2.CELOSTÁTNÍ LIGA 16/17 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

03.03.2017 22:00

KONEČNÁ TABULKA 2.CL 2016/2017:

18.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 3.3.2017, hala Brno / Maloměřice
utkání:
ATRAPS HOMBRES BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 4:2 (1:1)
branky:  Svoboda, Kratochvíl
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Vala, Lange, Pospíšil, Svoboda, Kratochvíl, Starý

Nastoupili jsme opět bez Hansla, Mezníka, Pokorného a velmi brzy se přidal i Robert Lange, který se zranil a na Maloměřickou halu nebude vzpomínat dobře: dva zápasy - dvě dlouhodobá zranění. V zápase byli favoritem domácí, kteří nemají s visačkou "nováček" nic společného, jelikož se vydali cestou postupného vytěsnění vlastních hráčů na úkor kvalitních posil. Tohle mužstvo bude hrát v příští sezóně pravděpodobně o medaile. Začali jsme jako naivní neználci a již ve čtvrté minutě jsme načetli čtvrtý (!!!) faul. Pět minut nám domácí v podstatě nepůjčili míč. V následujících minutách jsme se osmělili více a rázem to bylo na akumulované fauly 4:4. Ve 13´ se ale již domácí radují. Nebýt však našeho brankáře, byl by jejich náskok v tuto chvíli zajisté několikabrankový. Minutu před koncem poločasu se nám ale podařilo po akci Stoklásek / Svoboda vyrovnat na přijatelných 1:1. Vstup do druhé půle jsme ale nezvládli. Domácí totiž vstřelili v první a v páté minutě dva góly a vedli již 3:1. Na zvrat jsme (přes snahu, kterou našim hráčům nelze upřít) ale objektivně neměli. Osm minut před koncem navíc ztratil "na posledním" míč Petr Starý. Následovala "záchranná brzda" zastavující samostatný nájezd soupeře na naší branku a po ní červená karta (!!!) .... a minutu poté i čtvrtá branka Atraps. Šest minut před koncem jdeme do power - play, hrajeme jí poměrně obstojně, boužel to stačí již pouze na korekci skóre - 2:4. Konec zápasu, konec sezóny, předposlední místo v celkové tabulce, konec trápení .... Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Odkaz na on-line reportáž: ZDE

17.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 24.2.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - NASAN NOVÝ LÍSKOVEC 1:3 (0:2)
branky:  Lange
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Vala, Lange, Pospíšil - Svoboda, Kratochvíl, Starý, Černý

Nastoupili jsme k zápasu bez tří útočníků (Hansl, Mezník, Pokorný) a brankově jsme se opět trápili i když hra nebyla tak špatná, jak by se mohlo zdát. Při využití alespoň některých příležitostí, které jsme si dokázali vypracovat bychom rozhodně bodově naprázdno nevyšli. Nasan hrál dobře, hlídal si brankoviště a hrozil z protiútoků. První dvě branky padly po našich chybách ve středním pásmu! V úvodu druhého dějství korigoval Bobo Lange na 1:2, ale přes soustavnou aktivitu a útočné snažení jsme vyrovnat nedokázali. Vítězství pečetili hosté trefou do odkryté branky ve chvílích, kdy jsme hráli power - play. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:3.

Odkaz na on-line reportáž: ZDE

Odkaz na fotogalerii za zápasu: ZDE

16.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 18.2.2017
utkání:
volný los
branky:  
sestava:  
15.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 4.2.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - BANÍK OSTRAVA 11:5 (9:0)
branky:  Hansl 5, Starý 2, Chroust, Černý, Pšurný, Svoboda
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Vala, Pospíšil - Hansl, Svoboda, Kratochvíl, Starý, Černý, Pokorný

