RIO DE ČUČO CUP 2018

28.07.2018 17:00

Systém turnaje: 20 mužstev ve čtyřech pětičlenných skupinách. Z každé skupiny postupují první 4 týmy a dále probíhá turnaj vyřazovacím K.O. systémem až do finále.

Kvalifikační skupina C:

ŽABINŠTÍ VLCI - KOTIGERS OSLAVANY 1:3 (0:2) - Svoboda

Na úvod nás čekal jeden z aspirantů na medailové pozice - Kotigers Oslavany, tedy mužstvo, které jsme před dvěma lety porazili ve finále tohoto turnaje. Náš rozjezd byl pomalý, nebyli jsme důslední v obraně, chyběla přesnost v zakončování a kvalitní soupeř těchto skutečností využil ke svému vítězství. Nezačalo to tedy dobře!

ŽABINŠTÍ VLCI - HUA HUA 6:0 (4:0) - Svoboda 4, Jakš, Lange

ŽABINŠTÍ VLCI - RANGERS 6:1 (3:0) - Svoboda 2, Chroust, Mezník, Černý, Jakš

V dalších dvou zápasech jsme již nezaváhali, přidali na důrazu, trefovali jsme zařízení a výsledkem byla dvě jednoznačná šestibranková vítězství.

ŽABINŠTÍ VLCI - NULOVÁ ŠANCE 3:0 (2:0) - Černý 2, Lange

Před posledním zápasem byla matematika jasná. Jelikož tým Nulová šance porazil našeho úvodního přemožitele, v případě našeho vítězství by rozhodovala "minitabulka" tří mužstev a abychom si zajistili první místo ve skupině, museli jsme v tomto zápase vyhrát minimálně tříbrankovým rozdílem. Od prvních minut jsme šli za svým cílem, a i když se nevyzpytatelné mužstvo, vedené jakýmsi divným hráčem (nebo spíše „kašpárkem z cvokhausu“), snažilo všemožně nám naše záměry komplikovat, poločasové vedení 2:0 bylo slibné a napovídalo, že by se vše mohlo podařit. Ve druhé půli jsme to již hlídali "dozadu" a trpělivě čekali na třetí trefu, která po utěšené levačce Dandy Černého skutečně přišla - tak tedy 1.místo ve skupině!

1.kolo vyřazovací části turnaje:

ŽABINŠTÍ VLCI - SRDCAŘI 5:1 (3:0) - Řezáč 2, Mezník, Jakš, Svoboda

Nastoupili jsme proti čtvrtému týmu ze skupiny "B", tedy papírově slabšímu soupeři, ale úvod zápasu tomu vůbec nenasvědčoval a soupeř se do nás docela odhodlaně zakousl. Postupem času jsme ale převzali taktovku a v poločase to bylo již přesvědčivých 3:0. Soupeř sice v první minutě druhé půle skóre korigoval, ale k obavám o postup rozhodně nedošlo. Na turnaji se velmi dobře rozehráli Michal Mezník a "pomocný guru" Pavel Svoboda.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - FRANTA TÝM 1:1 (1:1) - Černý ............. penalty 3:1

Ve čtvrtfinále nás soupeř "parádně vykolejil". Zkušení oslavanští borci z Franta týmu vedení legendou Romanem Křípalem věděli, že s námi nemohou otevřít hru a nesmějí začít běhat. Postavili tedy svojí taktiku na totální defenzívě, kouskováni hry a z cesty pro každý míč, kterým jsme netrefili branku se v podání soupeřova gólmana stávalo putování do Mekky. Šli jsme sice poměrně rychle do vedení, ale z jediného brejku dokázal velezkušený soupeř do poločasu skóre srovnat. Bylo jasné, že to bude pravděpodobně o jediném gólu a přestože jsme se snažili rozhodnout, jistili jsme i obranu a zápas dospěl do penaltového rozstřelu.

1.série: střela z kopačky Martina Chrousta není rozhodně taková, jak by si jí její autor představoval, ale do sítě si cestu nachází - první penaltu soupeře eliminuje náš gólman Džarda Pšurný excelentním zákrokem ... vedeme 1:0

2.série: Michal Mezník s jistotou skóruje k levé tyči - soupeř proměňuje razantní ránou "pod víko" ... vedeme 2:1

3.série: vše má ale na noze Pavel Svoboda a jeho precizní "placírka" kopnutá s klidem "barokního andílka" nás posouvá do semifinále, soupeř již kopat nemusí … vítězíme 3:1

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - KALAMITA ČUČICE 1:0 (0:0) - Svoboda

Těsně před zápasem začíná pršet. Někteří naši hráči mění obutí (Bobo Lange ponechává na nohách papuče) a my nastupujeme proti nebezpečnému domácímu mužstvu, výrazně podporovanému místními fanoušky. Jsme od začátku aktivní, domácí se do šancí nedostávají, my šance naopak máme, ale nechce to tam spadnout. V brankovišti byl zápasnickým chvatem "složen" náš útočník, ale penalta se na domácí většinou nepíská (ani jsme se nijak výrazněji nezlobili). Poločas je bezbrankový a i po změně stran je obraz hry stejný. Domácí brání, jejich gólman se překonává, hosté útočí. Po čtyřech minutách se nám daří pěkně zakombinovat a vynikajícího brankáře soupeře konečně prostřeluje Pááááávli Svoboda. Domácí mají jedinou šanci, ale náš brankář je pozorný a přes krátký pokus soupeře o hru bez brankáře (která nemá v dešti velký efekt) závěr utkání s přehledem kontrolujeme. Jsme ve finále! 

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - CHELSEA OSLAVANY 0:2 (0:1) 

Ve finále jsme se utkali s velmi kvalitním týmem a loňským vítězem turnaje. Bylo to smolné finále, ve kterém jsme byli lepším týmem a protivník se víceméně bránil. Činil tak ale velmi kvalitně, nepohrdl žádnou možností k zahrození z protiútoků a bohužel po dvou chybkách jednotlivců (v každém poločase jedna) se přes náš výrazný tlak zrodila prohra 0:2, znamenající celkově 2.místo na turnaji.

Konečné pořadí turnaje Rio Cup Čučice 2018:

1.CHELSEA OSLAVANY, 2.ŽABINŠTÍ VLCI BRNO, 3.KALAMITA ČUČICE, 4.NULOVÁ ŠANCE

Michal Mezník byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem turnaje, Pavel Svoboda byl s 9 brankami druhý nejlepší mezi střelci.

Sestava:

Pšurný - Chroust, Mezník, Lange - Černý, Svoboda, Jakš, Řezáč, Letzel

ODKAZ NA WEBOVOU STRÁNKU TURNAJE - RIO DE ČUČO CUP

 

—————

Zpět