DIVIZE 2010/11 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

01.04.2011 22:00
22.kolo: Divize E - 1.4.2011, Sportovní hala Třešť
utkání:
ARSENAL BRTNICE - ŽABINŠTÍ VLCI 4:11 (3:4)
branky: Hansl 4, Šenk 3, Stoklásek, Saxl, Šomplák 0., Lange ml.
sestava: Válek - Stehlík, Stoklásek, Saxl, Lange ml. - Hansl, Šenk, Šomplák R., Šomplák O.

Zápas začal velice divoce - již ve 24 vteřině vedou domácí 1:0 a ještě v první minutě (55 vteřina) je vyrovnáno. Několik nevynucených chyb na obou stranách mění skóre ve velmi rychlém sledu - 2:1, 2:3, 3:3 a vteřinu před přestávkovým klaksonem jdeme brankou Martina Stokláska do zaslouženého jednobrankového vedení. V úvodu druhého poločasu domácí Arsenal srovnává stav na 4:4, ale nášemu týmu se poměrně rychle daří vstřelit dvě branky a v tuto chvíli je o vítězi již prakticky rozhodnuto. Brtnice stereotypně útočí přes střed hřiště, náš tým s přehledem tuto situaci kontroluje a utkání nakonec končí exhibiční "dorážkou" rezignujících domácích. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:11.

21.kolo: Divize E - 19.3.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - K5 BRNO 1:4 (0:2)
branky: Šomplák 0.
sestava: Fiala - Stehlík, Stoklásek, Vala V., Zejda - Hansl, Starý, Šenk, Šomplák R., Šomplák O.

Stejně jako na podzim, tak ani v této jarní odvetě jsme absolutně nezvládli utkáni s týmem K5. Hráli jsme sice s viditelnou snahou a platonickou převahou, ale náš výkon postrádal jakýkoliv nápad a moment překvapení. Neustálé útočení (většinou středem hřiště, na malem prostoru a bez pohybu) do zformované obrany soupeře mělo nádech bezpohlavní jalovosti. Pouze gólman Martin Fiala snese přísnější měřítko za svůj výkon. Pouze jeho zásluhou nenarostlo skóre do hrůznějších čísel. První branku jsme si při rohu soupeře vstřelili sami. Druhý a čtvrtý gól jsme Kápětce darovali tím, že naši hráči zcela nepochopitelně střídali při protiútoku soupeře a ten se tak ocitl v samostatném nájezdu. A když už jsme si vytvořili brankovou příležitost, byl na místě skvělý brankář soupeře. Celkově tedy hodně špatný výkon! V posledních třech zápasech jsme tak dokázali vstřelit pouhopouhé čtyři branky, což je žalostná bilance!!! Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:4.

20.kolo: Divize E - 11.3.2011, Sportovní hala Vyškov
utkání:
PIVOVAR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (1:1)
branky: Starý, Šomplák R.
sestava: Válek - Stehlík, Stoklásek, Lange ml., Vala V. - Hansl, Černý, Starý, Šomplák R., Šenk

Utkání jsme zahájili opatrně a s očekáváním, s čím se představí soupeř. Ten měl optickou převahu, ale šancí jsme si paradoxně vytvořili více my. Po nečekaně odraženém míči se dostal ve 13. minutě do samostatného nájezdu Petr Starý a po jeho úspěšném zakončení vedeme 1:0. Domácí přidali na důrazu a těsně před přestávkou srovnávají po nepřehledné situaci v našem brankovišti. Ve 23. vteřině druhého poločasu je to 2:1, když Vyškov proměňuje přímý kop z hranice brankoviště. Domácí jsou na koni a v 8´je proti nám odpískán pokutový kop. Válec však pokračuje ve svých vynikajících výkonech z posledních zápasů, penaltu zneškodňuje a nám se brzy daří vyrovnat na 2:2. Bohužel v tuto chvíli je na našem kontě již pět faulů a je pouze otázkou času, kdy přibudou další. V průběhu dalších několika minut má soupeř k dispozici dva 10m pk a jeho střelec je proměňuje excelentně. 8 minut před koncem tedy prohráváme 4:2. Snažíme se něco vymyslet, ale důrazně hrající Pivovar již zvrat ve skóre nepovoluje a v závěru ještě inkasujeme do opuštěné branky. Po skončení utkání byl za urážku rozhodčího Reka navíc vyloučen Dan Černý, za což dostal od klubu pokutu, od DK trest a v letošním ročníku divize si nezahraje. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

19.kolo: Divize E - 5.3.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ARKYS BRNO 1:0 (0:0)
branky: Starý
sestava: Válek - Černý, Stehlík, Stoklásek, Lange ml., Vala V. - Hansl, Starý, Šomplák R., Šomplák O.

