2.FUTSAL LIGA - VÝCHOD 2022/23 - ŽV "A"

03.03.2023 22:30
20.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 3.3.2023, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - FC TANGO HODONÍN 8:7 (4:4)
branky: Havlín 4, Bodeček 2, Pfeffer ml., Chroust
sestava ŽV: Večeřa, Pšurný - Chroust, Mezník, Řezník D., Svoboda - Havlín, Starý, Bodeček, Pfeffer ml.
RO/DS Soukupová, Šenkýř - Rek

Patnáct branek a zápas doslova jako na houpačce. Oba soupeři v jeho průběhu získali i ztratili dvoubrankové vedení, pro diváka velká zábava a pro nás nakonec i v oslabené sestavě příjemné vítězství na závěr úspěšné sezóny na konci které je naše suverénní prvenství ve 2futsal lize - východ s náskokem šestnácti bodů.

V samotném zápase se již ve 4. brankově prosadil ve svém prvním zápase v A - týmu Peťa Pfeffer, který stál na konci parádní individuální akce Davida Řezníka, hezkými trefami se prezentoval Adam Bodeček, který po delší zápasové absenci kvůli zranění skóroval dvakrát a tradiční brankový příděl uštědřil soupeři Dominik Havlín, který se trefil 4x. 

Vývoj skóre: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 6:4, 6:7, 8:7.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

Odkaz na WEB soupeře - ZDE

Odkaz na FOTOGALERII za zápasu - ZDE  (foto: Lucie Bednářová)

Odkaz na FOTOGALERII z pozápasového posezení s fanoušky - ZDE

Po zápase proběhlo posezení hráčů s fanoušky, včetně předání krásného "prvoligového dortu", který hráčům vyrobili fanoušci a rovněž se uskutečnila dražba dresů hráčů. Dres kanonýra Dominika Havlína byl vydražen za částku přesahující 5.000 Kč.   

---------------------------------------------------------------------

Branky za A - tým v sezóně 2022/23 celkem:

46 - Havlín

16 - Hansl

12 - Kratochvíl

10 - Starý, Chroust 

09 - Chráscina

07 - Svoboda

05 - Koutný

03 - Řezník D., Bodeček

01 - Pfeffer ml.

Odehrané zápasy za A - tým v sezóně 2022/23 celkem:

20 - Chroust

19 - Havlín

18 - Kratochvíl

17 - Svoboda, Starý

15 - Chráscina

14 - Hansl, Koutný, Řezník D.

13 - Večeřa

12 - Pšurný

11 - Bodeček

02 - Mezník, Trbušek, Teichmann

01 - Fessl, Pfeffer ml.

       

19.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 24.2.2023, SC Ostrava - Dubina
utkání:
BANÍK OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 6:4 (0:2)
branky: Havlín 2, Řezník D., Koutný
sestava ŽV: Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Řezník - Havlín, Koutný, Trbušek, Teichmann
RO/DS Klečacký, Ganaj - Závojský

Do zápasu s ostravským Baníkem jsme vstupovali bez Pšurného, Chrásciny, Starého, Svobody a Hansla - tedy bez celé jedné pětky základní sestavy. Přesto jsme si během první půle vypracovali příjemné dvoubrankové vedení. To jsme ale bohužel během čtyř minut druhého dějství ztratili a soupeř otočil stav až na 5:2. Osm minut před koncem zahajujeme power - play a v časech 31:59 a 34:33 snižujeme na rozdíl jediného gólu. Domácí se úporně brání, ale situace se zásadně komplikuje sto vteřin před koncem, kdy rozhodčí uděluje nekompromisní ČK našemu hráči při obranném zákroku. Přes přesilovou hru domácího týmu jsme si ale i ve třech hráčích pokračovali ve hře bez brankáře a dokázali jsme si vypracovat dvě možnosti k vyrovnání a příležitost v čase 39:16 byla více než stoprocentní. V úplném závěru to soupeř ještě trefil přes celé hřiště do naší odkryté branky a na světě byla naše druhá prohra v sezóně 2022-2023! Mnohem více než samotná prohra ale mrzí poraněný kotník našeho hráče Jakuba Koutného, který mu nedovolí nastoupit v následujících zápasech. Vývoj skóre: 0:2, 5:2, 5:4, 6:4.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

Odkaz na STREAM přenos - ZDE

18.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 19.2.2023, Starez Arena Vodova
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO "B" 5:1 (2:0)
branky: Kratochvíl 3, Havlín, Chroust
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Kratochvíl, Řezník, Svoboda - Havlín, Koutný, Trbušek, Teichmann
RO/DS Štipčák, Jurča - Hulcký

Vítězství v poklidném tempu a po celkem solidním výkonu, který nebyl oproti minulému zápasu svázán přemírou zodpovědnosti a nervozity. Od vyššího přídělu soupeře zachránil výborný výkon jeho brankáře. O celkem deset kanadských bodů se rozdělila trojice hráčů - střelecky se hattrickem zaskvěl Michal Kratochvíl, u všech branek byl kapitán Martin Chroust, který k jednomu zásahu přidal čtyři asistence a trojici doplnil Dominik Havlín s bilancí 1+1! Premiérově se v našem dresu představila posila z Opavy Adam Teichmann. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 5:1.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

