1.FUTSAL LIGA 2021/22 - 12.kolo

21.11.2021 23:00
 
SK DYNAMO PCO ČESKÉ BUDĚJOVICE
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
2 : 3
  (0 : 1)
 
Branky: Radouch 2 - Hansl 2, Chráscina
SK Dynamo PCO České Budějovice: Beránek - Lerch, Pouzar, Benát, Radouch, Krejčí, Pecka, Jasanský, Hric, Hrbáč, Perina
Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) - Kratochvíl, Chráscina, Hanuš, Svoboda, Starý, Hansl (C), Havlín, Bílý, Trbušek
Rozhodčí: Lafek, Kaštánek - Matyš
 
 

Pro oba soupeře veledůležitý zápas představoval čtyřicet minut neúprosného boje o každý centimetr palubovky. Domácí byli více na míči a snažili se svým typickým způsobem, postaveným na skvělých individuálních schopnostech svých hráčů, dobývat soupeřovu branku. Na způsob hry Dynama z něhož pramenila i předpokládaná optická, občas maličko stereotypní, převaha byli ale Vlci důkladně připraveni i když v úvodu utkání mohli rychle prohrávat, jelikož se jim 3-4 minuty vůbec nedařilo vymanit se z výrazného sevření Českých Budějovic. Brzy poté, co se hostující tým "dostal do zápasu" šel i do vedení. Po akci dvojice Hansl - Havlín v páté minutě skončil míč po polostřele / polopřihrávce prvně jmenovaného za zády domácího brankáře. V zápise je tato branka uvedena jako vlastní. Přestože bylo v dalších minutách prvního poločasu k vidění několik příležitostí na obou stranách, každý z týmů navíc razítkoval i tyče brankových konstrukcí soupeře a těsně před koncem likvidoval brankář Žabinských Vlků desetimetrový PK za šestý faul svého týmu, dalších branek se diváci již nedočkali. Poločas - stav 0:1. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Po čtyřech minutách se ale měnilo skóre, když se po krásné akci prosadil hostující Chráscina - 0:2. Domácí odpověděli již po dvou minutách a excelentní bomba Radoucha z velkého úhlu trhala síť a nedala vynikajícímu gólmanovi Vlků Pšurnému sebemenší naději - 1:2. V další části mohli utkání rozhodnout s konečnou platností hosté, když se ocitli v několika velkých brankových příležitostech, ale využili až situaci ve 33. minutě, kdy se kapitán Hansl trefil nejlépe jak mohl a křižnou střelou z levé strany brankoviště vymetl v "pravém víku" vše co se dalo. Za pouhých 8 vteřin (!!!), tedy okamžitě po rozehrávce, se trefil podruhé domácí Radouch, bylo to z jeho strany opět ukázkové a bylo to opět o jedinou branku - 2:3. Další průběh patřil jihočechům, kteří se rvali o vyrovnání ze všech sil. Oba týmy načetly čtyři minuty před koncem po pěti akumulovaných faulech, domácí hráči rozehráli power - play. Závěr zápasu byl neskutečný, nervydrásající boj, odpovídající jeho důležitosti a Žabinští Vlci nakonec uhájili těsné vítězství, když po závaru v brankovišti likvidoval v infarktové poslední vteřině jejich brankář tutovou příležitost domácího hráče a podtrhl tím svůj obdivuhodný výkon. Celý zápas hnala Vlky kupředu skupina skvělých fanoušků, kteří neváhali absolvovat dalekou cestu a vytvořili hostujícímu týmu domácí prostředí.

Ohlasy po utkání:

Petr Benát (SK Dynamo PCO České Budějovice): "Bohužel, klíčový duel jsme dnes nezvládli, z čehož jsme samozřejmě všichni smutní. Byli jsme lepším týmem, rozhodla naše špatná koncovka a výborný výkon hostujícího brankáře, který dnes chytal prostě skvěle! Gratulujeme Žabinským Vlkům k vítězství, my jsme se touto nešťastnou prohrou u někoho možná pasovali do role jistého sestupujícího, nicméně jsme teprve v polovině soutěže a já mohu za celý tým slíbit, že budeme v každém zbývajícím utkání o ligovou příslušnost v příštím ročníku rozhodně bojovat!"

Martin Hanuš (Žabinští Vlci Brno): "Dnešní zápas byl velmi náročný po fyzické stránce, šance byly na obou stranách, ale musím uznat, že domácí měli více tutovek, které však neproměnili díky fantastickému výkonu našeho brankáře. Vzhledem k tabulce se pro nás jednalo o velmi důležitý zápas, který jsme zvládli díky bojovnosti a nasazení a můžeme se tak těšit ze tří bodů. Jako poslední věc bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří nás jeli dalekou cestu podpořit v tak hojném počtu a udělali nám skvělou a domácí atmosféru."

---------------------------------------------------------------------------------------------

Náš tým po vítězném zápase i se svými fanoušky na tribuně! Děkujeme!

... a ještě tradiční fotografie z benzínky ....
 
WEB SOUPEŘE - SK DYNAMO PCO ČESKÉ BUDĚJOVICE
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
 

—————

Zpět