1.FUTSAL LIGA 2021/22 - 2.kolo

01.09.2021 23:17
 
SK OLYMPIK MĚLNÍK
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
10 : 1
  (3 : 1)
 
Branky:  Gabčo 3, Nečas 2, Vokoun, Zdržálek, Novotný, Šmejkal, Prejsa - Kratochvíl
SK Olympik Mělník: Žežulka (Šanda) - Nedostup, Nečas, Vokoun (C), Gabčo, Babovák, Šmejkal, Lehner, Prejsa, Zdržálek, Novotný
Žabinští Vlci Brno: Pšurný - Fessl, Hanuš, Havlín, Hromek, Chroust, Kratochvíl, Starý, Svoboda (C), Trbušek
Rozhodčí: Čurda, Vrtal - Zlatník
 
 

Před zápasem v Mělníku panovaly v táboře Vlků poměrně opodstatněné obavy a mnoho nejasností se vyřešilo až večer před utkáním. Vlastní zápas se stal pro Žabinské Vlky v celkovém součtu skutečností velkou nepříjemností. Daleká cesta republikou, absence několika opor, tréninkový deficit některých hráčů, rychle inkasovaná branka již ve druhé minutě, katastrofický vstup do druhého poločasu, velmi dobrá forma domácího celku podtržená individuálním galavečerem domácího špílmachra Josefa Gabča, precizní výkon gólmana Žežulky. Tomu všemu dodala punc zmaru zlomenina nártní kosti obránce ŽV Martina Chrousta, bez kterého se bude muset jeho tým delší dobu obejít. Sečteno, podtrženo - i když to po prvním poločase mohlo vypadat, že budou diváci svědky vyrovnaného a napínavého utkání, nakonec viděli kolaps hostujícího týmu a vzhledem k tomu, že tam domácím "spadlo téměř všechno", byli svědky i dvojciferného skóre.   

Ohlasy po utkání:

Jiří Vokoun (kapitán SK Olympic Mělník): "Do zápasu jsme šli s tím, že chceme za každou cenu potvrdit výhru v Liberci a mít před reprezentační pauzou šest bodů, což se nám povedlo, dle mého, až nečekaně lehce. První poločas nebyl z naší strany úplně ideální, ale i tak jsme šli do kabiny s vedením 3:1. Během poločasové přestávky jsme si v kabině něco ukázali a ihned od začátku druhé půle jsme začali střílet gól za gólem. Nakonec z toho je vysoká výhra 10:1, za což jsem moc rád, protože si myslím, že Mělník nikdy v lize 10 gólů nedal (pozn.: 2008, Olympik - Šumperk 10:2). To, že jsme si takhle zastříleli, nám může zvednout sebevědomí, které je v našem případě velmi důležité. Doufám, že v příštím zápase na naše výkony navážeme a získáme další 3 body."

Jaroslav Pšurný (brankář ŽV): "Utkání rozhodly skvělé nástupy Mělníka do obou poločasů, zejména ve druhém pak definitivně zlomili jakýkoli náš pokus o zisk bodů. Výsledek vypadá hrozivě, několik gólů bylo dost smolných. Příští týden musíme zlepšit produktivitu a doma proti Ústí již bodovat."

Michal Letzel (prezident ŽV): "Nacházíme se v útlumu a jelikož se naše velká marodka rozrostla o dalšího hráče - to mě mrzí ve své podstatě mnohem více než konečný výsledek a budu jen doufat, že se Martinův úraz nebude nijak komplikovat - tak vůbec v tuto chvíli nevím, kdo bude schopen nastoupit v následujícím kole. V příštím týdnu vyvodíme nějaké závěry a pokusíme se tým zmobilizovat na páteční zápas s Ústím, ve kterém se musíme pokusit soupeře nějak přetlačit. Třeba jen a pouze silou vůle, prostě jakkoliv!"

 
FOTOGALERIE ZE ZÁPASU (autor: V. Mikulecký)
WEB SOUPEŘE - SK OLYMPIK MĚLNÍK
MĚLNICKÝ DENÍK cz.
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
 

—————

Zpět