2.CELOSTÁTNÍ LIGA 17/18 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

09.03.2018 23:00

 

18.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 9.3.2018, hala ZŠ Purkyňova / Vyškov
utkání:
AMOR LAZOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 4:2 (1:0)
branky: Hansl, Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Lange, Mezník - Kratochvíl, Svoboda, Hansl, Starý

Komentář z webu soupeře: Počáteční minuty zápasu se odehrávaly spíše mezi šestkami. Velkou šanci jsme neviděli. Obě mužstva se sice snažila hrát aktivně, ale nic kromě několika střel k vidění nebylo. První velké vzrušení přišlo až v 9. minutě, kdy si Fialka vyměnil míč se Smejkalem a druhý jmenovaný zcela osamocený před Pšurným trefil tyč. Za půl minuty odpověděli hosté, kdy Hansl, který byl zcela sám před Mykytjukem trefil přízemní střelou tyč. Utkání dále plynulo ve stejném duchu, viděli jsme několik střel, ale o žádné se nedalo říci, že je nebezpečná. Ve 13. minutě se hosté zlobili na sudí, když Pospíšil už pronikal do šestky, v jeho cestě ho však zaskočil skluz Janáka, o kterém si hostující lavička myslela své. V 17. minutě provedlo výpad na soupeřovu polovinu duo Moravec, Smejkal, kteří si rychle vyměnili míč a zcela osamocený Moravec nedokázal trefit míč a poslat ho do branky. V čase 19:32 min. jsme viděli hodně kuriózní gól, když nákop Tichého z vlastní poloviny přeplachtil Pšurného, kterého atakoval Ševčík a míč skončil za zády hostujícího brankáře. Tím byl uzavřen první poločas. Hned po 26. vteřinách druhé části se opět radovali domácí. Výhoz Mykytkuka zpracoval Bílek, poslal nahrávku do strany na Ševčíka a ten nad ramenem Pšurného zvýšil vedení domácích. Jenomže to byl signál pro zvýšenou aktivitu hostů. Ti zatlačili domácí a brzy snížili. Ve 23. minutě rozehráli aut, kdy Mezník nastřelil míč na zadní tyč a tam zcela osamocený Hansl neměl problém skórovat. Tlak hostů se stupňoval a domácí měli, co dělat, aby mu odolali. Paradoxně v době, kdy hru vyrovnali, přišla ztráta Lukeštíka a přečíslení 3 na 1 zakončil tečovanou střelou Chroust. Ve 28. minutě bylo srovnáno. Další obrovskou šanci měli hosté v 33 minutě při brejku 2 na 1, ale Starého Mykytjuk skvěle vychytal. V 34 minutě našel Fialka za obranou Janáka, ale skvělý zákrok vytáhl Pšurný. V 37. minutě mohlo být rozhodnuto, skvěle zahrané přečíslení hostů končí nahrávkou na Hansla a ten ze třech metrů míří do prázdné, ale kde se vzal, tu se vzal Mykytjuk a drží naděje domácích. V téže minutě trefuje domácí Tichý z trestného kopu břevno. O minutu později pustil trenér Flachs na hřiště bývalého trenéra Galiu, který hned při prvním dotyku s míčem nebezpečně střílí, ale Pšurný byl na místě. Ovšem v čase 38:40 min. se už nemýlí. Zmocnil se míče na vlastní polovině, prošel středem a tvrdou ránou nedal brankáři hostí šanci. Vlci jdou hned do power play. Jenomže to rychle trestná druhý hrdina domácích Mykytjuk. Ten se v čase 39:04 min. zmocní míče a dlouhým kopem trefuje opuštěnou branku - 4:2. Vývoj: 2:0, 2:2, 4:2.

17.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 2.3.2018, hala VŠB Ostrava
utkání:
VŠB TU OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI 8:5 (2:3)
branky: Svoboda 2, Hansl, Kratochvíl, Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil - Mezník, Kratochvíl, Svoboda, Hansl

Tři minuty před koncem byl stav utkání nerozhodný 5:5. Naše polovlastní branka a dvě následující dvě trefy domácích hráčů do naší opuštěné branky při naší power - play znamenaly poněkud kruté  konečné skóre. Vývoj: 2:1, 2:3,  4:3, 4:5, 8:5.

