ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - SVAROG FC TEPLICE / 1.FUTSAL LIGA 2020/21 - 1.kolo

04.09.2020 23:00
1.FUTSAL LIGA - 4.9.2020 / SH Brno - Bohunice
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - SVAROG FC TEPLICE  5 : 7  (3 : 4)

Branky: 2. Havlín (Starý), 2. Hansl (Pšurný), 13. Havlín (Chroust), 34. Havlín (Hanuš), 40. Havlín (pen.) – 6. Jezin (Paulinho), 9. Jezin (Deco), 15. Baran, 17. Cesar (10 m kop), 31. Adriano, 32. Baran (Cesar), 33. Tato (Deco)

Žabinští Vlci Brno: Pšurný, Večeřa - Chroust, Mezník, Cenek, Hanuš, Havlín, Hansl, Svoboda, Starý, Hromek, Trbušek, Chráscina

Svarog FC Teplice: Hůla, Marek - Soukup, Pica Pau, Tato, Cesar, Adriano, Deco, Paulinho, Jezin, Gansukch, Šebek, Baran

Rozhodčí: Rygl, Petr, Kliner

 

 

Svoji premiéry v nejvyšší soutěži jsme se nemohli dočkat. Bohužel nám vše zkomplikovala opatření Covid - 19, byla snížena kapacita haly a my jsme nakonec museli odmítat požadavky natěšených fanoušků. Vyprodáno bylo během několika hodin. Přesto jsme šli do zápasu, že si vše užijeme na maximální míru a ve 20:00 bylo dlouho očekávané utkání zahájeno. Kdo si myslel, že se bude hrát pouze na jednu bránu, byl pravděpodobně hodně překvapen. Nasoupili jsme sice s respektem (na některých hráčích byl zpočátku tento patrný), ale hráli jsme aktívně, s naší pověstnou bojovností a byl to i náš soupeř, kdo se musel mít hodně na pozoru. Když dáte ve svém historicky prvním ligovém zápase dvě branky v časech 1:02 (Havlín z otočky) a 1:22 (Hansl hlavou po výhozu našeho brankáře), euforie se ani nedá popsat. Bouře na tribunách byla veliká a ani nejskalnější fanoušci vlastně úplně nechápali co se stalo. Soupeř ale nezpanikařil, snažil se útočit a přestože jsme ho do výraznějších příležitostí nepouštěli bylo přesto v deváté minutě vyrovnáno. O to se postaral dvěmi brankami Jezin - překvalil brankáře střelou ze střední vzdálenosti (6.) a dorážel míč po rozehraném rohovém kopu (9.). Ve třinácté minutě jdeme opět do vedení, když Havlín trefuje pravou šibenici branky Svarogu. Náskok však po dvou minutách ztrácíme a po našem nedůrazu při gólmanem vyraženém míči hlavou vyrovnává Baran. Do poločasu soupeř skóre ještě otočil, když 10 m kop za náš zbytečný faul proměnil Cesar. Poločas, 3:4, futsal solidní úrovně, zábava pro diváky. Po změně stran se čekalo na gól 10 minut, bohužel přišel náš tříminutový výpadek a hosté skórovali třemi slepenými brankami - dorážka střely vyražené našim brankářem (31.Adriano), hlavička z brankové čáry (32.Baran), excelentní trefa pod břevno od pravé lajny (33.Tato). Do konce zápasu jsme ale bojovali a děma brankami Havlína (samostatný únik a penalta) se nám podařilo skóre upravit na přijatelný stav. Kdyby nám před zápasem nabídl někdo dosažený výsledek, pravděpodobně bychom jej brali, po skončení zápasu jsme byli poněkud zklamaní, jelikož minimálně tři branky jsme inkasovali zcela zbytečně, což je ve videosestřihu jednoznačně patrné. Přesto je možno naši premiéru v nejvyšší soutěži hodnotit pozitívně, zápas si rozebereme a vše vezmeme jako vklad do naší další práce.

DĚKUJEME VŠEM FANOUŠKŮM,
BYLI JSTE ÚŽASNÍ A BEZ VÁS BY TO NEŠLO, CO VLK - TO PILÍŘ!

Ohlasy po utkání:

Michal Letzel, prezident ŽV Brno: Vstup do utkání byl jako sen, jelikož jsme po 82 vteřinách vedli 2:0. Soupeř však dokázal svoji velkou kvalitu a stav skóre do poločasu otočil. O všem rozhodl náš tříminutový výpadek v polovině druhé půle, kdy jsme třikrát inkasovali. Přesto se nám podařilo rozjetý stroj ubrzdit a korekcí na 5:7 jsme stanovili přijatelné skóre, při kterém se diváci rozhodně nenudili. Soupeři gratuluji k vítězství, a přestože jsme nebodovali, poděkoval jsem svým hráčům za výkon, za který se rozhodně nemusí stydět a kterým dokázali, že v nejvyšší soutěži nemáme v úmyslu být pouze do počtu. Co mě hodně mrzí je omezená kapacita naší malé haly, jelikož by do hlediště přišlel dvojnásobný počet fanoušků.

Michal Odehnal, trenér ŽV Brno: S výsledkem jsem spokojen a kluky jsem musel pochválit za přístup a velkou snahu. Nicméně se nesmíme uspokojit a makat dál, abychom vše zdokonalovali. Za mě bylo v utkání až moc zbytečných chyb, hloupých faulů a práce s míčem i bez nej byla často pomalá. Toto jsou základní věci, na kterých budeme dále pracovat.

Jiří Baran, hráč Svarog FC: Strašně těžký zápas. Nikdo z nás pořádně nevěděl, co od Brna čekat. Překvapili nás svou aktivitou a fyzickou připraveností. Musím ale pochválit celý náš tým, že jsme za stavu 2:0 nezačali zmatkovat a hráli stále náš futsal. Brnu gratuluji k dobré ligové premiéře a děkuji za dobrý zápas a krásnou diváckou kulisu. 

 
 
 
Žabinští Vlci Brno
5:7(3:4)

WEB SOUPEŘE - SVAROG FC TEPLICE

TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU

REPORTÁŽ ONLAJNY.cz

BRNĚNSKÝ DENÍK

TEPLICKÝ DENÍK

eFUTSAL.cz

FUTSALLIGA.cz

—————

Zpět