VESELKA CUP 2018

04.08.2018 20:00

Systém turnaje: Ze dvou skupin postoupily první dva týmy do semifinále, mužstva na dalších místech ve skupinách hrála mezi sebou zápasy o jednotlivá pořadí.

Skupina B:

ŽABINŠTÍ VLCI - JABLÍČKO LETKOVICE 1:0 (0:0) - Hansl

Zápas probíhal za naší stálé převahy. Na turnaj jsme neměli k dispozici ani jednoho z našich gólmanů a tak se mezi tyčemi objevil ve všech zápasech Veselka Cupu útočník Laďa Hansl a nutno podotknout, že se své role zhostil na výtečnou. Často jsme ho rovněž využívali i do krátkodobých pasáží hry bez brankáře a naše první branka na turnaji padla právě z této situace, když jsme obléhali brankoviště soupeře v pěti hrářích a právě střela "brankáře" Hansla znamenala vítězný zásah.

ŽABINŠTÍ VLCI - POSTRADATELNÍ 3:2 (1:1) - Svoboda, Lange, Kratochvíl

Šli jsme poměrně rychle do vedení ale soupeři se podařilo do poločasu vyrovnat. Na začátku druhé půle jsme dokonce prohrávali, přesto jsme si nepřipouštěli možnost neúspěchu. Vyrovnání přinesla nechytatelná bomba Roberta Langeho "pod víko" a tříbodový zásah zařídil Michal Kratochvíl, který z hranice brankoviště trefil mezi shlukem bránících hráčů přesně místo u pravé tyče - 3:2.

ŽABINŠTÍ VLCI - YAGO 2:2 (0:2) - Hansl, Svoboda

Proti týmu složenému převážně z hráčů brněnských soutěží malého fotbalu jsme se na remízu hodně nadřeli, jelikož zatímco naše střely létaly těsně vedle zařízení, soupeř dokázal v první půli rozvlnit naší síť 2x. Po změně stran jsme ale již byli lepším týmem a první branka padla po "masakrální pumelici" Ladi Hansla na kterou se brankář nestačil ani podívat. Po vyrovnání Pavla Svobody na 2:2 jsme měli ještě šanci na vítězství, ale ta zůstala již nevyužita. Takže plichta.

ŽABINŠTÍ VLCI - POPŮVKY 8:0 (4:0) - Řezáč 2, Svoboda, Chroust, Kratochvíl, Letzel, Lange, Vala

Pokud jsme chtěli postoupit do SF z prvního místa, museli jsme v tomto zápase zvítězit alespoň o 3 branky. Zahájili jsme tedy ofenzívou a požadované skóre bylo na ukazateli skóre již po šesti minutách hry. Poté jsme jasně dominovali a v exhibičním duchu jsme přidali ještě dalších pět branek.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - TROUBSKO 2:0 (1:0) - Jakš, Lange 

V semifinále jsme si poradili s Troubskem. Do vedení jsme šli po střele ze střední vzdálenosti, kterou soupeřův brankář pouze vyrazil před sebe a Radek Jakš to napálil přesně tam, kam bylo třeba - 1:0. Ve druhé půlce jsme se snažili především nechybovat dozadu a  rozhodnutí přinesl krásný pas na zadní tyč, kam si pro brankový "zážez" doběhl Robert Lange. Finále!

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - SK VESELKA 1:1 (0:0) - Hansl ............. penalty 6:5

Ve finále jsme se utkali s týmem pořadatele. Zápas probíhal za naší jednoznačné převahy. Domácí tým velmi pozorně bránil a do vedení jsme šli proměněnou penaltou Ladi Hansla, které předcházel neoddiskutovatelný faul na Zbyňka Řezáče. Domácí ohrozili naší branku pouze několikrát, ale přesto se jim podařilo vyrovnat střelou ze střední vzdálenosti, která překvapila našeho gólmana. Po remíze 1:1 tak přišlo na řadu rozhodnutí v penaltovém rozstřelu. Dle pravidel tohoto turnaje se mělo kopat 5 penalt a při případném nerozhodnutí museli dále kopat další hráči sestavy.

Naše penalty v prvních 5 sériích: Hansl (ano), Lange (netrefil branku), Chroust (s velkým štěstím ano), Jakš (ano), Svoboda (ano) - jelikož soupeřův hráč ve čtvrté penaltě rovněž netrefil branku, byl stav po pěti kopech nerozhodný 4:4.

6. a 7. série: Zbyňa Řezáč a Michal Kratochvíl s přehledem proměňují, zatímco v sedmé sérii trefuje domácí plejer vnitřní stranu tyče od které se míč odráží na brankovou čáru, ale než ji stačí překročit, Laďa Hansl pohotově zasahuje ...... vítězíme tak 6:5.

Konečné pořadí turnaje Veselka Cup 2018:

1.ŽABINŠTÍ VLCI BRNO, 2. SK VESELKA, 3.TROUBSKO, 4.YAGO

Sestava:

Hansl - Chroust, Vala,  Lange, Jakš - Kratochvíl, Svoboda, Řezáč, Letzel

 

—————

Zpět