16.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 24.2.2018, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ATRAPS HOMBRES BRNO 0:7 (0:3)
branky: -
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Kratochvíl - Hansl, Svoboda, Bouček

Debakl ve kterém naše oslabená sestava odolávala a držela do 17´ první půle nerozhodné skóre 0:0, ale do konce poločasu jsme dokázali 3x inkasovat. Po změně stran jsme vyzkoušeli neúspěšnou hru bez brankáře (dvě branky v naší síti) a soupeř si již další vývoj pohlídal a s přehledem nás porazil. 

15.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 9.2.2018, hala TEZA Hodonín
utkání:
TANGO HODONÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 6:1 (2:0)
branky: Starý
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Mezník, Starý, Kratochvíl, Svoboda

Z webu soupeře: Tango se jen těžko dostávalo přes nepropustnou brněnskou obranu, chyběla kombinační hra a co se přece jenom dostalo do nebezpečného prostoru u hostující svatyně, stál tam připravený muž – gólman Pšurný. Prvního gólu v síti soupeře se tak dočkal netrpělivý domácí fanda až ve čtrnácté minutě, kdy po akci Doubravského zakončil bezchybně Levčík – 1:0. Minutu před koncem první půle opět rozehrál domácí útok Doubravský, aby posléze kulatý nesmysl usměrnil do hostující branky i za pomoci teče brněnského brankáře Cenek – 2:0. I druhá půle začala tlakem Tanga, přesto se ale do ojedinělé šance dostali Vlci, a to ve 24. minutě, kdy nepříjemný pozdrav Pavla Svobody vytlačil gólman Kunický na roh. A právě Kunický se výrazně „podepsal“ na jediné brance soupeře, když ve 32. minutě zaváhal na polovině protivníka, a protože se již nestačil včas vrátit na své pracoviště, tedy do branky, brněnský Starý polehkou hlavičkou do prázdné branky snížil na 2:1 a udělal tak z jasného špílu najednou drama! Naštěstí Tango přispěchalo s brankovou odpovědí, když po šesti minutách zamířil přesně mezi tři tyče Pospiš – 3:1. To byl velice důležitý gól, po kterém se hodonínští futsalisté (nastoupili bez potrestaného Tomáše Buršíka) uklidnili a začali hrát konečně tu svoji hru, která se jejim fanouškům tak zamlouvá. Další góly do brněnské svatyně přidali postupně Svoboda, Doubravský a ve 39. minutě při hře Vlků bez gólmana zamířil přesně do prázdné branky svůj pokus přes celé hřiště Pospiš. Vývoj: 2:0, 2:1, 6:1.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

Odkaz na web Tango Hodonín: ZDE

14.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 3.2.2018, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - BARAKUDA JAKUBČOVICE 8:8 (3:1)
branky: Hansl 4, Kuldan 2, Kratochvíl 2
sestava: Pšurný, Tomaszewský - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník, Kuldan, Hansl, Starý, Kratochvíl

Do 31.minty probíhal zápas zcela bez problémů, byli jsme jasně lepší a na ukazateli skóre svítil v té době stav 8:2. To co ale následovalo v posledních devíti minutách se podobá zlému snu, kterému lze jen těžko uvěřit. Soupeř začal gól za gólem ukrajovat z nášeho náskoku, náš tým neuvěřitelně znervózněl, kupil nepřesnost za nepřesností, soupeři tam "spadlo" vše a v poslední minutě vyrovnal na neskutečných 8:8. Jeho posledních šest branek padlo v časech 31:06, 31:40, 35:42, 36:20, 38:59, 39:14 (!!!!!). Několik vteřin před koncem jsme mohli i prohrát, ale soupeřův útočník svoji šanci nevyužil. Tenhle zápas jsme totálně "prokaučovali" a místo toho, abychom se po snížení hostů stáhli na vlastní polovinu, podrželi míč a zápas dohráli "na jistotu", neustále jsme se vrhali do bezhlavých a nepřipravených útoků! Opravdu neuvěřitelné! Vývoj: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:8.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

13.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 27.1.2018, SC Radostova / Luhačovice
utkání:
VŠST FUTSAL ZLÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 1:3 (1:2)
branky: Hansl 3
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Mezník - Černý, Hansl, Starý, Kratochvíl