Zápasy s Arkysem mívají svá specifika a vychází většinou ze zajištěných obran. Našemu soupeři se v posledních třech kolech podařilo naplno bodovat a my měli v úmyslu jeho vítězné tažení poněkud přibrzdit. Oba týmy začaly zápas opatrně, se zřejmou snahou vyvarovat se jakékoliv chyby. Přestože se na obou stranách urodilo několik slibných brankových příležitostí, skončila první půle bez branek, jelikož gólmani obou mužstev se překonávali. Bylo jasné, že v tomhle zápase se brankové žně rozhodně konat nebudou. Do druhého poločasu, ve kterém jsme očekávali zvýšenou „rotační“ aktivitu soupeře, jsme se v kabině vyzbrojili zvýšenou dávkou trpělivosti a čekali jsme na svoji šanci. Ta nakonec přišla šest minut před koncem utkání, kdy unikla dvojice našich útočníků. V přečíslení, kdy postupovali na jediného obránce Arkysu, Laďa Hansl v brankovišti bezchybně přihrává a Peťa Starý nekompromisně trefuje tři body. V závěru se ještě pokouší soupeř o přesilovou hru. Neúspěšně! Zcela výjmečný výkon v tomto utkání podal brankář Michal Válek a na vítězství 1:0 se podílí rozhodující měrou. Celý tým však tentokráte zasluhuje pochvalu za takticky zodpovědný výkon. Vývoj skóre: 1:0.

18.kolo: Divize E - 26.2.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - BOSONOHY 8:3 (4:1)
branky: Šenk 2, Šomplák R. 2, Stehlík, Šomplák O., Černý, Hansl
sestava: Válek - Černý, Stehlík, Lange ml., Vala V. - Hansl, Šenk, Šomplák R., Šomplák O.

V tomhle zápase jsme potřebovali konečně naplno bodovat. Pět divizních kol se nám to již nepodařilo, chvost tabulky se přiblížil na nepříjemný dohled a psychika některých hráčů spěla do minusových hodnot. K utkání jsme nastoupili velmi odhodlaně, přesto šel v 6´ do vedení náš soupeř. Poté jsme si vytvořili výraznou převahu a vyrovnání přišlo po hezké akci Jirky Stehlíka, který prošel po křídle a z levé strany překonal gólmana hostí. Dále jsme dobývali soupeřovu branku a po znatelném útočném tlaku jsme přidali i tři další góly. Řada dalších slibných příležitostí zůstala navíc nevyužita. O přestávce bylo hráčům v kabině důrazně připomenuto, jak špatné máme vstupy do druhých poločasů, přesto stačilo 19 vteřin hry a Bosonohy korigují - 4:2. Na průběh a výsledek zápasu to ale naštěstí nemělo vliv, jelikož poté byl náš tým jednoznačně lepší a další branky znamenaly naše vysoké a zasloužené vítězství. Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3, 8:3.

17.kolo: Divize E - 19.2.2011, Sportovní hala Pohořelice
utkání:
SENIOR BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 10:4 (4:2)
branky: Šomplák R. 2, Starý, Stehlík
sestava: Válek, Fiala - Stoklásek, Stehlík, Lange ml., Vala V. - Hansl, Šenk, Starý, Šomplák R., Šomplák O.

V sobotním zápase jsme předvedli velechmurný výkon a z pohořelické haly jsme si dovezli desítku, kterou nám tady "načepovalo" průměrné mužstvo Senioru. Po prohře 4:10 jsme se tak najednou propadli do bezprostředního pásma sestupu. Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4, 10:4.

16.kolo: Divize E - 12.2.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO "B" 4:4 (2:3)
branky: Černý, Starý, Šomplák R., Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Černý, Stehlík, Lange ml., Vala V. - Hansl, Šenk, Starý, Šomplák R.