17.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 12.2.2023, hala TEZA Hodonín
utkání:
FC TANGO HODONÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 4:5 (2:1)
branky: Svoboda 4, Havlín
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Kratochvíl, Řezník - Havlín, Svoboda, Starý, Koutný
RO/DS Šenkýř, Kabeláč - Rek

V zápase jsme potřebovali k definitivě našeho druholigového prvenství uhrát alespoň bod. Od začátku jsme ale tahali za kratší konec a výkon, který jsme předváděli byl plný nepřesností, míče nám "nelepily", vše se odráželo k soupeři, neměli jsme patřičnou jiskru, vše bylo upracované, nervózní a byla k vidění naše celková strnulost, tíha zodpovědnosti a jakási obava z posledního krůčku vedoucího k postupu do 1.futsal ligy. Šli jsme sice do vedení po pěkně vyřešeném přečíslení, ale domácí tým, vedený vynikajícím špílmachrem Ťokem, skóre otočil na svoje poločasové vedení 2:1. Po změně stran jsme se snažili přidat na důrazu, snížili jsme na rozdíl jediné branky, ale když vstřelilo Tango devět minut před koncem branku na 4:2, vsadil by na náš úspěch málokdo. Přesto jsme to nezabalili a během třech minut jsme nejenže vyrovnali, ale pátou brankou jsme strhnuli vedení na svoji stranu. V tyto chvíle úřadovala hlavně dvojice Vašek Večeřa a Pavel Svoboda. První svými skvělými centry do brankoviště a druhý svojí produktivitou, když se v zápase prosadil brankově 4x. V závěru šli domácí pochopitelně do power - play, ale tu se nám podařilo vcelku s přehledem ubránit. Tři kola před koncem se tak stáváme vítězem 2.futsal ligy východ s právem postupu do nejvyšší soutěže! Vývoj skóre: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.

Řekli po utkání:

Martin Chroust (kapitán ŽV Brno): V Hodoníně jsme nic nezabalili a za pomoci vynikajícího gólmana vydřeli tři body. Dlouho to přitom vypadalo, že domů pojedeme my i spousta fanoušků zklamaní. Nehráli jsme dobře, možná to od nás byl nejhorší zápas v celé sezoně. V závěru jsme se ale přece jen probrali, zapnuli na vyšší obrátky a skóre nejdřív i s trochou štěstí otočili, abychom pak eliminovali i největší zbraň soupeře - dlouhou powerplay. Jsme rádi, že jsme rozhodující krok udělali už teď a rovnou jej mohli oslavit se skvělými fanoušky. 

Michal Letzel (předseda ŽV Brno): Hodnotit tenhle zápas, na jehož konci je postup do první ligy je maličko zvláštní. Z naší strany nepříliš vydařený výkon, ale zase jsme si zažili to, co většinou známe z druhé strany - tedy že máte pocit, že jste měli vyhrát a on to soupeř nějakým víceméně nepochopitelným způsobem „ušudlá“. Ale beru to tak, že když dáváte soutěž způsobem start / cíl s jednoznačnou bilancí 14-2-1, je dost pravděpodobné, že i podobné zápasy přijdou a na futsalu je krásné, že nikdy nevíte, jak to dopadne.

Jiří Štěrba (předseda Tango Hodonín): Nevím, jestli se někdy dožiju toho, abych mohl říct: "Měli jsme 3 šance a vyhráli jsme 5:4"! Tohle přesně se včera stalo v Hodoníně a Vlci slaví výhru z ničeho. K celkovému vítězství ve 2.lize jim gratuluji, ke včerejší výhře ovšem nikoliv, protože byla nezasloužená, lepší tým prohrál.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

Odkaz na STREAM přenos - ZDE

Odkaz na WEB soupeře - ZDE

16.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 3.2.2023, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - FC BANÍK OSTRAVA 10:5 (7:3)
branky: Havlín 6, Hansl 2, Starý, Řezník
sestava ŽV: Pšurný, Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Řezník - Havlín, Starý, Hansl, Koutný, Svoboda
RO/DS Kabeláč, Štipčák - Bělovský

Výsledkovou "divočinu" jsme začali velmi svižně a po devíti minutách jsme nad Baníkem vedli 4:0. Poté přišlo zbytečné zranění Tomáše Chrásciny, které si způsobil nešťastně hráč sám, nás tato situace poněkud "vykolejila" a soupeř naší nesoustředěnosti využil ke snížení na 4:2. Bereme "tajmout", měníme taktiku a do poločasu se 3x trefí Dominik Havlín. Vzali jsme si tak bezpečné vedení zpět a před přestávkou bylo za stavu 7:3 vpodstatě rozhodnuto. Ve druhé půli byla k vidění především power - play o kterou se soupeř snažil dle očekávání ihned od úvodního hvizdu, ale vítězství jsme si již pohlídali. Dedátou branku vstřelil Laďa Hansl z 10m pk v poslední vteřině a branka byla zároveň i naší vstřelenou brankou číslo 100 v letošním ročníku soutěže. Petr Starý navíc odehrál v rámci 2.futsal ligy svůj zápas čísllo 100. Vývoj skóre: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4, 9:4, 9:5, 10:5.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

15.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 29.1.2023, Starez Arena Vodova
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 1:8 (0:4)
branky: Havlín 2, Chroust 2, Hansl 2, Starý, Koutný
sestava ŽV: Pšurný, Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Řezník - Havlín, Starý, Hansl, Koutný
RO/DS Kabeláč, Slanina - Rek