Dorazí k nám soupeř, který bojuje o stříbrnou medaili. My máme zraněné hráče a hráče v trestu! Navíc jsme týmem, který často přetavuje boj o ligové body ve festival hlouposti, neumíme útočit, dáváme pouze náhodné branky a jediné na co si musí dávat naši soupeři pozor, je zachování disciplíny ve chvílích, kdy začne některý z našich svěřenců provokovat. Za tyto poznatky jsme vděčni trojnásobným mistrům světa z Jeseníku, kteří nám odborným hodnocením na svém webu otevřeli oči. Konečně víme, kde nás bota tlačí, koho z týmu vyhodit a co zlepšovat! Do soboty se nám ale repasovat celé mužstvo nepodaří a tak máme díky kombinaci uvedených skutečností v duelu s Baníkem Ostrava pramalou naději na úspěch. Soupeř se nemusí víceméně ničeho obávat. Potud mírně ironický předzápasový komentář! Ale ono to bylo všechno jinak! Již ve 26. vteřině zápasu s favorizovaným Baníkem vedeme, když se po odvážném průniku Pavla Svobody do brankoviště dostává míč k Laďovi Hanslovi a ten trefuje ve skrumáži prázdnou branku. Na konci 3´ se prosazuje Dan Černý ze standardní situace, ale branka není uznána, jelikož se jednalo o nepřímý volný kop a ani jeden z rozhodčích si nevšiml, že byla střela tečována bránícím hráčem. Přesně za tři minuty má Dan (který byl na tento zápas připraven právě na zahrávání standardních situací) druhý pokus. Místo přímého kopu je vychýleno poněkud z úhlu na levé straně, ale nechytatelný projektil vyhání pavouky z pravé šibenice - 2:0. Excelentní trefa! Za půlminutu vyhazuje náš brankář míč do soupeřova brankoviště a bránící hráč si jej tečuje do vlastní sítě - 3:0. Desetiminutovku snů uzavřel v 9´ a 10´ dvěma góly Laďa Hansl a přinutil trenéra Ostravy k oddechovému času. Vedeme 5:0 a od jedenácté minuty jdou hosté do power - play, které úspěšně vzdorujeme a do přestávky přidáváme ještě další čtyři (!!!) branky - Martin Chroust (trefa přes celé hřiště do opuštěné branky), Pavel Svoboda (přečíslení 2/1), Petr Starý (hlavička po výhozu našeho brankáře) a Laďa Hansl (trefa přes celé hřiště do opuštěné branky). V poločase tedy na světelné tabuli svítí neuvěřitelné skóre 9:0! Po přestávce hrají ostravané stále přesilovku, hrají jí dobře, převážně přes pravou stranu a jsou úspěšní ve 24´, 25´ a 28´ z čehož plyne stav 9:3. V této části utkání jsme přenechali hostům poněkud více iniciativy než bylo vhodné, hráli jsme příliš defenzívně a tak jsme byli velice rádi za uklidnění v podobě desáté vstřelené branky. Ta padla z nohy Ladi Hansla, který dostal přesný pas před odkrytou branku Baníku a vstřelil svůj pátý gól v zápase. Hosté pokračovali stále bez brankáře a byli úspěšní ve 33´ a 35´- 10:5. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem zápasu Petr Starý. Tohle byl velmi zvláštní zápas. Vítězstvím jsme sice zajistili definitivu prvního místa nesympatickému týmu z Jeseníku, ale tenhle zápas byl důležitý především pro nás - je totiž velice potřebnou psychickou vzpruhou pro celý tým! Vývoj skóre: 9:0, 9:3, 10:3, 10:5, 11:5.

14.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 27.1.2017, hala Mikulovice
utkání:
GAMASPOL JESENÍK - ŽABINŠTÍ VLCI 6:3 (1:0)
branky:  Starý 2, Stoklásek
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Lange - Hansl, Svoboda, Mezník, Starý

V zápase v Jeseníku jsme svůj stín nepřekročili a i když jsme byli Gamaspolu dobrým protivníkem, body jsme podle papírových předpokladů nezískali. Ačkoliv domácí (kteří jako vždy vedou tabulku a pošilhávají již třetím rokem po první lize), předvedli výkon se kterým by v nejvyšší CZ soutěži pravděpodobně neměli šanci, proti nám jim to nakonec stačilo. V prvním poločase produkovali domácí hráči poměrně velké množství chyb. Příčinou bylo i naše dobré bránění a aktívní hra. Tři minuty před poločasem jde ale domácí tým do vedení po velmi pěkně sehrané kombinační akci. Před odchodem do kabin nastřelujeme ještě břevno a domácí mají jednu šanci. Přestávka. Druhou půli jsme zahájili solidně a ve 25´ je to Petr Starý, kdo po pěkně sehraném rohovém kopu vyrovnává na 1:1. Domácí se okamžitě snaží o kontr, mají míč více na sálovkách a přichází 29´ ve které jsme 2x inkasovali (po povedené kombinační akci Jeseníku a v zápětí po dvojnásobném střeleckém pokusu domácího snajpra). Snižujeme šťastnou tečí Martina Stokláska (32´), ale již po minutě odskakují domácí opět na dvoubrankový rozdíl ve skóre. Pět minut před koncem je tady naše penalta proměněná Petrem Starým a Gamaspol vede již pouze 4:3. Na vyrovnání jsme ale neměli, Jeseník nastřelil tyčku a poté si dvěma brankami v závěrečných minutách pojistil tříbodový zisk. V závěru zápasu se ještě "žlutilo" a "červenalo" - majiteli všech udělených karet jsou pochopitelně naši hráči, jelikož oplácení a zákeřné údery loktem na straně druhé rozhodčí pískat v úmyslu neměli. Zejména mladší z dvojice sudích si zápas vehementně "užíval" a ačkoliv výsledek vlastního zápasu neovlivnil, svoji arogancí nám to občas parádně znechutil. Po zápase jsme byli ze strany rozhodčích ujištěni, že příští týden se zase "uvidíme". Takže paráda! Vývoj: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