Do zápasu jsme nevkročili úplně šťastně, tlak soupeře a jeho šance jsme ale naštěstí přečkali bez úhony. V dalších minutách jsme hru vyrovnali a sami si dokázali vytvořit dobré příležitosti. Navíc jsme se radovali z první branky, po Jardově výhozu totiž Laďa Hansl udržel na zádech obránce a přesnou přízemní střelou nás poslal do vedení - 0:1. Domácí byli zaskočení a to ještě netušili, že rychle vstřelíme branku druhou. Po rohovém kopu Laďa Hansl málem rozpůlil břevno, od kterého se míč odrazil těsně za brankovou čáru - 0:2. V závěru poločasu jsme měli hodně střel, všechny ale domácí gólman pochytal a byli to naopak zlínští hráči, kdo se radoval dvě minuty před přestávkou ze vstřelené branky - 1:2. Po změně stran domácí převzali otěže zápasu, naše obětavá a bojovná hra je ale do šancí pouštěla pouze zřídka. A když už, na místě byl skvěle chytající Jarda Pšurný. Domácí sáhli poměrně brzy k power - play, ale i pří ní jsme na hranici obětavosti dokázali zablokovat množství střel a přihrávek. Defitivní rozhodnutí pak přinesl odkop přes celé hřiště, který doskákal až do opuštěné branky Zlína a kterým Ladislav Hansl zkompletoval svůj hattrick! Vývoj: 0:2, 1:2, 1:3.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

12.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 20.1.2018, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PRAMEN HAVLÍČKŮV BROD 3:6 (2:4)
branky: Starý 2, Stoklásek
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník, Kuldan - Černý, Hansl, Starý, Kratochvíl

Po několika velmi dobrých výkonech přišlo rozčarování v podobě porážky od posledního týmu tabulky. Ačkoliv jsme dvakrát vedli (poprvé již ve druhé minutě hry), vlastní nesoustředěností jsme vždy dovolili soupeři téměř okamžitě vyrovnat. Do poločasu to bylo 2:4 a ačkoliv se nám podařilo rychle snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnat se nám již nepodařilo. Naopak to byli hosté,  kdo nás z protiútoku potrestal úderem do otevřené obrany a v závěru se hosté navíc ještě trefili při naší power - play do odkryté branky (3:6). Špatný zápas se vším všudy to tedy byl! Vývoj: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:6.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

11.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 12.1.2018, hala Slovácé Slavie / Uh.Hradiště
utkání:
BAZOOKA UH.HRADIŠTĚ - ŽABINŠTÍ VLCI 1:1 (1:0)
branky: Černý
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník, Kratochvíl - Černý, Hansl, Starý, Bouček

První zápas v roce 2018 nás čekal na horké půdě ambiciosního týmu z Uherského Hradiště. Přestože jsme v posledních dvou zápasech protí Amoru i Baníku podali velmi dobré výkony a brali plný počet bodů, na Slovácko jsme odjížděli s repektem. Samotný zápas začal převlékací "taškařicí", jelikož barvy podvlékacích triček našich hráčů byly proti vůli rozhodčích. Kdyby byl tohle jediný problém a pánové byli důslední i v posuzování zápasových situací, bylo by to opravdu skvělé .....! Zápas začali domácí sebevědomě a již ve 3´se radovali ze vstřelené branky, když náš bránící hráč nezareagoval na dlouhý křižný pas k levé tyči a domácí borec pálil do prázdné - 1:0! Rychlá branka domácím možná paradoxně uškodila, jelikož se poněkud uspokojili a žádný další "raketoplán" se z jejich strany nekonal. Jejich převaha byla sice viditelná a samozřejmá, ale aktivní hrou se nám dařilo jejich snažení poměrně slušně eliminovat. Od třetí do čtrnácté minuty jsme byli víceméně vyrovnaným soupeřem a i když jsme Bazooku pustili do několika brankových příležitostí, ani  její obrana nebyla bez okének - ve velkých příležitostech se ocitli Daniel Černý, Tomáš Pospíšil a Martin Chroust. Navíc Dan nastřelil spojnici domácí branky a jeho milimetrový přímý kop vyškrábl domácí golman na brankové čáře s velkým štěstím. V posledních pěti minutách jsme  ale nepochopitelně přenechali domácím taktovku, komplikovali jsme si hru složitými  přihrávkami, nepodrželi jsme míč a v tu dobu to tedy hodně "hořelo". Náš brankář se překonával a přidával jeden skvělý zákrok za druhým. Naopak domácí ho překonat z mnoha pokusů nedokázali a skóre se tak naštěstí do sirény nezměnilo. Po změně stran jsme bohužel velmi rychle načetli 5 faulů a bránili jsme se mnohem více než před přestávkou. Přesto jsme si vypracovali i my několik slolidních šancí. Náš brankář ale čaroval a my čekali na svoji chvíli. Ta přišla šest minut před koncem, míč si navedl do střelecké pozice Daniel Černý a z dvanácti metrů vyslal svůj typický projektil, o kterém naše střídačka okamžitě věděla, že skončí v síti - 1:1! V dalším průběhu jsme se stále aktívně bránili, ale tři minuty před koncem rozhodčí pískl našemu útočníkovi faul v brankovišti domácích a kopala se "desítka". Jaroslav Pšurný jí vyrazil a korunoval tím svůj famózní výkon v tomto zápase. Společně s domácím Outratou byli ten večer dvojicí nejlepších hráčů. V závěru mohli rozhodčí odpískat našemu týmu ještě o dva akumulované fauly víc, než kolik jich neodpískali domácímu týmu před koncem první půle. Dvě až tři "desítky" na obou stranách by skóre pravděpodobně pozměnily. K našemu překvapení se ale píšťalka sudích již neozvala, domácí hala se hodně zlobila a zápas tak skončil dělbou bodů. Vývoj: 1:0, 1:1.