Od prvních minut zápasu s Béčkem Helasu jsme nenechali nikoho na pochybách, že by se mohla opakovat prohra, kterou jsme s tímto soupeřem utrpěli před čtrnáci dny. Od začátku jsme byli aktívní a dokázali jsme proměňovat vypracované brankové příležitosti. Poločas skončil výsledkem 4:0 a krátce po změně stran jsme přidali i branku pátou. Ve 33. minutě domácí Helas korigoval na 1:5 a v posledních sedmnácti minutách se pokoušel hrát velmi často power - play, ale naši hráči ji vcelku bepečně bránili a dvakrát se tuto činnost Helasu podařilo i potrestat brankou do opuštěné klece. Vývoj skóre: 0:5, 1:5, 1:8.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

14.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 20.1.2023, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - FC TANGO HODONÍN 6:6 (3:0)
branky: Chráscina 3, Řezník, Havlín, Koutný
sestava ŽV: Večeřa, Pšurný - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Řezník - Havlín, Svoboda, Hansl, Koutný
RO/DS Kolbaba, Koláček - Bělovský

Během první půle jsme si celkem bez problémů vypracovali tříbrankový náskok. Když jsme deset minut před koncem vedli již v poměru 5:1, nic nenasvědčovalo tomu, že bychom o vítězství v zápase mohli přijít. Opak byl ale pravdou, soupeř nesložil zbraně, dotahoval skóre a čtyři minuty před koncem vyrovnal na 5:5. Po dalších dvou minutách nás poslal ještě do vedení náš nejlepší hráč Tomáš Chráscina, ale v poslední vteřině využili hosté hru bez brankáře a srovnali stav na konečnou plichtu 6:6. Nepovedené vystoupení bez koncepce a s absolutně nezvládnutým závěrem. Do nadstavbové části je třeba něco zásadního změnit. Máme na to týden. Vývoj skóre: 3:0, 3:1, 5:1, 5:5, 6:5, 6:6.

Tímto zápasem skončila základní část soutěže a první čtyři týmy (ŽV, Tango Hodonín, Baník Ostrava a Helas Brno "B") postoupily do nadstavbové části, kde se znova utkají každý s každým (doma / venku), v základní části získané body se postupujícím týmům započítávají!

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

13.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 15.1.2023, Starez Arena Vodova
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 3:1 (1:0)
branky: Havlín
sestava ŽV: Pšurný, Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Řezník - Havlín, Starý, Svoboda, Hansl, Koutný
RO/DS Čep, Petr - Venc

První porážku v soutěži nám připravil v hale Vodova domácí Helas, který se za přispění svého vyborného brankáře probránil k tříbodovému zisku. Hrálo se víceméně na jednu branku ale proti zahuštěné obraně soupeře jsme se nedokázali prosadit. V úvodu druhého poločasu jsme brzy vyrovnali vedení domácího týmu na 1:1 a zdálo se, že obrat ve skóre je pouze otázkou času. To se ale přes naší stálou převahu nestalo a čtyři minuty před koncem se soupeři podařilo využít situaci po rozehrání přímého kopu z rohu hřiště. Okamžitě jsme přešli do hry bez brankáře a tu soupeř potrestal třetí trefou do naší sítě. Náš nejhorší výkon za posledních mnoho měsíců!  Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 3:1.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

12.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 6.1.2023, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - FC ATRAPS MODŘICE 7:3 (1:2)
branky: Havlín 3, Hansl 2, Chroust, Kratochvíl
sestava ŽV: Pšurný, Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Řezník, Svoboda - Havlín, Starý, Hansl, Bodeček, Koutný
RO/DS Sýkora, Štipčák - Svědiroh

První utkání v Novém roce se zpočátku neobešlo bez komplikací. Přestože jsme vedli 1:0 po samostatné akci Dominika Havlína (9.), soupeři se podařilo do poločasu skóre překlopit na svojí stranu. Nejprve jeho hráč proměnil 10m pk po našem šestém faulu (16.) a před přestávkou (18.) navíc stejný hráč prostřelil našeho gólmana po úniku z pravé strany - 1:2. Při tomto zákroku se zranil náš brankář Džarda Pšurný a do druhého poločasu nastoupil mezi tyče Vašek Večeřa. Od úvodu druhé půle jsme se snažili být aktívní, ale dlouho jsme se nedokázali střelecky prosadit i přes několik slibných šancí. A pak přišla závažná komplikace v podobě brejku Slováčka z Atraps, který s přehledem zakončil, dosáhl svého hattricku a soupeř již vedl 3:1. Do konce zápasu zbývalo 10 minut! Zapnuli jsme na nejvyšší možné obrátky, začínali jsme mít navrch fyzicky a protivník se již prakticky pouze bránil. Brzy jsme i my proměnili "desítku" po šestém faulu soupeře (31.Havlín) a v tu chvíli byli všichni v hale přesvědčeni, že tříbodový obrat v zápase zvládneme. Pak to šlo v rychlém sledu a v tu chvíli i náš soupeř věděl, že body nezíská. Naši hráči prolomili střeleckou nepohodu a během sedmi minut trefili 5x do černého (32.Hansl, 34.Chroust, 35.Kratochvíl, 37.Havlín, 38.Hansl) a výsledek 7:3 je víceméně spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti. Do konce základní části nás čekají ještě dva zápasy (Helas "B", Tango Hodonín) a poté se v soutěži bude hrát nadstavbová část, do které po čtrnácti odehraných kolech postoupí první čtyři týmy tabulky. Body ze základní části se do nadstavby započítávají a týmy zde odehrají ještě šest zápasů (každý s každým - doma / venku).  Vývoj skóre: 1:0, 1:3, 7:3.