13.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 21.1.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - VŠB OSTRAVA 1:2 (0:2)
branky:  Hansl
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Lange, Vala, Kratochvíl - Hansl, Svoboda, Mezník, Starý

Žalostný výkon proti olabenému soupeři znamenal zbytečnou porážku! Vývoj zápasu: 0:2, 1:2.

12.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 13.1.2017, hala TEZA Hodonín
utkání:
TANGO HODONÍN "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 1:6 (0:3)
branky:  Chroust 4, Hansl, Svoboda
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Vala, Lange - Hansl, Svoboda, Mezník, Kratochvíl

Domácí tým nastoupil se snahou odčinit vysokou prohru z minulého kola, ale se stejným úmyslem jsme k zápasu nastupovali i my. Začali jsme s aktívní obranou "od poloviny" a přestože se domácí snažili (na rozdíl od našeho prvního vzájemného zápasu nastoupili bez posil z prvoligového Aćka), bylo od úvodu patrné, že jsme lepším týmem. Do vedení nás poslal ve čtvrté minutě Laďa Hansl, který se sice po kličce vybíhajícímu brankáři dostal do složitého střeleckého úhlu, ale přesto se mu podařilo dopravit míč do sítě. Brzy přichází velká chyba domácího hráče, který "namazal" Martinu Chroustovi, jenž poslal míč s přehledem nad levé rameno domácího gólmana. Jelikož se nám do poločasu podařilo využít ještě pěknou akci po pravé straně, odcházeli jsme do kabin s luxusním tříbrankovým náskokem. Po změně stran jsme chtěli vývoj zápasu především hlídat. Chtěli jsme se za každou cenu vyvarovat případné chyby, která by domácí tým dostala "do zápasu". Jedenáct minut před koncem zahajují hodonínští hru bez brankáře, pozorně bráníme a brzy přichází dlouhý centr na pravou lajnu, pro který si dobíhá Pavel Svoboda a usměrňuje pohodlně míč do prázdné branky. Je víceméně rozhodnuto, přestože se po několika minutách prosazují střelecky i domácí - 1:4. Konečnou podobu skóre dává dvěma trefami ve velké pohodě hrající Martin Chroust a svůj osobní střelecký účet podtrhuje na pěkných čtyřech "zářezech". Vývoj skóre: 0:4, 1:4, 1:6

11.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 7.1.2017, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - UTB FUTSAL ZLÍN 3:7 (0:1)
branky: Svoboda 2, Starý
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil - Hansl, Svoboda, Starý, Mezník

Komentář zápasu: Do utkání jsme vstoupili aktivně a vypracovali si v prvních minutách několik slibných střeleckých příležitosti, které zůstaly tradičně nevyužity. Poté hra klesla do oboustranné vysoké nekvality, obě mužstva se prezentovala řadou nepřesností, hrou plnou osobních soubojů, hrou bez invence, bez pohybu. Hostům se podařilo proměnit přímý kop a šli tak do šaten s jednobrankovým vedením. Nezáživná hra pokračovala i po změně stran a čekalo se, kdo udělá chybu. Ta přišla (jak se již stává tradicí) z naší strany - 0:2. Přestože se nám daří obratem snížit, v rychlé návaznosti následují další dvě chyby, které soupeř proměňuje – 1:4. Od této chvíle se zápas již spíše dohrával, bylo zřejmé, že naše mužstvo na obrat nemá a soupeř v pozorném obranném bloku celkem v pohodě odrážel naše stereotypní snahy o útočení. Trenér Tomáš Zezulka: V utkání jsme předvedli podprůměrný futsal s parametry úrovně okresního přeboru! Hráči hráli bez elánu, jiskry a nasazení. V utkání bylo hodně nepřesnosti v nahrávkách, velké procento ztráty míčů a tragické proměňování šancí. Herní projev a výkon hráčů nebyl hoden futsalovému klubu Žabinští Vlci. Do dalšího utkání musíme na tento zápas rychle zapomenout a navázat na herní projev s Vyškovem, který měl parametry ligového utkání. Jedině tak můžeme uspět.