Ze série třech zápasů proti favoritům (Líšeň, Kalábek, Helas) jsme měli získat 7 bodů a máme jeden. Ani tenhle zápas jsme nedotáhli k vítěznému konci. Pozitívum je jednoznačně skutečnost, že se tým nesesypal za nepříznivého stavu 1:3, příkladně zabojoval a otočil skóre na 4:3. Dvanáct vteřin před koncem však kopal soupeř přímý kop z hranice brankoviště a střela, která prošla zdí znamenala remízu. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4.

15.kolo: Divize E - 4.2.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
KALÁBEK BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 4:2 (1:0)
branky: Lange ml., Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Stehlík, Lange ml., Šomplák R. - Hansl, Šenk, Starý, Svoboda, Zejda

Na Kalábek dlouhodobě neumíme a ani páteční zápas nebyl vyjímkou. Ač soupeř nenastoupil zcela kompletní, na jeho výkonu to nebylo příliš poznat a my jsme nedokázali využít množství brankových příležitostí, které jsme si vypracovali. Druhý tým tabulky těžil z pozorné hry v obraně a dokázal navíc proměňovat svoje šance. Nám se podařilo skórovat dvakrát až v závěrečné power - play, ale o možnosti zdramatizování zápasu už nemohlo být řeči. Další z řady zbytečně ztracených zápasů a jeden z nejhorších výkonů v letos. Vývoj skóre: 4:0, 4:2.

14.kolo: Divize E - 29.1.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - SK LÍŠEŇ 2:3 (1:0)
branky: Černý, Šomplák R.
sestava: Válek - Stoklásek, Stehlík, Černý, Vala V., Sestrienka - Šomplák O., Šomplák R., Hansl, Šenk, Svoboda

Proti lídrovi tabulky jsme si věřili, začali jsme sebevědomě a do vedení jsme šli poměrně brzy po Danově kličce a střele ze střední vzdálenosti. Vytvořili jsme si další tři vyložené šance, ale tyto zůstaly bohužel bez efektu. Od 15 minuty jsme limitováni pěti fauly a hrozbou 10 pk. Ten minutu před poločasem skutečně přišel, ale hráč soupeře ho kopl neskutečně špatně. Po změně stran se Líšeň tlačila více do útoku a přestože žádný „velký kolotoč“ nepředvedla, začali jsme hrát (stejně jako v závěru minulého zápasu v Havlíčkově Brodě) nepochopitelně pasivně. Bylo tak pouze otázkou času, kdy inkasujeme. A skóre se skutečně velmi brzy změnilo v náš neprospěch - 1:3 (na druhé a třetí brance jsme se výrazně podíleli svoji nedůsledností v obranné činnosti). Pět minut před koncem jdeme do přesilovky, soupeř pouze odkopává míče od své branky, ale korigovat stav se nám podaří až po ukázkové kombinaci 34 vteřin před koncem. Na vyrovnání již nezbývá čas. Tenhle zápas jsme prohrát nemuseli a neměli! Soupeř nepředvedl nic, co by mělo nahánět strach jeho příštím soupeřům ve 2.CL, kam již pravděpodobně postoupí. Na webu Líšně se hovoří o „zisku povinných bodů“, což je vzhledem k průběhu zápasu a poměru sil na hřišti poněkud zarážející. Do příští sezóny se doufejme z těchto zápasů poučíme, jelikož zbytečné chyby a nedodržování taktiky nás připravuje o mnoho bodů, s jejichž připočtením bychom se nemuseli zdaleka uspokojovat postavením ve středu divizní tabulky. Vývoj skóre: 1:0, 1:3, 2:3.

13.kolo: Divize E - 14.1.2011, Sportovní hala Ledeč nad Sázavou
utkání:
HAVLÍČKŮV BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 4:4 (1:1)
branky: Hansl 2, Šenk, Stoklásek
sestava: Válek - Stoklásek, Lange ml., Stehlík - Šomplák O., Hansl, Šenk