Odkaz na videosestřih ze zápasu: ZDE

Odkaz na videosestřih TV reportáž: ZDE

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

Odkaz na webovou stránku soupeře: ZDE

10.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 16.12.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - BANÍK OSTRAVA 3:1 (1:0)
branky: Mezník, Hansl, Bouček
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Hansl, Kratochvíl, Pokorný, Bouček

V prvním poločase byl k vidění vcelku vyrovnaný zápas, hosté měli o maličko více ze hry, ale poctivě pracující obranu Vlků se jim překvapit nepodařilo. Několik ošemetných situací v našem brankovišti s přehledem vyřešil brankář Jaroslav Pšurný. Posledních šest minut první půle měly oba týmy po pěti faulech, ale "desítku" se rozhodčí ani jedné straně odpískat neodvážili. V čase 19:56 zahrávali hosté aut v blízkosti našeho brankoviště. Pro přípravu ohrožení naší branky využili time - out. Míč se po jejich akci ale dostal do rukou našeho gólmana, ten našel výhozem přes celé hřiště hlavu nabíhajícího spoluhráče a Michal Meznik nás poslal v poslední vteřině (!!!) do vedení. Skvělé! Do druhé půlky vstoupil Baník velmi odhodlaně a od začátku byla patrná jeho zvýšená snaha o vyrovnání. Po dvou minutách jsme ale udeřili my. Martin Chroust předvedl skvělou individuální akci, z rohu před vlastní brankou vyvezl míč po levé lajně, dostal se tak do přečíslení 3/1, přihrávkou našel Laďu Hansla a ten střelecky nezaváhal - 2:0. Po minutě vyzkoušel Laďa pumelicí z přímého volného kopu pozornost brankáře hostí a za další dvě minutky přidává další branku velmi dobře hrající Michal Bouček. Vedeme 3:0! Po osmi minutách druhého poločasu přechází Baník do hry bez brankáře a obléhá v pěti hráčích naše brankoviště. Naše obrana pracuje výborně, odoláváme tlaku, kerý je sice soustavný, nicméně nijak drtivý. Po několika minutách zkoušíme i napadání při rozehrávce Baníku a daří se nám několikrát eliminovat pokusy hostů již v zárodku. Pět minut před koncem se ale po kombinační akci daří ostravskému Manďákovi skóre korigovat na 3:1. Baník pokračuje v power - play, ale naše obrana je opět bez chyby. Navíc máme několik možností skórovat do odkryté branky, ale ani jedna střela přesná není, takže skóre se již do konce utkání nemění. Vývoj: 3:0, 3:1.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

9.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 9.12.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AMOR LAZOR VYŠKOV 8:2 (2:0)
branky: Hansl 3, Chroust 2, Mezník, Bouček, Pšurný
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Svoboda, Hansl, Kratochvíl, Bouček