10.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 17.12.2016, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AMOR LAZOR VYŠKOV 4:4 (2:2)
branky: Hansl, Mezník, Starý, Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník, Lange, Vala - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl, Pokorný

Zápas jsme začali dobře a vypracovali si i dostatek brankových příležitostí a v 7´ se trefil Laďa Hansl - 1:0. V 16´ šla tvrdá střela hráče z Vyškova pravděpodobně vedle naší branky, bohužel u tyče stojící obránce trefil (ve snaze o odkop) míč tak nešťastně, že z toho byl "vlastenec". Za tři minuty se nedohodla dvojice našich bránících hráčů a celopoločasové snažení nám zmařil hostující Milan Ševčík - 1:2. Minutu před koncem přišla výborná kombinace ve které Martin Chroust milimetrově vysunul Petra Starého, ten našel precizní přihrávkou na pravé straně volného Michala Mezníka. Ten nekompromisní střelou vyrovnal. Poločas skončil. Místo vedení cca o dvě branky (při alespoň částečném využití našich šancí) jsme tak nakonec museli být spokojení se skórem 2:2. Do druhé půle jsme nevstoupili šťastně a již po dvou minutách jsme opět prohrávali. Nezachytili jsme na levé lajně únik Robina Štolby a ten našeho vybíhajícího brankáře mazácky přeloboval - 2:3. Od této chvíle jsme zahájili zteč brankoviště Amoru, několikrát jsme byli velmi blízko brance, ale mezi vyškovskými tyčemi čaroval brankář Karabina, který svůj tým podržel několika famózními zákroky. Ve 33´ je naše usilovné snažení konečně zúročeno. Po přihrávce Michala Mezníka se výborně zorientoval Petr Starý a vyrovnal na 3:3. Tři minuty před koncem vyváží míč z obranného pásma Martin Chroust, obrana soupeře mu poněkud ustupuje, až se Martin dostal na dostřel branky a zkusil "to tam vypustit". A podařilo se dokonale, parádní střela skončila pod břevnem a tři a půl minuty před koncem vedeme 4:3. Amor jde okamžitě do hry bez brankáře, bránime se ze všech sil, ale nestačí to. Vyrovnáno je nakonec po střele, která prošla "houslemi" jednomu z našich bránících hráčů a rovněž tak i našemu brankáři. Velká škoda! Mohlo být ještě hůř - v čase 39:59 (tedy vteřinu před koncem) se dostal ke střele z hranice brankoviště hráč soupeře a jeho projektil minul naši branku pouze o několik centimetrů. Uff! Vývoj skóre: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4. 

9.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 10.12.2016, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ATRAPS HOMBRES BRNO 1:3 (1:0)
branky: Pokorný
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl, Lange

Co psát o další prohře, která se podobá většině těch předešlých jako vejce vejci? Neefektivita, neproduktivita, trápení, navíc vlastní branka a dva nevstřelené góly téměř z brankové čáry. To vše se soupeřem, který nepředvedl nic takového, co by se nedalo (nemělo) porazit resp. porážet. Máme tu tak polovinu okleštěné soutěže se smutnou bilancí pouze třech výher a 19 vstřelených branek. Nepočítáme-li zápas se Zlínem (kdy nám tam "nějak napadalo osm kousků"), tak v součtu ostatních odehraných zápasů máme velmi chmurný průměr vstřelených branek na jeden špíl. Je to "celých" 1,5 branky!!! S takovou střeleckou (im)potencí se vyhrávat prostě nedá. Vývoj skóre: 1:0, 1:3. 