Do Ledče nad Sázavou jsme odjížděli s velkými obavami, jelikož se nám naprosto rozsypala sestava. Pět hráčů základní sestavy z důvodů zranění a nemocí nebylo schopno nastoupit a Pramen doma body nerozdává. Odjížděli jsme s tím, že chceme odehrát zápas se ctí a s přijatelným výsledkem. Na střídačce sedělo sice osm borců, ale dva z nich byli zranění a do vlastního zápasu zasáhlo v poli pouze šest statečných, z nichž navíc pro Jirku Stehlíka a Míšu Šenka to byl teprve druhý zápas v divizi a i brankář Michal Válek nastoupil se sebezapřením a se začínající virózou. Taktika byla jasná - „od půlky“ a trpělivě čekat na případné chyby soupeře. Začátek byl skvělý a Laďa Hansl zakončuje již ve 2´ svůj brejk - 0:1. Pramen útočí, vytváří si převahu i šance, ale nemocný Válek v brance se překonává a domácí útočníci navíc mnoho gólovek zahazuji. V poslední minutě 1.půle je po nepřesné křížné rozehrávce z naší obrany bohužel vyrovnáno. V první minutě druhé půle máme již dva fauly, domácí jsou aktivnější a my se bráníme. Přichází ale čtyři minuty snů. Ve 24´ předvádí Laďa skvělou akci, když obejde dva obránce i brankáře a skóruje do prázdné branky, v další minutě Michal Šenk zakončuje dorážkou pěknou kombinaci v brankovišti, poté je vyloučen kanonýr domácích Kaplan za nemístnou kritiku rozhodčího a přesilovku hrajeme „na jednu střelu“, kterou zvyšuje Martin Stoklasek naše vedení na 4:1. Devět minut před koncem je to po překvapivé střele ze střední vzdálenosti 2:4, domácí dřou, hrají power-play, tlačí nás do hluboké defenzívy, my nejsme schopni podržet míč, bojíme se o výsledek a dvě minuty před koncem je to 3:4. Ihned poté zahrává Havlíčkův Brod 10m PK, ale jeho nejlepší hráč Bdžoch netrefuje branku. Vypadá to, že z nejhoršího jsme venku, ale stejný hráč o půl minuty později vybojuje zdánlivě ztracený míč a vyrovnává na 4:4. Do konce chybí necelá minuta a Pramen má okamžitě další jasnou šanci, ta zůstává naštěstí nevyužita. 23 vteřin před koncem máme aut z levé strany domácího brankoviště, bereme timeout a úkol zní jasně: dostat na dvě přihrávky míč k Laďovi, který se pokusí individuálně ohrozit branku. To se podaří, ale výborný gólman domácích je na místě a utkání končí remízou. Tohle byl další příklad, jak krásný a nevyzpytatelný je futsal. Při cestě na utkání by nám v tak nekompletní sestavě bod s Pramenem připadal jako „zlatý“, při cestě domů jsme byli poněkud zklamaní, protože velký úspěch byl opravdu blízko. Futsal je i o taktice a tu se naše mladé mužstvo stále učí, ale není důvod ke smutku, protože tenhle tým ještě svoje poslední slovo zdaleka neřekl. Vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4.

12.kolo: Divize E - 8.1.2011, Sportovní hala Jedovnice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - NASAN NOVÝ LÍSKOVEC 4:1 (2:1)
branky: Šomplák R. 2, Stehlík, Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Sestrienka, Stehlík - Šomplák O., Šomplák R., Hansl, Šenk

K odvetě s Nasanem NL jsme nastupovali s jednoznačným úmyslem vrátit mu podzimní porážku. Zápas jsme začali sice opatrně, avšak dostatečně kvalitním způsobem na to, abychom si vytvořili herní převahu. Skóre otevřel ve svém premiérovém vystoupení v našem dresu Jirka Stehlík, když překvapil v šesté minutě brankáře hostí pěknou střelou z dálky, která se zatřepala v pravém horním rohu jeho brány. Za pět minut bylo ale vyrovnáno když se prosadil šutér Nasanu David Rampula. Do poločasu vedeme zásluhou velmi dobře hrajícího Radka Šompláka 2:1. Po změně stran jsme 10 minut poněkud pasívní, soupeř toho naštěstí nevyužívá a tak jsme to my, kdo přidává třetí branku. Ta padla z penalty, která byla odpískána po faulu na Laďu Hansla, který jí bezpečné proměnil. V závěru jde soupeř do přesilovky, chybuje, a Radek trefuje do prázdné brány pojistku vítězství. Když dvě minuty před koncem zastoupí na brankové čáře našeho gólmana Zbyněk Sestrienka, je konečný brankový účet zápasu podtržen a sečten. Důležité body jsou doma.Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 4:1.

11.kolo: Divize E - 11.12.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ARSENAL BRTNICE 5:1 (3:1)
branky: Hansl 3, Šomplák R., Stoklásek
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V. - Hansl, Šomplák O., Šomplák R.