Soupeř přijel do Brna s jednoznačným cílem vyhrát a napravit si reputaci z nepřesvědčivých výkonů v posledních třech kolech soutěže. My jsme chtěli naopak naše solidní výkony konečně podtrhnout i bodovým ziskem. Velmi dobře a zodpovědně jsme bránili a v poměrně opatrném prvním poločase se nám podařilo skvěle zužitkovat dvě přečíslení, na jejichž konci dorážel Hansl (10´) resp. Chroust (17´) do prázdné branky. Hosté nastřelili ihned po naší první brance břevno, ale do větších šancí jsme je nepustili, takže se do kabin šlo za našeho vedení 2:0. Po změně stran jsme očekávali ofenzívu Amoru, ale ta se nějakým zásadním způsobem nekonala a po deseti minutách druhé půle jsme  naopak vedli nečekaně vysoko 6:0. O dvě branky se nejdříve postarali Michal Bouček s Laďou Hanslam (kteří si vzájemně nahráli - Bouček Hanslovi na 3:0 a Hansl Boučkovi na 4:0). Pátou branku vstřelil opět Laďa Hansl, když ho pěknou přihrávkou ke skórování vybídl Michal Mezník, který poté přidal po střele z dálky šestý gól! Někteří hráči ve vyškovských dresech začínají být z nečekaného průběhu zápasu rozmrzelí a ve 31´přicházi velmi nesportovní zákrok. Zatímco ale zákeřný úder hostujícího Kostky loktem do zad našeho Pavla Svobody rozhodčí neviděli, tak za následnou, víceméně pochopitelnou reakci (která samozřejmě rovněž nekorespondovala s pravidly) "odměnili" našeho útočníka červenou kartou! Hrajeme ve třech a po minutě přesilovky se kanonýr Amoru Ševčík trefil pod břevno. Za další minutu poslal stejný hráč míč tamtéž - 6:2. Uklidnění přinesla pět minut před koncem sedmá branka Martina Chrousta, který zkusil vystřelit téměř od rohu po brankové lajně a míč, který zahrál dvěma hráčům "na housle", skončil překvapivě v síti - 7:2. Hosté zkoušeli v závěru hru bez brankáře, ale bránili jsme celkem s přehledem. V poslední vteřině poslal náš brankář pas přes celé hřiště na nabíhajícího Hansla, který se ale míče "milimetrově nedotkl" a jelikož tento skončil až v síti, autorem branky je gólman Džarda Pšurný. 8:2, konec, paráda, konečně body, konečně hymna a radost pod vedením pana Rychtáře. Vývoj skóre: 6:0, 6:2, 8:2.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

Odkaz na web soupeře: ZDE

Odkaz na Vyškovský DENÍK cz.: ZDE

8.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 2.12.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - VŠB OSTRAVA 4:5 (1:2)
branky: Hansl 3, Černý
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Svoboda, Hansl, Černý, Pokorný, Bouček

Podali jsme solidní výkon, ale opět jsme nevyužili mnoho brankových příležitostí. Ve chvíli, kdy se nám podařilo srovnat skóre z 1:3 na 3:3 jsme nabídli soupeři zbytečně samostatný nájezd na našeho brankáře a opět jsme prohrávali. V závěru jsme sice korigovali na 4:5, ale na kýženou remízu nám již nezbýval čas. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:5, 4:5.

Odkaz na reportáž Onlajny.cz: ZDE

7.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 24.11.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ATRAPS HOMBRES BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (3:0)
branky:  Černý, Pokorný
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Svoboda, Hansl, Černý, Pokorný, Bouček

Atraps Hombres nás vcelku jednoznačně přehráli a zaslouženě zvítězili. Odkaz na on-line reportáž - ZDEVývoj skóre zápasu: 4:0, 4:2, 5:2.

6.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 18.11.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TANGO HODONÍN 3:6 (3:4)
branky: Hansl 2, Pokorný
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Svoboda, Hansl, Černý, Pokorný

Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Již ve 4´ zaplula parádní střela Ladi Hansla k pravé tyčce soupeřovy kasy a vedli jsme 1:0. V 6´ přichází učebnicová kombinace trojice našich borců, na jejím konci je Patrik Pokorný a hodonínští nečekaně prohrávají o dva góly. Soupeř hrál v úvodu zápasu poněkud "profesorsky", jakoby s vědomím, že ho předposlední tým tabulky nemůže ničím ohrozit. Minutu po druhé brance přichází ale nepřesnost v naší rozehrávce a Tango jde do přečíslení 2/1, které využívá - 2:1. V 9´ předvedl vynikající práci Patrik Pokorný, který ač byl faulován a sražen k zemi, dokázal ze země opět získat míč, projít obranou Hodonína a nadvakrát nebezpečně ohrozit branku soupeře. Jelikož i gólman soupeře předvedl dva brilantní zákroky, byl k vidění krásný futsalový moment. Bohužel jsme z této situace ale branku nedali. Poté jsme měli i štěstí, jelikož několik projektilů minulo naše zařízení velmi těsně. Ve 13´ se prosadil Laďa Hansl neskutečnou brankou, když v brankovišti vystřihl perfektní "nůžky" a vyplnil si tak přihlášku do relace TV Nova "borec na konec"! Vedeme 3:1 a soupeř je zaskočen. Od 16´ jde Hodonín do power - play, tu hraje výborně a během necelých dvou minut (17´- 18´) je vyrovnáno. Klobouk dolů před skvěle sehranou přesilovkou, tohle tedy Tangu vyšlo dokonale. Bohužel v těchto minutách se na hřišti a v jeho blízkém okolí verbálně jiskřilo. Komentář na webu Onlajny.cz přesto ale není zcela přesný, jelikož tohle utkání vyhrocené nebylo. Nesportovní vulgarismy, které mířily na naši lavičku i na pořadatelskou službu u stolku časomíry, mělo na svědomí pouze několik jedinců z řad soupeřova týmu. Brzy šel ale favorit do vedení, takže již nebyl důvod nám nadávat. Přišla totiž poslední minuta poločasu, ve které byl v brankovišti faulován Dan Černý, ale místo pokutového kopu přichází protiútok, po kterém prohráváme 3:4! Poločas. V první půli jsme byli mírně lepší, ve druhé měl již více ze hry favorit. Přesto jsme si vypracovali dvě tutovky, bohužel bez využití. Postupem času nás soupeř převyšoval fyzicky, ve 30´ máme pět faulů a ve 32´ se soupeř prosazuje po kombinační akci - 3:5. Dalšími fauly dáváme Tangu příležitost ke dvěma "desítkám", ty ale zůstávají nevyužity. V posledních minutách se snažíme o hru bez brankáře, ale při naší ztrátě míče přechází do "údržbové" power - play i soupeř a daří se mu dokonce tuto situaci ve 37´využít ke vstřelení šesté branky - 3:6. Konec. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:6.

5.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 10.11.2017, hala MSH Odry
utkání:
JAKUBČOVICE NAD ODROU - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (1:2)
branky:  Černý, Pokorný
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Chroust, Lange, Mezník - Svoboda, Kratochvíl, Hansl, Černý, Pokorný

Zápas v malé hale v Odrách, kde hrají Jakubčovice jsme si prohráli naprosto sami a soupeři jsme doslova darovali tři body. Nastoupili jsme s narychlo "hostujícím" gólmanem zapůjčeným z týmu West Žab United Davidem Tomaszewským. V úvodu se rozhodčí nebáli odpískat dva pokutové kopy. Oba byly jasné. Nejprve se kopalo na nás (5´) a velmi dobře chytající Dawe si soupeřova střelce vychutnal a jeho penaltu precizně zneškodnil. Poté se kopalo proti domácím (8´) a Dan Černý penaltu bez problémů proměnil - 0:1. Minutu poté skórujeme po akci našeho nejlepšího hráče Patrika Pokorného podruhé. Celkem v poklidu jsme si v dalším průběhu hlídali snahu domácích a vytvořili jsme si i mnoho dalších šancí. Co jsme ale neproměnili, bylo téměř neuvěřitelné a například ani míč z brankové čáry jsme do sítě dostat nedokázali! Rozhodčí foukali do píšťalek jako na nádraží a tak to bylo šest minut před koncem 5:5 na akumulované fauly. Na obou stranách se ale minimálně 1 - 2 fauly pískat nemusely a tato skutečnost měla zásadní dopad na vývoj zápasu, jelikož 23 vteřin před koncem poločasu přichází náš faul (který byl naopak 100%-ní) a dostáváme "do kabiny" gól z proměněné "desítky". Místo abychom po první půli vedli o tři až čtyři branky (!!!), vedeme pouze o gól. Do druhého poločasu jsme vstoupili samostatným nájezdem "dva na nikoho", ten jsme neproměnili a tak muselo přijít zákonitě vyrovnání. Po kombinaci domácích bylo vyrovnáno - 2:2. Deset minut před koncem je to již 3:2 pro domácí, když jejich střelec trefil levou šibenici. Osm minut před koncem nám "výpravčí v černém" načítají pátý faul ve chvíli kdy se konsolidujeme na závěrečný tlak a hru bez brankáře, je zde víceméně konec nadějí v podobě dalšího odpískaného faulu a proměněné "desítky". Domácí vedou 4:2 a je to víceméně v pr….! V poslední minutě inkasujeme ještě pátý gól do prázdné kasy a Jakubčovice se radují z vítězství. V zápase jsme nastřelili málo vídaných pět tyček a jedno břevno a neproměnili "kde co", takže i když to zaměstnanci ČD s akumulovanými fauly nevymysleli žádné velké pendolíno, za prohru si můžeme pouze my sami. Vývoj skóre zápasu: 0:2, 5:2.