11.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 16.12.2022, MSH Jeseník
utkání:
AC GAMASPOL JESENÍK - ŽABINŠTÍ VLCI 3:6 (0:1)
branky: Havlín 3, Starý, Svoboda, Hansl
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Svoboda - Havlín, Starý, Hansl, Bodeček, Koutný
RO/DS Čuba, Smetana - Křižák

Na poslední zápas v roce jsme do Jeseníku odjížděli s respektem k domácímu týmu, ale zároveň s odhodláním uspět a zakončit kalendářní rok s nulou v kolonce porážek. Domácí tým na nás byl dobře připraven a zaplněná hala hnala oba týmy od první minuty kupředu. Utkání se hrálo ve skvělé atmosféře a ve vysokém tempu. Do vedení jsme šli dvě minuty před přestávkou, kdy se nám konečně podařilo překonat velmi pozornou obranu Jeseníku a Michal Kratochvíl našel na vzdálenější tyči Petra Starého - 0:1. Poločas. Již po minutě druhé půle se domácím podařila dokonalá rozborka naší obrany a bylo srovnáno. Vedení si bereme zpět dvěma slepenámi góly po pěti minutách - nejprve opět přihrávka na zadní tyč a dorážka Pavla Svobody do prázdné a z následné akce prostřelil z pravé strany krásně Dominik Havlín vynikajícího gólmana Gamaspolu - 1:3. Domácí tým ale bojoval, ještě jednou se nadechl a v čase 28:47 korigoval na 2:3 po pohotové dorážce v brankovišti. Pojistkou na naše vítězství se staly další dvě branky Dominika Havlína (36:51 a 38:43). V poslední minutě viděli diváci ještě dva góly, když nejprve domácí snížili na 3:5 a tři vteřiny před sirénou trefil jětě Ladislav Hansl přes celé hřiště prázdnou branku Jeseníku. Parádní zápas, fantastická divácká kulisa. Za tohle díky našim hráčům, fanouškům, ale i soupeři, tohle muselo bavit všechny! Vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:6.

Řekli po utkání:

Martin Chroust (kapitán ŽV): Páteční večer se zařadil do kategorie nezapomenutelných a jeho hodnocení musím rozdělit na dvě části. Na hřišti se odehrálo nadstandardní druholigové utkání, v kterém jsme nepředvedli jen kvalitní, ale zejména zodpovědný a obětavý výkon. Myslím, že hlavně tím jsme dokázali eliminovat namotivovaný tým domácích. K tomu všemu nás vybičovala i fantastická divácká kulisa. Plná hala hnala oba celky a můžeme jen doufat, že v budoucnu ještě takový zápas zažijeme. Vítězství nemůžeme věnovat nikomu jinému než našim fanouškům. Patří jim obrovský respekt a dík za to, co pro nás udělali, že nás přijeli podpořit v tak vysokém počtu. Slavit s nimi góly a prožít euforicky všechny momenty, to byla odměna pro všechny z nás. Jsem tedy hrdý na hráče, realizační tým i fanoušky, protože tento den byl jasnou ukázkou, že jsme velká rodina a že přesně proto to všechno děláme.

10.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 2.12.2022, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AMOR KLOBOUČKY VYŠKOV 4:3 (4:1)
branky: Havlín 2, Starý, Chráscina
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Řezník D. - Havlín, Starý, Svoboda, Bodeček, Koutný
RO/DS Kabeláč, Soukupová - Svědiroh

Vedoucí branku jsme dali již v deváté vteřině, do poločasu jsme vedli 4:1 a pak byl všemu konec. Druhá půle bylo trápení, soupeř snížil na rozdíl jediného gólu a v závěru se mu nepodařilo vyrovnat pouze díky několika skvělým zákroům našeho gólmana Vaška Večeři. Vývoj skóre: 4:0, 4:3.

Řekli po utkání:

Petr Starý (hráč ŽV): Bylo to utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. V první půli se nám podařilo rychle dostat do vedení, pokračovali jsme ve velké útočné aktivitě, drželi jsme míč a byli jsme pro soupeře neustále nebezpeční. Z toho pramenily další šance a vstřelené góly. V závěru poločasu jsme bohužel obdrželi hloupou branku a nechali hostující tým, aby se nadechl. Druhá půle se pak odvíjela úplně opačně. Iniciativu jsme přenechali Amoru a co je horší, nebyli jsme dostatečně organizovaní a důslední v defenzivní činnosti. Vyškov si vypracovával čím dál víc šancí a skóre postupně dotahoval. Vše vyvrcholilo podobně nezvládnutým závěrem utkání, jaký jsme předvedli v minulém kole v Ostravě a za 3 body můžeme líbat ruce našemu brankáři a nekvalitě soupeře v zakončení. Vyškov potvrdil, že je skutečně dobře vedený a organizovaný tým. V obou vzájemných utkáních nám nadělal velké problémy a nemá body jen proto, že nedokázal být dostatečně efektivní.