8.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 18.11.2016, hala Brno / Bohunice
utkání:
NASAN NOVÝ LÍSKOVEC -ŽABINŠTÍ VLCI 1:3 (1:0)
branky: Hansl 2, Starý
sestava: Pšurný - Stoklásek, Vala, Chroust, Pospíšil - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl

V prvním poločase nic neodpovídalo tomu, že je Nasan početně oslaben a rozhodně jsme nebyli lepším týmem. Opět byla k vidění naše (ne)produktivní "jalovina" a když už jsme se dostali k šanci, tak jsme se toho často doslova lekli. Dvakrát chyběly rozhodující přihrávce pouze centimetry. A ještě horší bylo to, že po deseti minutách hry šli domácí do vedení. Vystavěli jsme jim totiž dálnici vedoucí křížně přes naše brankoviště. Po ní poslal po rozehraní autu Rampula přesný míč na který jsme nezareagovali a pro plejera jako je Hoffmann nebylo nic těžkého napálit to pod břevno - 1:0 pro Nasan. Snažili jsme se rychle vyrovnat, ale domácí poctivě "jezdili" a své vedení bránili ze všech sil. A mohlo být mnohem hůř, protože jsme načetli šestý faul a v závěru poločasu se kopala "desítka". Ta naštěstí orazítkovala naší levou tyčku a tak jsme šli do kabin notně "zkoprnělí" ale vlastně spokojení, že "netečeme o dva". Do druhé půle jsme nastupovali s odhodláním nepříznivý vývoj zvrátit, celkově jsme zjednodušili hru, byli jsme přímočařejší a vytvořili si velkou převahu. Zaměstnávali jsme výborného gólmana domácích mnohem častěji než v prvním dějství a ve 26´ přinesla naše snaha konečně ovoce. Laďa Hansl napálil ze střední vzdálenosti přes obránce takovou petelici, že jí skvělý Černý v brance Nasanu našel až pod svým břevnem bez toho, aby měl šanci reagovat. Ihned poté jsme po kombinaci netrefili prázdnou branku, ve 30´ se ale odhodlal na 12 metrech ke střele Petr Starý a trefil to luxusně - po zemi k levé tyči. A za další minutu, maličko se štěstím, dostává míč do sítě opět Laďa Hansl - vedeme 3:1. Novolískovečtí brzy načítají šestý a sedmý faul, ale bohužel ani Hansl, ani Starý svoje "desítky" nezužitkovali. Celý druhý poločas máme velký tlak, domácím ubývají síly, přesto jdou pět minut před koncem do hry bez brankáře. Výsledek ale s přehledem kontrolujeme. Tenhle zápas jsme zlomili více vůlí než futsalovou kvalitou, ale i taková vítězství jsou prostě někdy třeba. Vývoj: 1:0, 1:3. 

7.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 25.11.2016
utkání:
volný los
branky:  
sestava:  
6.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 18.11.2016, hala Dubina / Ostrava
utkání:
BANÍK OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI 3:1 (1:0)
branky: Hansl
sestava: Pšurný - Stoklásek, Vala, Chroust, Pospíšil - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl, Pokorný

Prohrávali jsme již ve čtvrté minutě, když domácí přetavili kombinaci našeho nedůrazu a nepřesnosti ve své rychlé vedení. Minutu na to můžeme srovnat střelou z přímého kopu (z hranice brankoviště), ale tu brankář vyráží a ani následná dorážka není úspěšná. Za tři minutky se po jedné z našich akcí zdálo, že již míč v domácí brance skončí, ale gólman Baníku s pomocí tyče v tuto chvíli čaroval. To bylo ale z naší strany víceméně vše, do přestávky byl Baník lepším týmem, měl více ze hry, ale skóre se již neměnilo, ačkoliv jsme ješte v posledních vteřinách rozehráli signál z rohu tak "kvalitně", že se po něm řítila dvojice domácích hráčů do samostatného nájezdu na našeho gólmana, ale Jaroslev Pšurný tuto situaci ve svých dvou brilantních zákrocích vyřešil. Druhou půlku jsme zahájili opět "parádně". V první minutě domácí ještě nevyužili přečíslení 2/1, avšak o minutu později se již radovali z vedení 2:0 po dalším našem jakémsi nedůrazu a notné dávce smůly. A za další minutu netrefil domácí hráč ve 100% šanci naší odkrytou branku. Ve 29´ měli výhodu přímáku z brankoviště domácí a jejich kanonýr to trefil nechytatelně - 3:0. V poslední čtvrtině zápasu jsme začali hrát znatelně lépe a měli jsme i šance. Od 32´ hráli domácí s pěti fauly a převážně se bránili. Nastřelili jsme tyč a pět minut před koncem jdeme do power - play. Brzy přichází faul domácích a i když neměli rozhodčí evidentně v úmyslu domácím nic komplikovat, tohle se odpískat muselo. Laďa Hansl to z 10m trefil k levé tyčce a až do konce zápasu jsme se ze všech sil snažili přidat další branky, ale marně. Vývoj: 3:0, 3:1. 

