RIO DE ČUČO CUP 2016

31.07.2016 14:30

Systém turnaje: 30 mužstev v šesti skupinách po 5. Z každé postupují první 4 týmy do osmi tříčlenných skupin a odtud první dva týmy do play off. V prvním kole vyřazovací části je tak 16 mužstev (8 dvojic). Dále K.O. systém až do finále.

Kvalifikační skupina E:

ŽABINŠTÍ VLCI - DĚLŇÁK OSLAVANY 4:1 (2:0) - Chroust 2, Schneeweiss, Lange

ŽABINŠTÍ VLCI - ALCATRAZ 1:1 (1:0) - Stoklásek

ŽABINŠTÍ VLCI - REAL HLINSKO 2:0 - kontumace, soupeř nenastoupil

ŽABINŠTÍ VLCI - MISI TEAM 6:1 (3:0) - Pšurný 2, Chroust, Schneeweiss, Mezník, Stoklásek

V sobotu se odehrály kvalifikační skupiny. Byli jsme zařazeni do skupiny E a spolehlivě jsme si zajistili postup z prvního místa, když jedinou ztrátou byla remíza s týmem Alcatraz, která byla způsobena sporně odpískanou penaltou, po které soupeř vyrovnal na konečných 1:1. Loňský vítěz - mužstvo Realu Hlinsko bohužel k zápasu nenastoupilo.

Skupina e - II.fáze turnaje:

ŽABINŠTÍ VLCI - NOVÁ VES 1:0 (0:0) - Černý 

ŽABINŠTÍ VLCI - SEBRANKA 5:1 (3:0) - Letzel, Mezník, Černý, Chroust, Pšurný

V nedělních bojích nás nejdříve čekala tříčlenná skupina, ze které měly dva týmy právo postupu do vyřazovacích bojů. V prvním zápase s Novou Vsí jsme se střelecky trápili a přestože jsme si vypracovali mnoho šancí, rozhodla nakonec jediná branka ve druhém poločase. S následujícím soupeřem bylo vše mnohem lepší, do vedení jsme šli již v první minutě a i další vypracované šance jsme dokázali zakončovat. Zrodil se tedy vcelku pohodový postup mezi posledních 16 týmů.

Play off - 1.kolo:

ŽABINŠTÍ VLCI - FRANTA TEAM 5:0 (3:0) - Mezník, Chroust, Schneeweiss, Hansl, Pšurný

Někdejší vítěz tohoto turnaje, oslavanský Franta Team neměl v tomto zápase sebemenší naději a přestože bojoval ze všech sil, bylo o našem postupu rozhodnuto již před přestávkou.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - LOKET Z VOKNA 1:0 (0:0) - Černý

Ve čtvrtfinále nás čekal zcela neznámý soupeř, který se v sobotní kvalifikaci výsledkově trápil, ale v nedělních bojích se prezentoval dobrou hrou a byl velmi nebezpečný. Přestože jsme měli více ze hry, nesměli jsme ani na vteřinu zapomínat na zadní vrátka a s přibývajícími minutami bylo zřejmé, že tenhle zápas bude pravděpodobně o jediné brance. Ve velkém stylu se na turnaji rozehrál Dan Černý a byl to právě on, který si tři minuty před koncem „rozkýval“ obranu soupeře a po několika zasekávačkách rozhodl o našem vítězství - 1:0.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - SENORADY 2:1 (1:1) - Pšurný, Černý

Semifinálový souboj s tradičním účastníkem tohoto turnaje, týmem za Senorad nemohl začít lépe a již po několika vteřinách poslal náš gólman míč směrem na branku soupeře tak šikovně, že se přítomní diváci nestačili divit – vedeme 1:0. Náskok jsme bohužel do poločasu ztratili po nedorozumění v brankovišti. Ve druhé půli měl soupeř i přes naší herní převahu dvě velké šance, které nezužitkoval a jelikož ani žádný z našich projektilů síť nerozvlnil, chýlil se zápas k penaltám. Přišla ale poslední situace - přímý kop z téměř poloviny hřiště. Na hřiště šel Dan Černý a neskutečnou střelou kolem zdi a mezi shlukem hráčů v brankovišti trefil levý spodní roh - GÓL, 2:1, již se ani nerozehrává, konec, jsme ve finále!

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - KOTIGERS OSLAVANY 0:0 (0:0) 

penalty 3:2 (Chroust, Lange, Hansl proměnili)

Finálový souboj s kvalitním týmem Kotigers Oslavany byl klasickým finálovým duelem, ve kterém nechtěl ani jeden ze soupeřů udělat chybu. I v tomto zápase jsme byli herně lepší, protivníka jsme do šancí nepouštěli, ale branka bohužel nepadla a tak přišlo na řadu vyvrcholení celého turnaje – penaltový rozstřel. A ten začal skvostně, protože již první střelu soupeřova šutéra náš gólman vystihl. Z naší trojice střelců - Martin Chroust, Robert Lange, Laďa Hansl - se nemýlil nikdo a tak jsme v penaltové loterii zvítězili 3:2. Nutno podotknout, že celkové vítězství na turnaji je zcela zasloužené. Díky všem! 

Konečné pořadí turnaje Rio Cup Čučice 2016:

1.ŽABINŠTÍ VLCI BRNO, 2.KOTIGERS OSLAVANY, 3.KALAMITA ČUČICE, 4.SENORADY

Sestava a branky:

sobota: Pšurný - Lange, Chroust, Vala, Schneeweiss, Mezník, Stoklásek 
neděle: Pšurný, Kovalčík - Lange, Chroust, Vala, Schneeweiss, Mezník, Černý, Hansl, Letzel

ODKAZ NA STRÁNKU TURNAJE - RIO DE ČUČO CUP

ODKAZ NA FOTOGRAFIE - ZDE

—————

Zpět