Ladislav Štrublík (trenér Amor Kloboučky Vyškov): Zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním byli domácí lepším týmem a zaslouženě se dostali do vedení, i když mimo jeden gól ze hry vsítili všechny branky ze standardek. Druhý poločas se náš výkon zlepšil a postupně jsme výsledek snižovali. Šance na vyrovnání byly ,ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit a my si tak připisujeme 3. porážku za sebou. Soupeři gratulujeme.

9.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 2.12.2022, SC Ostrava - Dubina
utkání:
FC BANÍK OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI 4:4 (1:1)
branky: Chroust 2, Hansl 2
sestava ŽV: Pšurný (Večeřa) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl  - Havlín, Starý, Hansl, Svoboda, Bodeček
RO/DS Klečacký, Ganaj - Křižák

Festival neproměněných šancí a hektický až neuvěřitelný závěr - to byl zápas v Ostravě! Domácí tým v prvním poločase několikrát zahrozil a jeho hráči se dostali několikrát i do nebezpečného přečíslení, ale Jaroslav Přurný v naší brance byl vždy na místě. Baník šel do vedení po naší nedůrazné obranné činnosti při autovém kopu (6´) a my jsme vyrovnali po brejkové akci dvojice Kratochvíl / Chroust. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1. Po změně stran jsme měli převahu, ale navyužili jsme velké množství šancí. Domácí gólman se rozchytal k vynikajícímu výkonu a až dvě minuty před koncem jsme konečně našli recept na jeho překonání. Baník šel do power-play, čož jsme okamžitě potrestali trefou do prázdné - 1:3. V tuto chvíli svítil na ukazateli čas 38:23 a vše se zdálo být zcela jasné. Ale stalo se nevídané: 39:23 - domácí korigují na 2:3, 39:39 - hosté okamžitě kontrují na 2:4, 39:50 - domácí opět snižují na jednobrankový rozdíl a v poslední vteřině vyrovnávají, když domácí útočník neskutečnou střelou propaluje našeho brankáře. Naše činnost v poslední minutě byla trestuhodná a nic na tom nemění ani skutečnost, že poslední branka neměla platit, jelikož domácí časomíra pozdržela spuštění času o dvě vteřiny. Ve skutečnosti padla branka vteřinu po konci utkání a po dlouhé poradě rozhodčích se zcela nepochopitelně utkání ještě o dvě vteřiny nastavovalo (!!!). Tohle bude pravděpodobně důvodem k oficiální stížnosti našeho klubu. Vývoj skóre: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4.

8.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 26.11.2022, SH Jiskra Havlíčkův Brod
utkání:
FC PRAMEN HAVL. BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 5:7 (2:2)
branky: Hansl 2, Havlín 2, Kratochvíl, Starý, Chráscina 
sestava ŽV: Pšurný (Večeřa) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl  - Havlín, Starý, Hansl, Bodeček
RO/DS Rygl, Kolbaba - Bělovský

Nečekali jsme jednoduchý zápas a jeho následný průběh nám dal plně za pravdu. Vedli jsme sice rychle 1:0 po pěkné akci Chráscina / Hansl ale to bylo vše. Domácím se zranil brankář a mohlo se zdát, že náhradník bude pro naše střelce lahůdkou, ale opak byl pravdou - i když jsme stříleli co to šlo, nový strážce domácí klece se překonával. Navíc domácí tým po našem nedorozumění v brankovišti velmi lehce vyrovnal a když jsme nezachytili náběh mezi obránce, Havlíčkův Brod vedl. Na poločasových 2:2 vyrovnal šťastným gólem devět sekund před sirénou - vleže a ve skrumáži Michal Kratochvíl. Po změně stran se po minutě opět radovali domácí a za další čtyři minuty už vedli 4:2, osm minut před koncem zápasu dokonce 5:3! Hráči Havlíčkova Brodu obětavě bránili, zahustili obrané pásmo a situace byla pro nás docela na pováženou. Nezpanikařili jsme ale, v závěrečných minutách jsme vyvinuli poměrně nekompromisní tlak a ten byl vyjádřen během třech minut třemi góly (Hansl, Starý, Chráscina) a vedli jsme 6:5. V poslední dvouminutovce jsme se ještě bránili power - play domácích a v úplném závěru zachytil Dominik Havlín nepřesnou rozehrávku, prostřelil brankáře a pečetil naše víězství. Těší nás tak především morální zvládnutí náročného závěru a vlastní vítězství - nikoliv předvedená hra, jelikož jsme vyprodukovali mnoho chyb a některé momenty v obranné činnosti nebyly vůbec v pořádku. Domácímu týmu patří respekt za předvedený kvalitní výkon. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:7.

