FC RAPID ÚSTÍ NAD LABEM - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO / 1.FUTSAL LIGA 2020/21 - 22.kolo

10.04.2021 23:00
1.FUTSAL LIGA - 10.4.2021 / Sportcentrum Sluneta
  FC RAPID ÚSTÍ NAD LABEM - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
7 : 12
 
(2 : 7)

Branky: Zajíček 2, Koc 2, Jelínek 2, Rozboud - Havlín 6, Starý 2, Hromek, Hansl, Svoboda, Mezník

Rapid Ústí nad Labem: Džudža (13. Votava) – Čapek, Sloup, Macháček, Jelínek, Rozboud, Zápotocký Jar. – Koc, Gajdoš – Výborný, Zajíček – Zápotocký Ji., Hajaš

Žabinští Vlci Brno: Večera (Odehnal) – Mezník, Chroust, Chráscina, Svoboda – Hansl, Havlín, Starý, Hromek, Trbušek 

Rozhodčí: Vlašič, Milner

 

 

Domácí tým potřeboval zvítězit aby mohl pomýšlet na možný tabulkový posun (na 10. místo právě před nás) a v případě, kdy by se v letošní sezóně sestupovalo, jednalo by se zde o přímý souboj o "černého petra", ve kterém nám postačovala remíza. Měli jsme problém s dopravou a po padesáti minutách jízdy jsme zůstali stát na benzínové pumpě a cca hodinu čekali na dvě náhradní vozidla, kterými musel autodopravce narychlo nahradit nepojízdný autobus. Poté jsme ukrajovali časovou ztrátu jak se dalo a do místa utkání se nám nakonec podařilo přijet včas. Tato skutečnost neměla na vstup do utkání naštěstí žádný vliv a v 9. minutě jsme vedli 4:0 (2x Havlín, Svoboda, Starý). Poté se stala málo vídaná situace, kdy po faulu brankáře domácích, naší nevyužité šanci v ponechané výhodě a následně vstřelené brance domácích ve stále probíhající hře bylo utkání na několik minut přerušeno a všichni se radili jak " z toho ven". Výsledek - ČK pro domácího brankáře, přesto uznaná branka domácích a naše přesilovka. Přesilovku jsme nevyužili a po třech minutách to bylo po špatném pokrytí nabíhajícího hráče již pouze 2:4. V závěru poločasu jsme ale dokázali potrestat všechny chyby Rapidu (Starý, Hromek, Hansl) a skóre narostlo na příjemně nečekaných 2:7. Okamžitě po začátku druhé půle jsme inkasovali a 10 minut před koncem to bylo 4:7. Věděli jsme, že může být ještě zle, jelikož domácí tým je specialistou na divoké výsledky a otáčení nepřiznivých stavů. Osmou branku (Havlín) jsme naštěstí vstřelili okamžitě po rozehrávce, ale vyhráno zdaleka nebylo, jelikož soupeř kontroval dvěma góly na 6:8. Začínalo být horko a když se domácí nadechovali k velkému zdramatizování zápletky, přišlo naše přečíslení 2/1 a devátá branka (Havlín) v síti domácích byla vysvobozením - 6:9. Poté jsme si již výsledek víceméně pohlídali a skóre se zastavilo na devatenáctibrankové podobě v poměru 7:12. Zápas byl rekordní v počtu branek, které v něm padly, v celkové délce, když trval 2 hodiny a 16 minut i v počtu udělených karet (9ŽK + 2 ČK). Pro náš tým tímto premiérová sezóna v 1. futsal lize skončila a obsadili jsme konečné 10. místo se ziskem 17 bodů.      

REPORTÁŽ A SESTŘIH BRANEK - ZDE

Ohlasy po utkání:

Martin Dlouhý, trenér FC Rapid Ústí nad Labem: Nepodařil se nám vstup do zápasu. Po prvním střídání jsme prohrávali o dvě branky, v deváté minutě soupeř vedl již o čtyři góly. Vlci si svou aktivitou a bojovností vedení zasloužili. My se probudili až ve druhé části první půle, kdy se nám podařilo vedení snížit na rozdíl dvou gólů. Po sedmi sekundách kvůli naší nekoncentrovanosti soupeř opět odskočil a poločasový výsledek byl pro nás hrozivý. Do druhého poločasu jsme vstoupili od začátku aktivněji. Podařilo se nám dotáhnout již podruhé náskok Žabinských Vlků na rozdíl dvou branek. Rozhodující moment nastal při brejku na 6:9. Výsledek i za pomoci power-play se nám již nepodařilo zvrátit, Brno si vítězství zasloužilo. I přes vývoj utkání (nechci jmenovat příčiny) si nemůžeme dovolit dostat jedenáct karet za jedno střetnutí. Jen je podivné vzhledem k vyhecovanosti zápasu nepoměr karet a desetimetrových kopů mezi oběma týmy. 

Michal Odehnal, trenér Žabinští Vlci Brno: Jednalo se o náš nejdelší zápas sezóny, pravděpodobně i letos celé ligy. Absolutní spokojenost panuje s výsledkem, nicméně úplná spokojenost není s průběhem utkání. Celý týden se připravujeme na herní styl soupeře, nechceme se přizpůsobit jejich hře a hrát vlastní hru. To jsme nesplnili, relativně ano v první půli. Druhá věc je vynikající power - play soupeře, na kterou jsem hráče upozorňoval, přitom jsme z této herní situace inkasovali tři góly.

Petr Starý, hráč Žabinští Vlci Brno: Máme radost, že se nám podařilo naplnit předzápasové plány. Dokonale jsme zvládli vstup do utkání. Domácí jsme napadáním dostávali pod tlak a donutili je k velkým chybám, které se nám podařilo gólově trestat. Pak už Ústí nezbylo nic jiného, než hru otevřít a tlačit se za každou cenu dopředu, což nám samozřejmě vyhovovalo. My jsme se tedy po celý zbytek zápasu snažili zodpovědně bránit a trpělivě čekat na další příležitosti. To první se nám bohužel stoprocentně nedařilo, protože domáci mají v kádru hráče s velkou individuální kvalitou a dokázali se několikrát prosadit. Druhá část však vycházela dokonale. Ústí se dopouštělo spousty faulů a chyb a my si tak stále udržovali dostatečný gólový odstup. Zvládli jsme opět lépe všechny klíčové momenty utkání, zakončili sezónu nejvyšším vítězstvím a po odpočinku se budeme těšit na tu příští.

 

 

  STREAM ZE ZÁPASU  

WEB SOUPEŘE - FC RAPID ÚSTÍ NAD LABEM

WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA

LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY

ÚSTECKÝ DENÍK.cz

REPORTÁŽ ONLAJNY.cz

—————

Zpět