POHÁR SFČR 2022

16.10.2022 20:30

ODKAZ NA WEB SFČR - ZDE

Pohár SFČR / celostátní část - čtvrtfinále / MSH České Budějovice - 16.10.2022

ABSOLUT ČERNÝ DUB - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 6:5 pp (3:3, 0:0) - Havlín 5

Sestava: Pšurný - Chroust, Kratochvíl, Svoboda - Havlín, Starý, Fessl - připraven Popek

Před cestou do Budějovic jsme řešili sestavu která se rozsypala díky zraněním, karetnímu trestu přenesenému z pátečního ligového zápasu a zákazům z velkého fotbalu, kdy je stále nepochopena priorita resp. absolutní nerovnost mezi nižšími fotbalovými soutěžemi a vrcholnou futsalovou akcí. Ještě dopoledne to byla krize v podobě sestavy 4+1, do odjezdu se podařilo tým doplnit o dva další hráče a na lavičce seděl připraven i manažer týmu. Zápas jsme ale odehráli s absolutní ctí a nechybělo mnoho, abychom se radovali z vítězství my. Všichni zúčastnění zasluhují velkou poklonu za výkon, nasazení, mnohdy heroické, v případě Michala Kratochvíla znamenalo i několik stehů na rozbité hlavě. Absolutní poklona Domčovi Havlínovi, autoru všech našich branek. 

Samotný zápas měl vysokou kvalitu a bylo k vidění absolutní nasazení hráčů obou stran, byla k vidění místy tvrdá hra, ale ne zákeřná, plály často emoce, ale nepřetavily se ve sprostoty a urážky, domácí byli silní na míči, výborní individuálně, technicky, náš tým byl lepší v mezihře, kombinaci a zvolenou taktikou jsme domácím i v oslabené sestavě po celý zápas stačili fyzicky. Ve druhém poločase a v prodloužení padaly branky a tenhle zápas se musel divákům líbit! Škoda, že zápas nedospěl k penaltovému rozstřelu, který by mu jako vyvrcholení slušel. Soupeři gratulujeme k postupu, naše cesta letošním Pohárem SFČR končí. 

POHÁR SFČR 2022 - ČTVRTFINÁLE
SKUP Olomouc - AC Sparta Praha
Flamengo Hradec Králové - SK Slavia Praha
Absolut Černý Dub - Žabinští Vlci Brno  6:5 po prodl.
FK GMM Jablonec mad Nisou - FK Chrudim
POHÁR SFČR 2022 - OSMIFINÁLE
Absolut Černý Dub - FC Rapid Ústí nad Labem 6:5
SK Interobal Plzeň - AC Sparta Praha 2:3
FK GMM Jablonec nad Nisou - SK Olympik Mělník 8:7
Termiti Loket - SK Slavia Praha 1:4
Flamengo Hradec Králové - VŠSK Futsal Zlín 5:0
FK BOCA Chotěboř - FK Chrudim 0:15
FC Baník Ostrava - SKUP Olomouc 5:5 pen. 2:4
Žabinští Vlci Brno - 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto 3:2 

Pohár SFČR / celostátní část - osmifinále / MSH Modřice - 7.9.2022 

ŽABINŠTÍ VLCI - 1.FC NEJZBACH V.MÝTO 3:2 (0:1) - Trbušek, Chráscina, Havlín

Sestava: Večeřa - Chráscina, Chroust, Kratochvíl - Havlín, Svoboda, Starý, Trbušek

V páté minutě nás v brankovišti překombinovala dvojice Jiráský / Rajnoch a hosté vedli. Téměř celý zbytek první půle jsme měli více ze hry, snažili se ze všech sil o vyrovnání ale skóre zůstalo do poločasu nezměněmo - 0:1. Šest minut druhého poločasu nám stačilo na obrat na stav 3:1 (23. - Chroust našel na vzdálenější tyči Trbuška a ten nezaváhal, 26. - Kratochvíl v brankovišti narazil míč proti noze Chráscinovi a ten ze šesti metrů propálil hostujícího brankáře, 28. - do samostatného nájezdu se dostal Havlín a s přehledem zakončil! Devět minut před koncem prostřelil ze střední vzdálenosti Vojtíšek našeho brankáře a zadělal na drama - 3:2. Poté začali být aktívnější hosté, v závěrečných třech minutách jsme museli ještě odolat jejich hře s brankářem v poli, ale vítězství se nám již podařilo uhájit. Postupujeme tak v Poháru SFČR mezi poslední osmičku. 

