FTZS LIBEREC - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO / 1.FUTSAL LIGA 2020/21 - 6.kolo, dohrávka

13.01.2021 23:30
1.FUTSAL LIGA - 13.1.2021 / SH Harcov - TUL
 FTZS LIBEREC - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
8 : 5
 
(5 : 2)

Branky: Novotný 2, Žoček 2, Benek 2, Šisler, Vobořil – Svoboda 2, Starý, Hanuš, Havlín

FTZS Liberec: Vogt, Hořák, Bína, Benek, Henzl, Žampa, Novotný, Knejzlík, Šisler, Rumler, Vobořil, Žoček, Dlask                              

Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný, Chroust, Kratochvíl, Svoboda, Starý, Hansl, Trbušek, Mezník, Cenek, Havlín, Hanuš, Hromek      

Rozhodčí: Milner, Pivoňka

 

 

Dlouhá cesta na sever republiky probíhala v klidu a ve znamení naděje v náš bodový zisk, zatímco cesta domů byla ve znamení velkého zklamání ze zbytečné porážky a z našeho nejhoršího výkonu, jaký jsme v prvoligové soutěži zatím podali. V čase mezi těmito cestami proběhly dva poločasy na které je možná nejlépe zapomenout. V tom prvním jsme navršili obrovské množství nevynucených chyb, soupeř nám vstřelil pět, pro něho poměrně jednoduchých branek a ta poslední padla pouhých 6 vteřin před sirénou. Přestože nikomu z našich hráčů nebylo možné upřít bojovnost, nasazení, ani odhodlání, tak tohle se opravdu nepovedlo! Druhá půle začala stejně tak, jak skončila ta první - inkasovanou brankou již v 10-té (!!!) vteřině a prohrávali jsme rázem 2:6. V následujících devatenácti minutách jsme se snažili dohánět ztrátu, zvýšili jsme aktivitu a brzy jsme korigovali na 3:6. Zúžili jsme sestavu, snažili se soupeře napadat, hrálo se víceméně před brankou domácích, ale přesně ve 30.minutě jsme nezachytili kombinaci Liberce a ten svoji šanci využil. Ale po deseti vteřinách opět snižujeme na 4:7 a šest minut před koncem i na 5:7. Ještě jsme nebyli na kolenou a usilovně jsme se snažili i za pomoci power - play dobývat branku severočechů, měli jsme i šance, ale většina našich střel končila nad domácí brankou nebo v rukou pozorného gólmana FTZS. Poslední inkasovaná branka v čase 39:41, kterou jsme domácímu hráči doslova darovali na vlastní brankové čáře, ale pouze podtrhla tento zpackaný zápas a marnost našeho snažení. V pátek cestujeme do Mělníka a vynasnažíme se ze všech sil tento neúspěch naperavit.


Ohlasy po utkání:
 

Aleš Benek, trenér Liberce: Opět velmi těžký a náročný zápas proti houževnatému soupeři. Pomohl nám určitě vstup do utkání a dva proměněné rohové kopy. V první půli si myslím, že jsme měli hru pod kontrolou a zaslouženě jsme vedli o tři branky. Druhá polovina utkání už byla vyrovnanější a soupeř byl velice nebezpečný. Hrál více na naší polovině a my jsme se záměrně zatáhli. Chtěli jsme kontrolovat výsledek a hrát na brejky, což se povedlo. Velmi dobrý výkon podal mladičký Dlask v brance. V závěru nám pomohl dobrými zákroky ke třem bodům. Kluky musím pochválit, že jsme to opět týmovým výkonem zvládli a nic jsme proti Brnu nepodcenili.

Petr Starý, hráč ŽV: Jedním slovem zklamání. První poločas jsme se dopouštěli spousty chyb v rozehrávce i obranné činnosti, které vyspělý soupeř s přehledem trestal a po zbytek zápasu už jsme se jen snažili něco honit. S takovými výkony v lize bohužel nemáme šanci pravidelně bodovat.

 
 
 
 
Žabinští Vlci Brno
5:7(3:4)

WEB SOUPEŘE - FTZS LIBEREC

TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY

REPORTÁŽ ONLAJNY.cz

—————

Zpět