1.FUTSAL LIGA 2021/22 - 14.kolo

02.12.2021 17:04
 
FC RAPID ÚSTÍ NAD LABEM
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
7 : 3
  (4 : 0)
 
Branky: Fernando 2, Mello 2, Gajdoš 2, Zápotocký Ja. – Hromek 2, Starý
FC Rapid Ústí nad Labem: Klečka – Pedro, Jiří Zápotocký, Fernando, Mello – M. Macháček, Tichý, P. Výborný, Gajdoš, Koc - Mrázek, Smolař
Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Hanuš, Starý, Trbušek, Svoboda – Pokorný, Chráscina, Havlín, Hansl, Hromek 
Rozhodčí: Cichra, Nagy - Mollinger
 
 

Komentář převzat z www stránky soupeře: Rapid zvládl výtečně start do utkání. Po půl minutě se po rohovém kopu prosadil Fernando, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Skvělý vstup do utkání potvrdil opět Fernando, který ve 3. minutě zvyšoval na 2:0. První větší příležitost si hosté připsali v 7. minutě, ale hostující Havlín si vylámal zuby na brankáři Klečkovi. Naopak v 9. minutě udeřilo na druhé straně, v přečíslení Jaroslav Zápotocký našel Mella, který zvyšoval do odkryté branky již na 3:0. Poté se se čím dál více do šancí dostávalo Brno, ovšem v prvním poločase nedokázalo vyzrát na skvěle chytajícího Klečku v brance domácích. Rapid naopak dokázal v závěru prvního poločasu zvýšit na 4:0, když desetimetrový kop po šestém akumulovaném faulu hostí proměnil Mello. Úvod druhého poločasu se nesl ve znamení velkých emocí a tvrdých soubojů na obou stranách. To vyústilo až v červenou kartu pro domácího Tichého, který ve 24. minutě fauloval a obdržel druhou žlutou kartu v utkání. Z nabídnuté přesilovky se dokázali Žabinští Vlci poprvé v utkání prosadit zásluhou Starého. Rapid však dokázal téměř ihned odskočit znovu do čtyřbrankového vedení, když se prosadil technickou střelou v brankovišti Jaroslav Zápotocký – 5:1. V dalších minutách rozhodčí udělili několik karet na obou stranách, tu červenou obdržel po druhé žluté kartě hostující Starý. I přes další šance na obou stranách si fanoušci museli na další branky počkat na závěr utkání. V té době už hrálo Brno střídavě power-play, kterou dokázal ve 39. minutě využít Hromek – 5:2. Vzápětí se ovšem prosadil na lajně Mello a Martin Gajdoš na zadní tyči měl již jednoduchou práci – 6:2. Ve 39. minutě ovšem padla ještě jedna branka a tu při power-play Brna vstřelil opět hostující Hromek. Konečné slovo však měl opět Rapid, když v poslední minutě Martina Gajdoš na zadní tyči uzavřel účet zápasu na výsledku 7:3 pro domácí tým.

Ohlasy po utkání:

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): "Jsem rád, že jsme utkání, které bylo pro nás důležité, zvládli. Dařilo se nám proměnit vytvořené brankové příležitosti a dokázali jsme do poločasu udržet čisté konto. Skvrna na našem výkonu bylo zbytečné vyloučení Petra Tichého. Kvůli tomu se soupeř prosadil poprvé při našem oslabení. Na obdrženou branku se nám podařilo odpovědět a odskočili jsme znovu na rozdíl čtyř gólů. Zápas jsme dohrávali pod kontrolou, i když závěr byl mírně divočejší a soupeři jsme dovolili vstřelit další dva góly, na které jsme zareagovali. Pro nás se jedná o zasloužené vítězství, za které jsem rád. Výrazně k našemu vítězství přispěl výkon Daniela Klečky."

Michal Odehnal (trenér Žabinští Vlci Brno): "Bohužel jsme do zápasu vstoupili vlažně, což se odrazilo na celém průběhu prvního poločasu. Soupeř šel zaslouženě do vedení a naše šance zlikvidoval vynikající gólman domácích. V poločase jsme si vyříkali, jaké zbytečné chyby jsme udělali, a chtěli jsme s výsledkem něco udělat. Jedna z věcí bylo vstřelit branky a neobdržet další. Bohužel po vstřelení gólu jsme znovu inkasovali. Věříme, že se z tohoto utkání dokážeme poučit, příští týden tuto prohru odčinit."

 
WEB SOUPEŘE - FC RAPID ÚSTÍ NAD LABEM
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
 

—————

Zpět