5.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 12.11.2016, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - GAMASPOL JESENÍK 1:4 (0:0)
branky: Pokorný
sestava: Pšurný - Stoklásek, Vala, Chroust, Pospíšil - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl, Pokorný

V prvním poločase jsme byli o maličko lepší, nutno však vzít v úvahu skutečnost, že soupeř hrál chytře a nikam nespěchal. Trenér Jeseníku před zápasem naznačil, že se jeho tým nebude pouštět do bezhlavé zteče našeho brankoviště a přesně dle těchto not se hrálo. Snažili jsme se něco vymyslet, snažili jsme se být aktívní, vypracovali jsme si několik příležitostí, soupeř hru spíše kontroloval a v závěru první půle zahrozil dvěma momenty, které mohly být brankové. Nakonec se síť v prvním dějství nevlnila ani za jedním z brankářů. Druhý poločas byl poločasem kvalitního futsalu, ale byl nečekaně "okořeněn" čtyřmi hrubkami, po kterých padly čtyři branky! Bohužel tři z těchto velkých chyb jsme vyprodukovali my a to nás stálo zápas! Hrubka č.1: ve 23´ náš obránce v pravém rohu zcela nepochopitelně nepustil míč ve složité situaci do zámezí, pokusil se ho hrát, míč mu soupeř kvalitním napadáním odebral, posunul jej v brankovišti dobíhajícímu spoluhráči a pro toho nebylo problémem trefit z jednoho metru prázdnou branku - 0:1. Hrubka č.2: náš hráč si dovolil ve 27´ kličku "na posledním", míč ztratil, samostatný nájezd náš brankář dokázal ještě vytěsnit, ale na následnou dorážku byl již bez šance - 0:2. Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, ale stříleli jsme převážně z dálky a často i nepřesně. Soupeř nic neměnil na svém způsobu hry a dvoubrankové vedení si zkušeně hlídal. Herně oboustranně velmi solidní zápas, ale šancí na obou stranách jako šafránu. Necelých pět minut před koncem přichází hrubka č.3, tentokráte v podání hostí, resp. jejich hráče, který "namazal" našemu útočníkovi míč naprosto přesně před prázdnou branku tak, že by Patrik Pokorný dokázal skórovat i po slepu - 1:2. Okamžitě jdeme do power - play, ale ta je trestuhodně utnuta již po několika vteřinách hrubkou č.4: místo abychom si v klidu vyměnili míč na obranných postech a do útočného pásma přešli postupně a v relatívním poklidu (do konce zbývaly téměř tři minuty), zvolil náš obránce riskantní a nepřipravený pas, který soupeřův hráč vystihl a po střele do opuštěné branky to bylo 1:3 a bylo rozhodnuto. V poslední minutě jsme inkasovali ještě čtvrtý gól a výsledkem zápasu (ve kterém jsme si věřili a ve kterém jsme se netajili úmyslem přibrzdit favorita) bylo poměrně kruté skóre 1:4. Nezbývá nám tedy než pogratulovat soupeři k vítězství a soustředit se na další těžké utkání. V pátek jedeme do Ostravy, kde nás čeká zápas s Baníkem. Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:4. 

4.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 4.11.2016, hala VŠB / Ostrava
utkání:
VŠB TU OSTRAVA - ŽABINŠTÍ VLCI 1:2 (0:2)
branky: Hansl, Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Vala, Chroust, Pospíšil, Mezník - Hansl, Svoboda, Starý, Kratochvíl