Krajský pohár / hala TEZA Hodonín / FINÁLE - 13.6.2022

ŽABINŠTÍ VLCI - FC TANGO HODONÍN 1:1 (1:0) - Havlín

penalty 3:2 - Chroust NE, Hansl ANO, Havlín ANO, Svoboda NE, Starý ANO - soupeř neproměnil 3., 4., a 5. pokus

Sestava: Pšurný - Chráscina, Chroust, Svoboda, Starý - Hansl, Havlín, Trbušek

K finále jsme nastoupili 10 minut po skončení zápasu s Helasem a bez zraněného Patrika Pokorného. Bylo to vybojované a místy na krev. Od prvního poločasu jsme drželi vedení 1:0, když se po parádní trefě prosadil Dominik Havlín. Minutu a půl před koncem jsme ale udělali zbytečnou chybu a dovolili velmi dobře hrajícímu soupeři (který byl v závěru velmi aktívní) skóre vyrovnat - 1:1. Šlo se tak do penaltového rozstřelu. Ten se zpočátku nevyvíjel příliš dobře protože jsme neproměnili první a čtvrtou penaltu, ale náš soupeř nakonec nedal svoje poslední tři  pokusy a bylo hotovo! 

Krajský pohár / hala TEZA Hodonín / SEMIFINÁLE - 13.6.2022

ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO 2:2 (2:1) - Svoboda, Havlín

penalty 7:6 - Chroust ANO, Hansl ANO, Havlín ANO, Svoboda ANO, Starý NE, Trbušek ANO, Chráscina ANO, Pšurný ANO 

Sestava: Pšurný - Chráscina, Chroust, Svoboda, Starý - Hansl, Havlín, Trbušek, Pokorný

V utkání s Helasem jsme okamžitě v první minutě inkasovali, ale ve třetí minutě jsme skórovali 2x a vedli 2:1. Během první půle jsme byli lepším týmem a mohli svoje vedení navýšit. Nestalo se, po změně stran měl více příležitostí soupeř a vyrovnat se mu podařilo čtyři minuty před koncem. Penalty! Naši střelci se nemýlili, Helas jednu penaltu nedal a v páté sérii mohl vše ukončit náš Petr Starý, ale branku minul. Pokračovalo se tedy v "náhlé smrti" - Trbušek i Chráscina bezpečně proměnili, soupeř rovněž a v osmé sérii přišla řada na oba gólmany. Náš Jarda Pšurný nejprve prostřelil brankáře Helasu a následný pokus svého protivníka zneškodnil - postup do finále!

Brněnský pohár / hala Tišnov / 7.5.2022 - FINÁLOVÁ SKUPINA

ŽABINŠTÍ VLCI - SK SAŇAŘI SOKOLNICE 4:0 (2:0) - Chráscina, Hansl, Popek, Řezáč

Sestava: Pšurný - Kratochvíl, Chráscina, Svoboda, Popek - Hansl, Fessl, Řezáč, Odehnal

ŽABINŠTÍ VLCI - ASM DOLNÍ LOUČKY 3:1 (1:0) - Havlín, Starý, Hansl

Sestava: Pšurný - Kratochvíl, Chráscina, Svoboda, Starý - Hansl, Fessl, Havlín, Pokorný

Brněnský pohár / Brněnská Asociace Futsalu - ODKAZ

---------------------------------------------------------------------------------------

Z Final Four Brněnského poháru 2022 v předvečer jeho konání odstoupil tým Nasan Nový Lískovec a proto se změnil hrací systém a proběhl turnaj třech týmů, které se utkaly každý s každým. V prvním zápase jsme i s hráči B-týmu v sestavě zdolali v celkem poklidném tempu mužstvo ze Sokolnic. Ve druhém utkání domácí tým ASM porazil stejného soupeře poměrem 6:1. V přímém souboji o prvenství jsme zvítězili nad ASM Dolní Loučky 3:1. V prvním poločase ani jeden ze soupeřů nevyužil výhodu pokutového kopu, do vedení jsme šli po střele Dominika Havlína a stav 1:0 trval velice dlouho. Až ve druhé půlce druhého poločasu se nám konečně podařilo vstřelit dvě uklidňující branky a soupeř korigoval až v samotném závěru. Brněnský pohár se nám tedy podařilo obhájit počtvrté za sebou.

—————

Zpět