4.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 4.11.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - VŠSK ZLÍN 2:5 (0:2)
branky:  Mezník 2
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Lange, Pospíšil - Svoboda, Kratochvíl, Černý, Hansl, Mezník

Začali jsme bez nápadu a hlavně s velkým množstvím nepřesností a zkažených přihrávek. První "namazání" ještě soupeřův útočník ke skórování nevyužil a trefil tyčku, druhou zpackanou přihrávku, která vyslala soupeřova hráče samotného proti naší bráně již ano. Darovaná branka (kolikátá již ve čtvrtém zápase letošního ročníku soutěže?) a stav 0:1 v šesté minutě. Za dalších šest minut jsme inkasovali ještě jednou. To si na brankovišti kolem dvojice našich obránců navedl míč do ideálního místa nejlepší hráč zápasu Konečník a jeho střela skončila přesně u tyče - 0:2! Hráli jsme nedůrazně a byli jsme totálně "zkoprnělí" a "s hlavami dole"! Když už jsme si vytvořili náznak šance, tak koncovka byla mizerná. O přestávce jsme se snažili oprostit se od "černých myšlenek" a chtěli jsme jít do hry s vírou a nadějí. To se celkem podařilo a po změně stran to byl v našich dresech celkem jiný tým. Bojovali jsme, doráželi soupeře a špendlil zlínské před jejich brankovištěm. Zlepšená hra a důraz byly odměněny již po dvou minutách brankou na 1:2, když skóroval Michal Mezník bombou pod břevo. Všichni v tuto chvíli věřili, že se nám obrat podaří, jelikož v této fázi zápasu jsme byli lepším týmem. Ve 27´ se nešťastně zranil brankář Zlína a mezi tyče musel nastoupit hráč z pole. Pokračovali jsme v útočení, ale náhradníka v bráně soupeře jsme několikrát doslova trefili. Šance bylo dostatek, ale vždycky chyběly centimetry nebo tu byly nějaké ty "nešťastné odrazy" navíc. Aby hosté eliminovali naše snažení a především absenci zraněného gólmana, v každé možné chvíli přecházeli do údržbové power - play s cílem nepůjčovat nám co nejdéle míč. Přestože nás v těchto chvílích musel podržet gólman Jaroslav Pšurný několika skvělými zákroky, stále jsme živili reálnou naději na vyrovnání. Bohužel přišla 37´ a totální nepokrytí rozehrávky rohového kopu hostů a následná nekompromisní trefa do šibenice - 1:3. Za minutu a půl všechny překvapil Michal Mezník střelou z velké vzdálenosti - 2:3. Do konce zápasu zbývají přesně dvě minuty. Snažíme se při hře bez brankáře, ale přichází náš šestý faul, soupeřova využitá "desítka" a stav 2:4. Poslední minutu hrajeme na absolutní riziko a výsledkem je pátá branka v naší síti! Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

3.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 28.10.2017, hala Žďár nad Sázavou
utkání:
PRAMEN HAVL.BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 6:7 (2:4)
branky:  Černý 2, Hansl 2, Pospíšil, Chroust, Svoboda
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Lange, Pospíšil - Svoboda, Kratochvíl, Černý, Hansl, Pokorný