Po debaklu s Hodonínem jsme si chtěli reputaci napravit v Ostravě. Zápas s VŠB zahájili aktívněji domácí, ale po několika minutách jsme to byli my, kdo převzal iniciativu a po několika nevyužitých příležitostech nás v 6´ poslal do vedení Laďa Hansl, když jeho střela ze střední vzdálenosti "vymetla pavučinku" domácí branky. Do 15´ jsme předváděli velmi solidní futsal a byli lepším týmem, ale v závěrečné pětiminutovce se tým VŠB nadechl k náporu, najednou jsme se museli převážně bránit a ostravané vyprodukovali několik velmi nebezpečných akcí. My jsme naopak nastřelili během několika vteřin tyč a břevno! Všem atakům soupeře nám podařilo odolat a v posledních okamžicích prvního poločasu (po šanci domácího hráče a pozorném zákroku našeho gólmana) našel Jaroslav Pšurný přesným pasem Martina Chrousta a ten přízemní střelou pod padajícím brankářem zvýšil brankou "do šatny" naše vedení na 2:0. Ve druhé půli se domácí tým snažil vehementné dobývat naše brankoviště. Většina jeho útoků byla vedena středem přes hráče "na hrušce", pozorně jsme bránili, domácí měli v této fázi míč na futsalkách více, ale na náznaky brankových příležitostí to bylo víceméně vyrovnané. Komplikace nastala ve 31´ po zcela nenápadné akci, při které nahazoval z levé strany domácí hráč míč za naší obranu a jeden z obránců jej tečoval tak nešťastně, že tento namísto aby skončil bezproblémově v rukách našeho brankáře, zarotoval do "protipohybu" a dopadl za brankouvou čáru u opačné tyče než kam směřoval. Z pohledu domácích tedy stav 1:2. Snažili jsme se kontrolovat hru a rozhodnuto mohlo být při dvou velkých šancích, při kterých nejdříve Petr Starý orazítkoval levou tyčku Ostravy a poté Pavel Svoboda nezakončil "do prázdné" parádní akci celé naší čtveřice. V posledních třech minutách hrál domácí tým bez brakáře, ale šanci ke skórování si vypracoval jedinou. Pří ní domácí hráč ze slibné pozice naše zařízení přestřelil a tři body tak mají majitele s visačkou ŽV. Vývoj skóre: 0:2, 1:2. 

3.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 28.10.2016, hala Brno / Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TANGO HODONÍN "B" 1:8 (0:2)
branky: Chroust
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Pospíšil, Mezník - Hansl, Svoboda, Starý, Pokorný, Kratochvíl

Po dvou kolech jsme nastoupili poprvé v nové sezóně doma proti "béčku" hodonínského Tanga a přestože jsme chtěli potvrdit bodový zisk ze Zlína dopadli jsme po debaklu 1:8 tvrdě na zem. Stejně tak, jako jsme nebyli v předešlém zápase o šest branek lepší, nebyli jsme ani v tomto utkání o sedm branek horší. Přes veškerou snahu to prostě nešlo a hlavně jsme neměli v sestavě (na rozdíl od soupeře) Bohumíra Doubravského, který podal výjmečný výkon a víceméně nás porazil, jelikož byl u většiny podstatného. Vývoj skóre: 0:8, 1:8. 

Odkaz na report zápasu z webu Tanga Hodonín, který zcela přesně a objektívně vystihuje vše ze zápasu: ZDE

Odkaz na on-line reportáž: ZDE

2.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 23.10.2016, hala Euronics Zlín 
utkání:
UTB FUTSAL ZLÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 2:8 (1:3)
branky: Starý 2, Hansl, Svoboda, Chroust, Mezník, Pokorný, Stoklásek
sestava: Pšurný - Stoklásek, Chroust, Kratochvíl, Mezník - Hansl, Svoboda, Starý, Pokorný

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a na konci 5´ našel Jara Pšurný v brankovišti domácích milimetrovým pasem Peťu Starého a jeho "veleminiaturní" teč nasměrovala k naší radosti míč do pravého horního rohu zlínské branky. Zápas pokračuje za snahy obou týmů, hra je vyrovnaná a je k vidění několik šancí na obou stranách. V 15´ nachází Míša Kratochvíl téměř na brankové čáře Pavla Svobodu a ten již prázdnou branku minout nemůže - vedeme 2:0. Za necelou minutu načítají hráči Zlína svůj šestý faul a máme výhodu 10m pk. Míč si nejprve bere Petr Starý, aby ho pak v pěkném gestu přenechal spoluhráči Laďovi Hanslovi (toho dne narozeninovému oslavenci) a Laďa to uklízí přízemní "ťafkou" k pravé tyči. Paráda! Tři minuty před přestávkou udeřili i domácí, když se dostali do přečíslení 3/2, první nebezpečnou střelu ještě náš gólman vyrazil, na následnou dorážku ale již nárok neměl. Vedeme tak o dvě branky a jde se do kabin. Do druhé půle vstupujeme nejlépe, jak to jenom jde a již v šestačtyřicáté vteřině nachází v parádní "jednodotekové" kombinaci Petr Starý Martina Chrousta a vedeme opět o tři góly! Domácí jsou samozřejmě zaskočeni a když po dalších dvou minutách zopakovali svoji spolupráci z úvodu utkání brankář Jaroslav Pšurný s útočníkem Petrem Starým (který to tentokrát trefil nohou), vedli jsme 5:1. Pět minut se hraje nahoru / dolu, domácí se ještě snaží s výsledkem něco udělat, ale když už se dostanou k ohrožení naší branky, jsou nepřesní nebo je vždy na místě náš gólman, který při přímém kopu UTB předvádí ve skrumáži zákrok z kategorie "top". Ve 29´ uvolňuje Martin Chroust pěknou přihrávkou Míšu Mezníka na levé lajně a ten míč otírá placírkou kolem vybíhajícího brankáře domácích o vzdálenější tyč. Vedeme 6:1 a domácí již tuší, že to pro ně nedopadne dobře, o vítězi zápasu je rozhodnuto. Ve 32´ se z pravé strany prosazuje po samostatné akci Patrik Pokorný a přesně minutu po něm naráží přesným "ťukesem" Michal Kratochvíl na střed brankoviště Martinovi Stokláskovi a ten střelou po zemi k tyčce překonává gólmana Zlína po osmé. Dvě minuty před koncem dává domácí kanonýr po parádně trefené "desítce" za náš šestý faul výsledku konečnou podobu. Vítězíme tak ve Zlíně nad UTB nečekaně vysoko - 8:2. Naše produktivita byla na velmi solidním procentu úspěšnosti. O vstřelené branky se podělili téměř všichni hráči sestavy, což je velmi pozitivní. Vývoj: 0:3, 1:3, 1:8, 2:8. 