7.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 18.11.2022, SH TEZA Hodonín 
utkání:
FC TANGO HODONÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 1:8 (1:4)
branky: Havlín 4, Chráscina, Starý, Hansl, Chroust
sestava ŽV: Pšurný (Večeřa) - Chroust, Chráscina, Svoboda, Řezník D. - Havlín, Starý, Hansl, Bodeček
RO/DS Kliner, Štipčák - Hulcký

V zápase jsme vedli v čase 1:58 neskutečných 3:0, domácí tým byl otřesen a jeho oddechový čas byl nutností. Tango poté přešlo do zvýšené aktivity, náš tým byl maličko uspokojen a za tři minuty přichází korekce skóre na 1:3. V další pasáži utkání jsme měli i štěstí, když dvě velké příležitosti domácích neskončily v naší síti. V závěru poločasu přichází po nádherné kombinační akci trojice našich hráčů uklidnění a odskakujeme opět na tříbrankový rozdíl. Poločas - 1:4. Power play domácího týmu orámovala druhý poločas, na tuto variantu jsme ale byli připraveni a prakticky k ničemu pětici hodonínských hráčů nepustili. Navýšit na konečné a poměrně nečekaně vysoké skóre se nám podařilo výbornými přechody do brejků, naše efektivita skvělá. Jsme rádi že se nám podařilo porazit Tango v jeho kompletní sestavě. Vývoj: 0:3, 1:3, 1:8.

6.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 11.11.2022, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO "B" 9:2 (1:1)
branky: Hansl 3, Havlín 2, Starý, Chroust, Bodeček, Kratochvíl
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Svoboda - Havlín, Starý, Hansl, Bodeček
RO/DS Jurča, Kabeláč - Bělovský

V 10.minutě zápasu jsme mohli (měli) vést o 2-3 branky a zápas by se již pouze dohrával. Neproměnili jsme však velké šance a jednobrankové vedení ze 4.minuty (Dominik Havlín) bylo smazáno naší vlastní brankou (nešťastně tečovaný míč  brankovišti). Poločas jsme dohrávali ve zbytečné křeči a nepohodě, bez patřičných emocí a mohli jsme i prohrávat. O přestávce jsme si ale jednoznačně vyjasnili zásadní problém naší nemastné / neslané hry a po změně stran nastoupil na palubovku zcela jiný tým, který si šel od první minuty nekompromisně za vítězstvím. Branky v 22. (Hansl), 23. (Starý) a 24. (Hansl) vpodstatě rozhodly o našem vítězství. V dalším průběhu jsme již utkání kontrolovali a přidávali ještě další branky (Chroust, Bodeček, Hansl, Havlín, Kratochvíl). Spolehlivý a velmi kvalitní výkon podal opět Vašek Večeřa v brance, který zlikvidoval v závěru i "desítku" soupeře za náš šestý faul. Naší šestou branku vstřelil benjamínek v sestavě Adam Bodeček, který se pohotově zorientoval v závaru před brankou Helasu a připsal si tak svůj první zářez v našem dresu. Mužem zápasu se stal Laďa Hansl, který zapsal do kanadského bodování bilanci 3 branky a 2 asistence. Příští týden zakončíme první část soutěže zápasem v Hodoníně. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 9:1, 9:2.

5.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 6.11.2022, MSH Modřice
utkání:
FC ATRAPS MODŘICE - ŽABINŠTÍ VLCI 0:5 (0:1)
branky: Havlín 3, Kratochvíl, Starý
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Svoboda - Havlín, Starý, Hansl, Koutný, Řezník, Bodeček
RO/DS Jurča, Soukupová - Hulcký

V 5.minutě jsme šli do vedení, když střelu Dominika Havlína gólman Modřic vyrazil a Michal Kratochvíl (který do zápasu nastoupil obětavě i se zlomeným nosem!!!) pohotově trefil síť nad ležícím brankářem. Poté to byl tuhý boj, kdy jsme sice soupeře nepustili do větších šancí (a když hráči Atraps zahrozili, měli jsme v brance výborného Vaška Večeřu), ale ani nám se nedařilo realizovat to, co bychom chtěli a poločas skončil naším vedením pouze 1:0. Ve druhé půli se lámal chléb při vyloučení domácího hráče Azeveda, který byl do té doby nejnebezpečnějším hráčem Atraps. Jmenovaný hráč doslova potopil svůj tým, když neunesl několik verdiktů rozhodčích a rozhodl se trestat po svém - zkosil brutálním způsobem zezadu našeho hráče a to přímo před stolkem časomíry a zraky delegáta zápasu. Nemohlo tedy následovat nic jiného než ČK a vyloučení. Přesilovou hru, kterou nám tak daroval jsme záhy využili Dominikem Havlínem - 2:0. Zápas byl definitivně rozhodnut víceméně ve 28.minutě kdy se nedohodl bránící hráč domácích se svým vybíhajícím brankářem a Petr Starý tuhle minelu lišácky trestal do prázdné branky - 3:0. V poslední desetiminutovce se prosadil ještě dvakrát Dominik Havlín (ve 34. a 37. "ofajfknul" svůj další hattrick) a když jsme ještě v poslední minutě razítkovali brankovou konstrukci, skončilo to výsledkem 5:0.