Kdo si myslel, že se na závěrečný předvánoční zápas sejdeme v hojném počtu v kabině i v hledišti, tak ten se velice mýlil. Do hlediště nás nepřišel podpořit nikdo(!!!) a sestava čítala 7 hráčů, z nichž Vladan a Radim nebyli zdaleka úplně fit. Vše pak bylo podtrženo neomluvenou neúčastí Roberta Langeho ml., která v divizním působení ŽV nemá obdoby a hráč bude potrestán podle klubového řádu. Zápas samotný se svoji kvalitou řadí spíše mezi průměrná utkání. Byli jsme limitováni sestavou a tak jsme začali opatrně, soupeř byl aktívnější a v 9´ prohráváme po střele, která olízla tyč a skončila až v síti "nicnevidivšího" Válka. Za minutu bylo vyrovnáno, když po své typické akci a střele ze střední vzdálenosti vyrovnal Laďa Hansl. Za další minutu stejný hráč strhl vedení na naši stranu, když "uklidil" k tyči nezištnou přihrávku Ondry (nebo Radka?). V 15´ se neohroženě obtočil kolem soupeřova obránce Radek Šomplák, pronikl do brankoviště a svoji příležitost s přehledem zakončil. Poločas. Po změně stran byl soupeř aktívnější a přišla 24´, která byla ve vývoji zápasu patrně rozodující. Za faul na brankovišti byl odpískán pokutový kop, který však bravůrním zákrokem zlikvidoval nejlepšímu hráči hostí Válec, který již v předchozích minutách tým několikrát podržel a potvrdil tak svoji výtečnou formu z posledních zápasů. Ve 29´dovršuje Laďa po samostatném nájezdu svůj hattrick a ve 32´ještě krásně skóruje Martin Stoklásek. Zápas se již pouze dohrává a my si připisujeme páté divizní vítězství. Vývoj skóre: 0:1, 5:1.

10.kolo: Divize E - 4.12.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
K5 BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 5:3 (3:2)
branky: Hansl 2, Starý
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Lange - Hansl, Starý, Šomplák O., Šomplák R.

Vedli jsme pohodlně 2:0. Poté jsme ve všem naprosto "odešli" a soupeř naším dárkem v podobě nepochopitelného a úplného rozkladu s množstvím hloupých chyb, nepřesností a šlendriánství nepohrdl a dokázal vše s přehledem využít. Tento zápas si nezaslouží ani tento odstavec a měli bychom se nad sebou vážně zamyslet, neboť tohle byla neskutečná blamáž! Vývoj skóre: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3.

9.kolo: Divize E - 27.11.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PIVOVAR VYŠKOV 6:5 (3:2)
branky: Hansl 2, Saxl 2, Šomplák O., Stoklásek
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V., Schneeweiss - Hansl, Šomplák O., Šomplák R.

Pozorně jsme bránili, přesto v 8´ dvakrát zahřmělo právě z našich sálovek a v 15´ je to po skvěle sehraném přečíslení již 3:0. Hosté ale neskládají zbraně a během dvou minut snižují na 3:2, když se jejich nejlepší hráč jednou trefuje z přímého kopu a podruhé se nejlépe orientuje ve skrumáži před brankou. Vstup do druhé půle vychází ale lépe našemu týmu a po moderní kombinační akci vedeme 4:2. Pivovar přidává na důrazu, tlačí se do útoku a výsledkem je po brankách ve 28´a 29´ stav 4:4. V tuto chvíli jsme silně otřesení a nemůžeme se stále vymanit z defenzívy. Po vyšachování naši obrany střílí ve 31´ hostující útočník z bezprostřední vzdálenosti do prázdné branky a k překvapení všech, jeho 100% šanci neuvěřitelně likviduje Válec. Tohle byl rozhodující moment utkání, přestáli jsme tak několik velmi kritických okamžiků a nadechujeme se k závěrečným minutám. Po individuálních akcích R.Šompláka (32´) a Hansla (34´) je to opět o dvě branky. Vyškov jde do power - play a tři minuty před koncem je to 6:5, když Laďův nešťastný zákrok na naší brankové čáře končí čistým „vlastencem“. Hosté bojují, pokračují v přesilovce, my kouskujeme hru a těsné vítězství nakonec perně uhájíme. Vývoj skóre: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 6:4, 6:5.

