíčko, když útočníci soupeře nedokázali 2x zakončit do odkryté části branky. V dalším průběhu srovnáváme hru a mezi 26 - 27´ jsme to naopak my, kdo má dvě velmi slibné šance ke skórování. Ve 30´ využívá v brankovišti důrazně hrající Martin Jakeš pěknou přihrávku a vedeme. Radost ale netrvá dlouho, stačí jediná minuta a je vyrovnáno. A za další půlminutu mohlo být ještě hůř, ale bombu soupeře vyráží úžasným zákrokem Libor Kovalčík. Poté přicházi již víceméně tradiční "vsuvka a´la Staroch" a po kritice rozhodčího a následné 2.ŽK odchází náš hráč pod sprchy. Soupeř nás v přesilovce špendlí na branoviště, má dvě šance, ale nakonec se úspěšně ubráníme a ve 34´ přichází nejhezčí moment zápasu. Libor nachází dlouhým výhozem na soupeřovo brankoviště nabíhajícího Laďu Hansla, který si zády k brance zpracovává míč na prsa a v otočce nedává gólmanovi soupeře sebemenší šanci reagovat - 3:2. Tři minuty před koncem jde Tango do power - play, hrajeme s hrozbou "desítky", ale obrana pracuje spolehlivě a v poslední minutě trefuje Martin Stoklásek prázdnou branku. Výhra nad vždy velekvalitním Tangem se cení! Vývoj skóre zápasu: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

 

 

—————

Zpět