Začali jsme aktivně, ale už ve 4´ jsme si po rohovém kopu soupeře tečovali míč nešťastně do vlastní sítě. Následovaly dvě naše brankové příležitosti a jedna "tutovka". Nevyužito! Vyrovnat se podařilo v 10´ Tomášovi Pospíšilovi, kterému na brankovišti parádně narazil Dan Černý. Domácí šli ale okamžitě do vedení, jelikož ihned z rozehrávky trestali naší nesoustředěnost a nedůsledné bránění. Mělo to spád a v následujících chvílích se role nahravače zhostil Pavel Svoboda. Za minutu a půl poté, co jsme inkasovali bylo opět vyrovnáno, když našel přihrávkou Martina Chrousta (2:2) a dříve než se naše lavička stačila doradovat, otáčíme skóre po akci Svoboda / Černý a Dan trhá síť za zády domácího gólmana (2:3). V 16´ máme výhodu přímého kopu z hranice brankoviště a na to je u nás specialista. Dan to poslal skrz zeď a brankář neměl šanci reagovat - 2:4. Je tady poločas. Druhá půle začala samostatným nájezdem soupeře od levé lany a domácí plejer s přehledem skóruje - 3:4. Po třech minutách se nám ale daří odpovědět. Džarda Pšurný nachází svým výhozem Pavla Svobodu a je to 3:5. Hrali jeme ale poněkud živelně a místo abychom hlídali skóre a jistili obranu, snažíme se sveřepě útočit a zákonitě tak vznikají možnosti pro domácí. Jednu z nich po odraženém míči a přihrávce přes celé obrané pásmo domácí využívají a dávají do prázdné (4:5). Ve 29´ se nám po "ťafce" Laďi Hansla daří opět odskočit o dva góly - 4:6. Bohužel deset minut před koncem načítáme pátý faul, to není dobré, domácí mají více ze hry, cítí šanci, poctivě bojují a hrozba šestého faulu nás v obranné činnosti velmi limituje. Pátá branka v naši síti na sebe nenechala dlouho čekat a aby toho nebylo málo, tak šest minut před koncem proskákal zvláštním způsobem míč až před našeho brankáře a k překvapení všech ve svém poskakování pokračoval až za brankovou čáru - 6:6. Branka z kategorie "made in hell". Ale to nebylo zdaleka vše, znejistěli jsme a navíc přichází náš šestý faul a "desítka" domácích. Bez využití! Neskutečné drama pokračuje, prezident s trenérem "žerou dřevěné obložení haly" a snaží se zkoncentrovat a uklidnit tým na závěrečné minuty. Závěr je hektický, chybí klid, je to boj kdo z koho. Čtyři minuty před koncem zápasu přichází druhá "desítka" Havlíčkova Brodu. Domácí hráč naštěstí netrefuje kasu - UFF! Spasitelem se stává Laďa Hansl, kterému to sice nesedlo zcela dle představ, ale dvě minuty před koncem mu to tam spadlo - 6:7. Tři body! Tak tohle nebylo v žádném případě vhodné pro kardiaky! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 6:6, 6:7.

2.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 21.10.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - BAZOOKA UH.HRADIŠTĚ 1:5 (0:2)
branky:  Svoboda
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Lange, Pospíšil - Svoboda, Kratochvíl, Mezník, Černý, Pokorný

Zápas byl mnohem vyrovnanější, než jak by napovídal konečný výsledek. Klíčový rozdíl byl hlavně v tom, že zatímco soupeř nekompromisně potrestal veškeré naše chyby, nám se využít brankové příležitosti, kterých jsme si vytvořili dostatek, využit nepodařilo. Výborný výkon podal soupeřův brankář, který byl v rozhodujících momentech velkou oporou svého týmu. Bazooka dokázal, že bude jednoznačně patřit k největším aspirantům na prvenství v této soutěži. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:5.

Odkaz na videosestřih: VIDEO

Odkaz na web soupeře: ZDE


1.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 13.10.2017, hala Ostrava / Dubina
utkání:
BANÍK OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI 7:1 (2:0)
branky:  Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Vala, Lange - Svoboda, Kratochvíl, Mezník, Černý

Komentář trenéra Baníku se kterým je možné souhlasit: Zápas se od začátku vyvíjel dle našich představ. Nejdůležitější bylo, že se nám podařilo eliminovat největší zbraň soupeře - rychlé brejky a rozehrávku gólmana. Za to hráči zaslouží uznání. Směrem dopředu se nám dařilo držet míč a párkrát i dobrou kombinací přejít do zakončení. Soupeř nás víceméně výrazně pozlobil pouze v závěru prvního poločasu sérií rohů. Utkání definitivně rozhodla branka na 3:0, která nás uklidnila, a poté už jsme dohrávali celkem v poklidu. Vývoj skóre: 7:0, 7:1.

Odkaz na videosestřih: VIDEO

Odkaz na FB soupeře: ZDE

 

—————

Zpět