8.kolo: Divize E - 19.11.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ARKYS BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 3:7 (0:4)
branky: Starý 3, Šomplák R. 2, Lange ml., Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V., Lange ml. - Hansl, Starý, Šomplák O., Šomplák R.

Arkys předcházela v posledních dnech pověst skvěle šlapající mašiny a při našich ne úplně přesvědčivých výkonech, při pohledu na nadupanou soupisku soupeře a při sledování jeho předzápasové dynamické rozcvičky jsme k zápasu nastoupili s velkým respektem. A se zcela jinou taktikou, než s jakou jsme nastupovali dosud - zajištěná obrana, to byla ústřední myšlenka první půle! Úvod byl ale z říše snů a R.Šomplák, který se v minulých zápasech střelecky trápil, skóroval již v první minutě - a to hnedle 2x! Na ukazateli svítila trprve 52 sekunda a skóre bylo 2:0! To zacloumá i s věhlasnějším týmem, než je Arkys! Vycházíme nadále z pozorné obrany a do přestávky přidáváme ještě dva góly, když nám přeje i štěstí a výborně chytající Válec má 3x správně postavenou tyčku. Po přestávce se domácí hrnuli vehementně kupředu, ale jejich snažení se dařilo vcelku bezproblémově bránit a Peťa Starý přidal další dva zásahy - jeden ze samostatného nájezdu a druhý parádní trefou od pravé lajny. Arkys koriguje až za stavu 6:0. Brzy však přichází ruka domácího gólmana mimo brankoviště, jeho vyloučení a náš přímý kop. Ten rozehráváme velice zdařile a Laďa nedává druhému brankáři domácích při premiérovém zákroku sebemenší šanci - 7:1. V závěru mírně polevujeme v koncentraci, neúspěšně zkoušíme power - play (7:2) a poté nás ještě domácí útočník překvapuje z dálky (7:3). To jž ale nic nemění na skutečnosti, že zápas ve kterém jsme "museli", dopadl dost nad očekávání. Vývoj: 0:6, 1:6, 1:7, 3:7.

7.kolo: Divize E - 13.11.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
BOSONOHY - ŽABINŠTÍ VLCI 9:3 (3:3)
branky: Starý 3
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V., Lange ml. - Hansl, Starý, Šomplák R.

Soupeř se na nás sešel pravděpodobně v jiné sestavě, než která utrpěla v minulém kole velký debakl. Byli jsme od začátku utkání pod tlakem, domácí ve 2 minutě vedli a nedobrou desetiminutovku podtrhl Laďa neskutečným kiksem v rohu a soupeř tak pohodlně vedl 2:0. Poté jsme se vzchopili, byli jsme aktívnější, měli šance a snížili z penalty odpískané po faulu na Vladana. Brzy však vymýšlel Bob u levé lajny "nevymyslitelné" a soupeř opět pohodlně skóruje - 3:1. Chyby jsou děsivé, ale snahu nám upřít nelze a po pěkné akci snižujeme na 2:3. V poslední vteřině navíc střílí Staroch ze střední vzdálenosti a přichází na řadu nové pravidlo o střele před sirénou - 3:3. V tu chvíli jsme nečekaně "v zápase" a měli bychom to být právě my, kdo bude "na koni". Opak je však pravdou a ve 20 vteřině druhého poločasu dává soupeř neuvěřitelně branku, když je naše divizní čtveřice v roli "přihlížejících váz". Poté útočíme, bojujeme, máme více ze hry, ale opět neproměňujeme tři gólovky a po jednom z protiútoků (ze kterých soupeř ve druhé půli těžil především) to je 5:3. To se prosazuje jediný hráč Bosonoh, když mu trojice našich borců dovolí skórovat po jeho třetí dorážce!!! A je víceméně rozhodnuto, přichází naše parodie na power - play, několik branek z brejků soupeře a je tu smutný konec. Smutnější proto, protože herně to nebylo až tak špatné, ale s kiksy, které byly na naší straně k vidění se vyhrát prostě nedá. Všichni se snažili, ale na divizi to ne vždy stačí..... Vývoj: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 9:3.

6.kolo: Divize E - 6.11.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - SENIOR CLUB BRNO 3:2 (1:1)
branky: Stoklásek 2, Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V., Lange ml. - Černý, Hansl, Starý, Šomplák O., Šomplák R.

