HELAS BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO / 1.FUTSAL LIGA 2020/21 - 8.kolo, dohrávka

06.02.2021 23:00

 

1.FUTSAL LIGA - 6.2.2021 / sportovní hala Vodova
  HELAS BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO  3 : 3  (1 : 1)

Branky: Poul, Matyska, Cupák V. – Havlín 3

Helas Brno: Klímek, Mykytjuk – D. Cupák, Svoboda, Šarközy, Sznapka, Presl, Lidmila, Lukšija, V. Cupák, Matyska, Poul, Špička, Doubravský

Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný – Chroust, Kratochvíl, Svoboda, Starý, Hansl, Mezník, Cenek, Havlín, Hanuš, Hromek

Rozhodčí: Rygl, Kliner

 

 

Reportáž z webu soupeře, resp. z Onlajny.cz:

Oba týmy se nejprve oťukávali a čekali s čím do utkání přišel soupeř. První velká šance utkání přišla na řadu až v sedmé minutě. David Presl byl sám před golmanem Vlků Večeřou, ten jeho přízemní pokus vyrazil a následná dorážka byla nepřesná. O tři minuty později už se měnilo skóre zápasu. Hostující tým se vydal do rychlého protiútoku a ujal se vedení. K Dominiku Havlínovi přišel míč k levé tyči od pravé postranní čáry a hostující hráč jej bez problémů uklidil do brány - 0:1. Na hráčích Helasu bylo znát, že chtějí srovnat co nejdříve a povedlo se jim to v 16.minutě. Tečovaný míč dokázal Večeřa vyrazit jen k Tomáši Poulovi, který jej pak už jen dorazil do brány - 1:1. Do poločasové přestávky už se skóre neměnilo, a tak šli soupeři do kabin za nerozhodného stavu. 

Pauza Helasu prospěla. Druhou část utkání začal hodně aktivně. Po necelé půlminutě tu byla první velká šance. Šarközy se s míčem dostal kolem dvou obránců do slibné pozice, Večeřa jeho rychlý přízemní pokus ale zastavil. Ve 22.minutě už se ale měnilo skóre. Tomáš Poul přihrál na pravou stranu Lukáši Matyskovi, jenž si míč jedním dotekem zpracoval a tím druhým jej pak poslal pod horní tyč - 2:1. V 26.minutě je v barvách Helasu ještě veseleji. Hráči v modrobílém skórují po rohovém kopu. Proti první střele sice Večeřa ještě zasáhl, míč ovšem skončil jen u Vojtěcha Cupáka, který jej z bezprostřední blízkosti poslal do sítě patičkou - 3:1. Vlci přichází s odpovědí o dvě minuty později. Propadu obrany Helasu využil Dominik Havlín, který tvrdou střelou mezi nohy gólmana Klímka vstřelil svůj druhý gól v zápase - 3:2. V 31.minutě je opět skóre srovnáno. Cenek poslal míč na bránu z levého křídla nepříliš razantní střelou. Míč však po cestě do brány tečoval Dominik Havlín a Klimek na tuto změnu směru nestačil zareagovat. Hostující střelec tak abnormálním způsobem kompletuje hattrick - 3:3. Ani jeden z týmů se nechtěl s remízou spokojit. Hodně začaly vyplouvat na povrch emoce hráčů, ale do závěrečného hvizdu už střelci na obou stranách gólově mlčeli. Brněnské derby, které se hrálo po pěti letech, tak skončilo remízou. Město Brno tak v tomto zápase svého vládce nepoznalo.

REPORTÁŽ A SESTŘIH BRANEK - ZDE

Ohlasy po utkání:

David Cupák, hráč Helas Brno: Ke vší účtě a respektu k soupeři, si myslím, že jsme dnes ztratili 3 body. Byli jsme aktivnější, častěji na míči a měli jsme více golových příležitosti. Bohužel pro nás se futsal hraje na góly. Hosté vytěžili z minima maximum. Jediné co mě mrzí, že brněnské derby nemohli sledovat diváci přímo v hale.

Michal Mezník, hráč ŽV Brno: Z derby odcházíme s jedním bodem. Jsme spokojeni především s naším nasazením a odhodláním v zápase bodovat i přes nepříznivý vývoj skóre. Věřím, že tímto výkonem se odrazíme k dalším bodům do tabulky. Soupeři bych chtěl poděkovat za to, že měl zápas velké nasazení, kvalitu a emoce. Myslím, že správná míra vyhrocenosti k derby zápasům patří.

 
 
 
Žabinští Vlci Brno
5:7(3:4)

STREAM ZE ZÁPASU

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU

WEB SOUPEŘE - HELAS BRNO

WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA

LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY

REPORTÁŽ ONLAJNY.cz

—————

Zpět