4.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 28.10.2022, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AC GAMASPOL JESENÍK 7:3 (2:1)
branky: Havlín 4, Chráscina 2, Hansl
sestava ŽV: Pšurný (Večeřa) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Svoboda - Havlín, Starý, Hansl, Koutný, Řezník, Bodeček
RO/DS Vaněk T., Kliner - Rek

Na zápas s Gamaspolem Jeseník jsme se připravovali a ze strany soupeře jsme očekávali tuhý odpor. V první půli sice nejdříve zahrozili hosté, když již ve druhé minutě orazítkovala jejich střela naší tyčku, ale v dalším průběhu to byl již náš tým, kdo měl převahu a šance. Ve čtvrté a ve dvanácté minutě úřadoval Dominik Havlín a dvěma krásnými trefami zařídil naše vedení 2:0. Brankové příležitosti jsme si vypracovali i další, tyto zůstaly bez využití. Soupeř mohl rovněž skórovat ale nebezpečná akce skončila na spojnici tyče a břevna naší branky. Posledních šest minut prvního poločasu jsme ale hráli poněkud živelně, několik akcí jsme zbytečně uspěchali a přišel zákonitý trest v podobě inkasované branky - hostující Vavrač snížil na rozdíl jediné branky a stanovil poločasový stav 2:1. Ve druhé půli přišla (podobně jako minulý týden v zápase ve Vyškově) naše smrtící tříminutovka, ve které jsme vstřelili tři branky (23:23 - Tomáš Chráscina, 25:31 - Ladislav Hansl a 26:01 - Dominik Havlín) a prakticky tak rozhodli o vítězi zápasu. Soupeř v další fázi zápasu korigoval dvěma góly na 5:3 (druhý gól Gamaspol zaznamenal z 10m pk, když jsme už ve dvanácté minutě načetli 5 faulů). V tu chvíli se na moment zdálo, že by ve vývoji utkání mohla nastat komplikace, ale zvýšenou obezřetností jsme si situaci pohlídali. Soupeř s vyjímkou dvou situací (nejprve byl pozorný náš brankář a ve druhém případě jsme měli štěstí, když několikrát tečovaný míč minul pravou tyčku naší branky) už nebezpečný nebyl. Dominik Havlín (35´) a Tomáš Chráscina (40´) poté ještě přibalili jesenickým dva kousky na cestu a završili tak naše naše poměrně vysoké vítězství do konečné podoby 7:3. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 7:3.

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

Odkaz na ON-LINE reportáž ze zápasu - ZDE

3.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 22.10.2022, hala ZŠ Purkyňova - Vyškov
utkání:
AMOR KLOBOUČKY VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 4:8 (1:3)
branky: Havlín 3, Kratochvíl 2, Koutný, Starý, Svoboda
sestava ŽV: Pšurný - Chroust (K), Chráscina, Kratochvíl, Svoboda - Starý, Hansl, Fessl, Koutný, Bodeček, Řezník D., Havlín
RO/DS Jurča, Kabeláč - Venc

Zápas s Amorem na jejich palubovce, to bývá vždycky těžká práce. Nejinak tomu bylo v sobotu. Nastoupili jsme s jasně stanovenou taktikou, nikam jsme v úvodu nespěchali, v obraně jsme byli maximálně pozorní a v 7. jdeme do vedení po bezchybně zvládnutém protiútoku, když Michal Kratochvíl uklízí míč do prázdné po skvělém pasu Tomáše Chrásciny. O deset minut později stejný hráč prostřeluje domácího gólmana podruhé a vedeme o dva góly. V 18. si nenápadná přízemní střela našla shlukem hráčů v brankovišti cestu do sítě, ale dvoubrankové vedení si bereme o necelou minutu zpět - přihrávkový král Tomáš Chráscina vybízí ke skórováni Kubu Koutného a na ukazateli skóre svítí poločasový stav 1:3. Po změně stran je k vidění vyrovnaný zápas, domácí ale přidávají na důrazu, v této pasáži hrají velmi dobře a ve 27. a 28. minutě se jim dvěma parádními trefami "pod víko" (Ševčík a Mikeš) daří vyrovnat na 3:3. Naším týmem to ale žádným způsobem neotřáslo a věřili jsme stále ve vlastní sílu a ve vítězství. Dočasně stahujeme sestavu na šest hráčů a na poslední desetiminutovku posíláme do hry i Dominika Havlína, který do této chvíle do zápasu nezasáhl. V časech 32:49 (Havlín po brejku nekompromisně prosřeluje z pravé strany gólmana), 33:09 (Starý mazácky usměrňuje v brankovišti výhoz brankáře Pšurného), 33:32 (z brejku se prosazuje opět Havlín) zasazujeme domácímu týmu drtivý knock out a rozhodujeme zápas. Tři minuty před koncem trestáme využitou přesilovkou po vyloučení domácího hráče (2.ŽK), když Pavel Svoboda skóruje do prázdné branky. Domácí korigují čtvrtou brankou minutu poté, ale poslední slovo má Dominik Havlín, který trestá střelou do odkryté branky domácích jejich pokus o power - play. A je tady konec, výborný zápas. Výsledné skóre je pro domácí tým docela kruté, jelikož hráči Amoru podali velmi kvalitní výkon. Nutno vyzdvihnout výkon Dominka Havlína, který nastoupil do zápasu na pouhých 9 minut hry a přesto zaznamenal hattrick! Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:7, 4:7, 4:8.