Náš tým nastoupil s odhodláním získat všechny body a od první minuty jsme se zakousli do soupeře ze všech sil. Aktívní hrou si vytváříme převahu s šancemi, ale do zaslouženého vedení jdeme po docela překvapivé střele, kdy Laďa Hansl v pádu prostřeluje ze střední vzdálenosti soupeřova gólmana. O jednogólový náskok přicházíme po nešťastně odraženém míči a nechytatelné bombě, o které ani soupeřův hráč pravděpodobně dosud neví, jak jí trefil. Do druhého poločasu jdeme se snahou o ještě důslednější napadání, ale po trestuhodně chybném obsazení soupeře při rohovém kopu to s námi nevypadá růžově - 1:2. Deset minut do konce, mícháme se sestavou, všichni hráči se vydávají z maxima. A snaha nakonec přináší kýžený úspěch, když několikrát přehráváme soupeřovu obranu, které již dochází síly a dvě přečíslení zakončuje Marťas, který využívá výborných přihrávek Starocha a Černocha. V závěru se snažíme kouskovat hru a ubránit vydřené vedení, což se i s trochou štěstíčka podaří. Celý tým příkladně zabojoval a velkou oporou byl tentokráte Válec v brance. Vývoj: 1:0, 1:2, 3:2.

5.kolo: Divize E - 29.10.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (1:1)
branky: Starý 2
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Vala V., Lange ml. - Černý, Hansl, Starý, Šomplák O., Šomplák R.

K vidění byl velice solidní futsal. Domácí tým byl vysokým favoritem, jeho převaha v prvních deseti minutách byla zřejmá a jednobrankové vedení na sebe nenechalo dlouho čekat. Další branky však Helas nepřidal. Vycházejíce převážně z obranné taktiky, jsme se osmělili, vyrovnali hru v poli a poté se podařilo srovnat i skóre. Závěr poločasu dohrával Helas s pěti fauly a k odpískání šestého se rozhodčí odhodlali pouze jedenkrát (i když měli cca tři další možnosti). Desítku však Dan neproměnil a tak byl stanoven poločasový výsledek 1:1. Po změně stran byl domácí tým aktívnější a po střele od pravé lajny se ujal poměrně laciného vedení 2:1. Poté jsme měli výhodu přesilovky po vyloučení soupeřova hráče, branku jsme však téměř neohrozili a tak přišel brzy zákonitý trest v podobě třetí branky v naší síti. Helas hru kontroloval a i když padly ještě tři góly o vítězi tohoto utkání nebylo zcela žádných pochyb. Vývoj: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2.

4.kolo: Divize E - 23.10.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - KALÁBEK BRNO 7:11 (1:5)
branky: Šomplák O. 3, Šomplák R. 2, Lange ml., Černý
sestava: Bažant - Stoklásek, Saxl, Lange ml. - Černý, Hansl, Šomplák O., Šomplák R.

Nastoupili jsme bez třech klíčových hráčů (Válec, Vladan, Staroch) a se zraněným Danem. A bylo to bohužel velmi znát. Kalábek na nás vyrukoval od první minuty s mimořádně kvalitní hrou bez brankáře a ta slavila tak dokonalý úspěch, že v sedmé minutě byl na ukazateli stav 0:4! Po změně stran jsme vrhli vše do útočení, několik branek jsme i vstřelili, ale naše otevřená obrana a velice chytrá hra hostujícího celku zapříčinily, že se zrodila divoká přestřelka a skóre druhého poločasu bylo 6:6. Vývoj: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:7, 4:7, 4:8, 5:8, 5:9, 7:9, 7:11.

3.kolo: Divize E - 15.10.2010, Sportovní hala Křenovice
utkání:
SK LÍŠEŇ - ŽABINŠTÍ VLCI 7:1 (1:0)
branky: Šomplák O.
sestava: Válek - Stoklásek, Vala V., Saxl, Černý - Starý, Hansl, Šomplák R., Šomplák O.

