MEMORIÁL STANISLAVA DOBROVOLNÉHO - 2016

19.06.2016 14:00

Systém turnaje: Turnaj se odehrál ve dvou skupinách po sedmi týmech a čtyři nejlepší z každé skupiny postoupily do nedělní vyřazovací části.

Skupina B:

ŽABINŠTÍ VLCI - HABANÉRO 4:2  - Řezáč 2, Lange, Svoboda 

ŽABINŠTÍ VLCI - WEST ŽAB UNITED junior 2:1 - Chroust, Řezáč 

ŽABINŠTÍ VLCI - DAVSON 2:4 - Chroust, Černý 

ŽABINŠTÍ VLCI - RED DEVILS 5:0 - Svoboda 2, Lange 2, Černý

ŽABINŠTÍ VLCI - BUCHTY 4:1 - Letzel 4 

ŽABINŠTÍ VLCI - RAKETY 3:0 - Chroust 2, Letzel

V turnaji jsme za krásného počasí nastoupili bez legálního brankáře a tak se v sobotu mezi tyčemi postupně vystřídali Myšák (4x), Pinďa (1x) a Dan (1x). Všichni tři podali v rámci svých možností spolehlivé výkony. Ve skupině jsme 5x celkem jednoznačně zvítězili. Výsledek s mladíky z West Žab United byl sice pouze v poměru 2:1, ale o ztrátu bodů jsme se obávat nemuseli. Nejsilnějším protivníkem byl v kvalifikační skupině tým Davson, pod jehož názvem se neskrýval nikdo jiný než jedna z variant mixu "Kalvecova Kalábku". V zápase o prvenství ve skupině jsme tomuto soupeři podlehli 2:4 a do nedělních vyřazovacích bojů jsme tak postupovali z druhého místa, což znamenalo čtvrtfinálový zápas s West Žab United.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - WEST ŽAB UNITED 3:1 - Stoklásek, Hansl, Lange

Do nedělních vyřazovacích bojů jsme nastoupili se Zbyňou Řezáčem v brance. Ve čtvrtfinále jsme "westžabákům" celkem jasně naznačili, že by na postup pomýšlet neměli. Krátce po úvodním hvizdu se totiž prosadil Martin Stoklásek, který prostřelil ze šesti metrů Dawe Tomaszewského. Druhou branku přidal Laďa Hansl. Přestože mu střela / přihrávka absolutně nesedla, překvapivě si cestu do sítě našla a když přidal v úvodu druhé půle branku Bobo Lange, bylo hotovo. Zbyňa poté chytil pokutový kop a závěr zápasu jsme kontrolovali i ve chvílích, kdy se protivník pokoušel o hru bez brankáře. WŽU korigovali na 1:3 těsně před koncem.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - WEST ŽAB UNITED junior 5:1 - Hansl 3, Letzel, Chroust

V semifinále nás čekal soupeř ze skupiny, který postupoval ze čtvrtého místa a ve čtvrtfinále podal velice kvalitní výkon, když překvapivě vyřadil vítěze skupiny "A", favorizovaný tým Inexis Bučovice. Úvod utkání byl z naší strany raketový a za necelé dvě minutky jsme vedli po trefě Ladi Hansla a parádním "vinglu" Martina Chrousta 2:0. V úvodu druhé půle překvapil gólmana soupeře Michal Letzel střelou z úhlu a to byla víceméně postupová pojistka. Vedení jsme po solidním výkonu navýšili na 5:0 a soupeř se čestné branky dočkal opět až v závěru zápasu.

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - DAVSON 3:5 - Stoklásek, Svoboda, Chroust

Ve finále se představili dva největší favorité turnaje. Veedli jsme sice brzy 1:0, ale v řadách soupeře zaúřadoval výborný Martin Kalina (nejlepší střelec turnaje) a po jeho akcích jsme do přestávky prohrávali 1:2. Naše snaha o vyrovnání není po změně stran úspěšná a naopak soupeř jde pět minut před koncem do dvoubrankového vedení. Bereme okamžitě "tajm", jdeme do power – play, snižujeme na 2:3, ale bohužel přichází další direkt do otevřené obrany - 2:4. Pokračujeme ve hře bez gólmana a opět snižujeme - 3:4. V poslední minutě, kdy hrajeme již na maximální riziko přichází rozhodující "šprajc" našeho útočníka a hráče soupeře, který rozhoduje buď o našem přečíslení 3/1 nebo o úniku hráče soupeře na prázdnou branku. Bohužel se stalo to druhé a tým Davson tak vítězí 5:3, pro nás byl tak připraven pohár za celkově 2.místo.    

Konečné pořadí turnaje:

 1.DAVSON, 2.ŽABINŠTÍ VLCI, 3.WEST ŽAB UNITED junior, 4.DR KONGO

Sestava, zápasy / branky:

Černý (7/2), Hansl (3/4), Chroust (9/6), Lange (9/4), Letzel (8/6), Řezáč (9/3), Stoklásek (3/2), Svoboda (9/4)

—————

Zpět