Řekli po utkání:
Ladislav Štrublík (trenér Amoru): Výborné utkání, ke kterému přispěly oba týmy. Důkazem je hodnocení přítomného předsedy svazu futsalu Radka Loba, který označil zápas za nejlepší, který ve 2.lize viděl. Výborné tempo, důraz, individuální výkony, emoce, futsalove pojetí i potřebná kvalita - to vše zápas měl. Nesmím zapomenout i na skvělou atmosféru v hale. Přál bych si více takových zápasů. Rozhodla efektivita v zakončení. Zápas se lámal za stavu 3:3. Bohužel přišla jedna minuty hry a tři branky v naší síti a poté jsme již neměli sílu utkání zvrátit. Soupeři gratulujeme! Děkujeme i všem fanouškům.
Michal Letzel (ŽV Brno): Před časem by s námi situace, kdy domácí srovnali stav během jediné minuty druhého poločasu na 3:3 pravděpodobně velmi otřásla. V sobotu jsme ale i v této chvíli věřili ve vlastní schopnosti a o tříbodovém zisku jsme nezapochybovali. Do sestavy jsem zakomponoval i tři hráče, kteří v minulé sezóně nastupovali za tým U-19 a kluci mě nezklamali. Byl to skvělý zápas a konečné skóre je pro domácí borce poněkud kruté, o čtyři góly jsme lepší nebyli. Výhru z Vyškova si velmi ceníme!
 

Odkaz na výsledky a tabulku 2.FL - ZDE

Odkaz na ON-LINE reportáž ze zápasu - ZDE

Odkaz na web soupeře - ZDE

2.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 14.10.2022, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - FC BANÍK OSTRAVA 6:2 (3:1)
branky: Chráscina, Svoboda, Chroust, Starý, Koutný, Kratochvíl
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl, Mezník -Svoboda, Starý, Koutný
RO/DS Šenkýř, Slanina - Venc

K zápasu jsme nastupovali citelně oslabeni - bez kanonýrů Havlína a Hansla a s velkým respektem k soupeři. V sestavě se objevil po více než rok trvající rekonvalescenci obránce Michal Mezník a svoji premiéru si odbyl Jakub Koutný, který v minulé sezóně nastupoval za tým U-19. Do vedení jsme šli v páté minutě po střele k pravé tyči, kterou vyslal Tomáš Chráscina a za dvě minuty vedeme po kombinační akci, na jejíž konci byl Pavel Svoboda již 2:0. Přesně v polovině poločasu přichází ale velká komplikace v podobě přísného vyloučení Chrásciny, který musí po druhé ŽK opustit hrací plochu a v následném oslabení soupeř snižuje brankou Poláška. Okamžitě jsme nuceni změnit rozestavení i taktiku. V závěru poločasu hrají oba soupeři pod hrozbou šestého faulu a 10pk. V 17. minutě se nám této výhody dostává, míč si staví kapitán Martin Chroust a přesnou střelou k pravé tyči přináší úlevu v podobě třetí branky - 3:1. Poločas. Po změně stran se již na hřišti neobjevuje Mezník, náš tým střídá 5 - 6 hráčů a zápas se stává otázkou vůle, nasazení a splnění taktických pokynů. Stanovenou taktiku se nám podařilo splnit dokonale, průběh zápasu jsme kontrolovali, soupeř se do vážnější šance nedostal a ve 30. minutě našel precizní přihrávkou na pravé tyči Michal Kratochvíl Petra Starého a bylo to nadějných 4:1. Po jediné minutě hosté střelou ze střední vzdálenosti pod břevno opět snižují, autorem branky je Stebel  - 4:2. Zápas definitivně rozhoduje v čase 32:25 Michal Kratochvíl, který trestá nepřesnost hostí při vabank hře bez brankáže a přesným obloučkem bezpečně trefuje prázdnou branku Baníku Ostrava - 5:2. V čase 33:07 přichází velká chvíle benjamínka v naší sestavě Kuby Koutného, který si bravurně zpracovává výhoz našeho brankáře, pohotově se otáči kolem obránce, propaluje hostujícího brankáře a zaznamenává ve svém prvním zápase svoji první branku za A-tým. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2.

1.kolo: 2.FL - VÝCHOD / 7.10.2022, MSH Modřice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - FC PRAMEN HAVL. BROD 4:3 (3:1)
branky: Kratochvíl 2, Hansl, Havlín
sestava ŽV: Večeřa (Pšurný) - Chroust, Chráscina, Kratochvíl - Hansl, Havlín, Svoboda, Starý - připraveni: Bodeček, Koutný, Řezník D.
RO/DS Štipčák, Gasnárek - Hulcký

Nastoupili jsme sebevědomě, po brankách Michala Kratochvíla a Ladi Hansla jsme již ve třetí minutě vedli 2:0. Soupeř po jedné minutě překvapil střelou ze střední vzdálenosti našeho brankáře, ale již v deváté minutě nám dvoubrankové vedení vrátil svoji druhou brankou Michal Kratochvíl, který předvedl parádní přehled při zakončení akce. Po prvním poločase to vypadalo, že bychom si mohli dokráčet k poklidnému vítězství a tuto doměnku podpořil Dominik Havlín, které se prosadil střelou k tyči už v první minutě druhé půle. Jenže pak, jako když utne, soupeř snížil skóre na 4:2 a náš tým přestal hrát dle stanoveného scénáře. Hra byla rozháraná, tým z Vysočiny zabojoval a my nakonec museli tři body perně uválčit. Tentorát bereme pouze samotné vítězství, hra se musí rozhodně zlepšit. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

 

a hlásíme: V Jeseníku jsme úkol splnili! Vývoj skóre zápasu: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

—————

Zpět