Začalo se opatrně s mírnou převahou soupeře, kterou jsme do přestávky sice herně vyrovnali, ale jedno obranné zaváhání bylo potrestáno a soupeř vedl. Po změně stran jsme byli odhodláni něco vymyslet, ale chyby v obraně a tentokráte nejistý gólman znamenaly skóre 0:4. A s tím se již proti týmu jako je SKL dá dělat velice málo. Náš soupeř věděl co chce hrát, jak to má hrát a jeho silové pojetí našemu techničtějšímu stylu absolutně nesedělo. Ve chvíli kdy byl za druhou ŽK vyloučen po právu vyloučen Válec, byl náš neúspěch podtržen. Dvojici zkušených a kvalitních sudích se tohle utkání nepovedlo a na obou stranách zůstalo neodpískáno množství faulů. Rozhodně nemělo zůstat u jediného 10m kopu. Výsledek je krutý, rozdíl mezi soupeři rozhodně šestibrankový nebyl, ale je to realita se kterou se musíme vyrovnat. Uznání zasluhuje Dan, který k zápasu nastoupil poté, co absolvoval jako řidič 1100 km dlouhou cestu z Holandska a do místa zápasu přijel až 10 minut před jeho začátkem. Vývoj: 4:0, 4:1, 7:1.

2.kolo: Divize E - 9.10.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HAVLÍČKŮV BROD 7:2 (2:1)
branky: Černý 4, Starý, Stoklásek, Hansl
sestava: Válek - Stoklásek, Vala V., Saxl, Lange ml. - Černý, Starý, Hansl, Šomplák R.

Zápas jsme začali s víceméně defenzivní taktikou a soupeř měl převahu i šance. V 10.minutě bereme odechový čas se snahou zbavit se zbytečného respektu a vyvinout útočnou aktivitu. První branku dává Peťa Starý, který je ve sprintu proti míči rychlejší než soupeřův gólman. Dan razítkuje ve velice slibných situacích 2x brankovou konstrukci. Vedení zvyšujeme po akci, kdy si trojice našich hráčů na brankovišti ne zcela porozuměla, ale míč se naštěstí dostal k Marťasovi a ten trefuje pod břevno - 2:0. Po nedůslednosti v obraně se podařilo soupeřovu utočníkovi od postranní čáry překvapit našeho brankáře a korigovat v 19.minutě na poločasových 2:1. Po přestávce hrajeme až nečekaně zakřiknutě a naše neaktivita má logické vyústění v podobě vyrovnávací branky, kdy jsme rozebráni až „do kuchyně“. Za minutu jdeme ale opět do vedení, když se konečně trefuje náš kanonýr Dan Černý a v další minutě přidává tento hráč i čtvrtou branku z přímého kopu ze střední vzdálenosti. Poté nachází Danův supercentr přes celé hřiště v brankovišti soupeře Laďu Hansla, který elegantně zvyšuje na 5:2. O vítězi utkání je rozhodnuto. Poslední dva zásahy přidává Dan, kontrolujeme hru a v eufórii si připisujeme první naše divizní body. Vývoj skóre: 2:0, 2:2, 7:2.

1.kolo: Divize E - 2.10.2010, Sportovní hala Bohunice
utkání:
NASAN NOVÝ LÍSKOVEC - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (3:2)
branky: Vala V. 2
sestava: Válek - Stoklásek, Vala V., Saxl, Lange ml. - Černý, Starý, Hansl, Šomplák O., Šomplák R.

Divizní premiéra nedopadla dobře bodově, ale za předvedenou hru se nemusíme stydět. Dalo by se říci, že nováčkovská daň byla zaplacena v míře vrchovaté. V prvních deseti minutách se více bráníme a Nasan jde do vedení, na které jsme odpověděli okamžitým vyrovnáním. Nasan opět vede, ale velmi dobře hrající Vladan svoji druhou trefou opět vyrovnává stav. Bohužel poslední slovo první půle má soupeř, jehož nejlepší hráč Macej dává po individuální akci branku, která se měla rozhodně ubránit. Po změně stran přidáváme na aktivitě a snažíme se soupeře napadat. Druhý poločas probíhá za naší územní převahy, "filmování" soupeřova útočníka (za které měl vidět dvě žluté karty) a neproměňování našich šancí. Zejména v prvních deseti minutách jsme si dokázali vytvořit čtyři brankové příležitosti. Bohužel jsme ani jedinou nedokázali využít a zkušený soupeř zasadil rozhodující direkt v podobě čtvrté branky. V závěru zápasu zkoušíme ještě zoufalou hru bez brankáře, ale oproti minulým utkáním se nám tato nedaří (je pomalá, bez překvapení a nápadu). Pátý gól v samotném závěru zápasu již nic neřeší. Není proč věšet hlavy, jedeme dál! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

 

—————

Zpět