Odkaz na pozápasový článek na eFUTSAL.cz: ZDE

Odkaz na on-line reportáž: ZDE

1.kolo: 2.CL - VÝCHOD / 14.10.2016, hala Purkyňova  
utkání:
AMOR LAZOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 3:2 (0:0)
branky: Hansl, Svoboda
sestava: Pšurný - Stoklásek, Vala, Chroust, Mezník - Hansl, Kratochvíl, Svoboda, Starý, Pokorný

Do Vyškova jsme jeli s cílem zlomit prokletí zdejší haly, ve které se nám dlouhodobě nedaří. Zápas jsme zahájili aktívně a agresívně a 12 minut jsme byli lepším týmem. Domácí tým ale také "jezdil naplno" a tak byl k vidění zápas vysokého tempa v němž si obě mužstva pečlivě střežila brankoviště. V první půli se 2x vyznamenal výborným zákrokem náš brankář a naopak tři velké šance jsme neproměnili. S poločasovým bezbrankovým skóre mohli být spíše spokojeni domácí. Po změně stran jsme bohužel rychle prohrávali. Nejprve se po rozehrávce z autu a nepříliš nebezpečné střele domácího Krále míč nešťastně odrazil od nohy našeho bránícího hráče a změnil směr. Domácí se tak poprvé radovali. Po dvou minutách se blokovaná střela ze sedmi metrů obloukem snesla na naše břevno, míč putoval na nohu domácího hráče, jeho dorážku dokázal náš brankář eliminovat, ale míč se opět odrazil k domácímu hráči a jmenovitě Tichý ho uklidil pod břevno. Aby nebyl všem zlým věcem konec, tak ve 28´ rozehráli domácí aut daleko od naší brány a následovala střela Krále, která překvapila naprosto všechny. Domácí tak vedou o tři a naše akcie klesají. Zbraně jsme ale nesložili, bojovali jsme a když jsme se ve 30´ již radovali, tak na brankové čáře zastoupil brankáře Vyškova bránící hráč. Sedm minut před koncem jdeme do hry bez brankáře, hrajeme bez chyb v kombinaci, ale i bez výraznějších šancí. Pět minut ped koncem se uprostřed hřiště pěkně otočil Laďa Hansl a vykřesal naději - 1:3. Dvě minuty před koncem leží v brankovišti domácí hráč, do jeho ruky míří míč, ale na odpískání pokutového kopu rozhodčí nenašli odvahu. Pokračujeme v útočném snažení a v poslední minutě po pěkné rozborce obrany soupeře skóruje do prázdné Pavel Svoboda. Času je málo, snažíme se o nemožné a sedm vteřin před koncem má na noze vyrovnání Laďa Hansl, ale míč netrefuje tak jak bychom si všichni přáli. Remízový výsledek by tomuto zápasu slušel, avšak po prohře 2:3 nezbývá než poblahopřát soupeři. Vývoj: 3:0, 3:2. 

Odkaz na on-line reportáž: ZDE

Odkaz na videosestřih: ZDE

Odkaz na report na webu Amor Lazor Vyškov: ZDE



 

 

—————

Zpět