DIVIZE 2012/13 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

29.03.2013 20:30
22.kolo: Divize E - 29.3.2013, Sportovní hala Vodova
utkání:
TANGO BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 3:2 (2:1)
branky: Svoboda 2
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Schneeweiss, Saxl - Hansl, Svoboda, Kratochvíl, Bažant

Poslední kolo divize proti rezervě Tanga nevěstilo nic dobrého, jelikož jsme byli nuceni postavit 5 hráčů béčka. Zápas začal nejhůře jak mohl a již ve 34. vteřině se po překvapivé střele Tomáše Veselovského vlnila síť za zády našeho gólmana. V čase 4:34 našel Peťa Schneeweiss chytrou přihrávkou Pavla "Hagiho" Svobodu a ten ješte chytřeji zasunul brankáři domácích míč do housliček - 1:1. Tango se do nás pustilo s vervou, měli jsme mnohdy štěstí a zejména mezi 16. - 18. minutou to v našem obranném pásmu poměrně hořelo. Jednou nás zachránilo břevno, 2x gólman Tomaszewský, jednou to hráč Tanga sám "zahodil". Nakonec jsme do poločasu neinkasovali a bylo to skvělých 1:1. Po změně stran likviduje náš gólman tutovku domácích již ve 12.vteřině, ale přichází čas 22:55 a Pavel Svoboda (podal v tomto zápase vynikající výkon) prochází po výborné individuální akci po levé lajně a hala na Vodové je v šoku - ŽV vedou 2:1. Tango chce vyhrát, snaží se, ale takovou převahu jako mělo v závěru prvního poločasu již nemá. Dobře bráníme a inkasujeme paradoxně ve 28´ z "nešance", kdy Jan Havel téměř z rohu poslal míč Dawemu na "dřevěnou" nohu a bylo vyrovnáno. Další průběh se snažíme neriskovat a soupeř se nemůže dlouho prosadit. Bohužel nakonec nás udolává druhá trefa Veselovského čtyři minuty před koncem. Dobrý zápas, ve kterém nikdo naší sestavě nikdo mnoho šancí nedával. Sahali jsme po bodu a pro zkomplikování cesty Tanga za získáním divizního titulu jsme udělali co bylo v našich silách - sláva vítězi, čest poraženému! Vývoj: 1:0, 1:2, 3:2.

21.kolo: Divize E - 22.3.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - K5 BRNO 0:6 (0:0)
branky: -
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Schneeweiss, Vala V. - Hansl, Saxl, Kratochvíl

Tohle bylo něco otřesného. Hrůza hrůz a "nefutsal", z pohledu soupeře divizní podprůměr, z pohledu našich hráčů neskutečná bída a z pohledu funkcionářů (o divácích nemluvě) utrpení tomuto přihlížet. Bylo nás šest do pole (z toho Krtek a Šnek hráli se zraněními) a v bezbrankovém poločase stála za zmíňku snad jen 12. minuta, ve které nastřelila K5 - ka tyčku, ihned poté břevno a z následného protiútoku jsme razítkovali tyčku my. Po změně stran oboustranná holomajzna pokračovala a ve 24´ prošel nejlepší hráč hostí po levé lajně, udělal si hezkou kličku a ze střední vzdálenosti to parádně "vypustil" k tyčce. Za tři minuty po hrubé chybě postupovali na Dejva dva zcela osamocení hráči soupeře - 0:2 a přestože do konce zápasu zbývalo ještě 13 minut, bylo zřejmé, že je dokonáno. Jdeme do hry bez gólmana a po dvou minutách se po střele našeho hráče zblokovaný míč odrazil tak "skvěle", že doskákal až do naší prázdné brány. Totální zmar a beznaděj si podaly ruku s paní Smůlou a potupný "kanár" od průměrného soupeře byl na světě. Na tenhle zápas dvou týmů z Brna navíc přijela dvojice rozhodčích z Třebíče (!!!) a zatímco hlavní sudí se "jakštakš" snažil o divizní výkon, druhý rozhodčí píšťalku (stejně jako v Havlíčkově Brodě) za celý zápas téměř nepoužil a jeho odvedený výkon byl, stejně jako výkon našich hráčů "prachbídný". Na rozdíl od těchto hráčů, kteří odešli s výpraskem a bez bodů (pouze Vladan Vala si odnesl nateklé obočí po nepotrestaném úderu loktem a ŽK za to, že se opovážil jako kapitán na tuto skutečnost upozornit) si tento pán odnesl delegátské ohodnocení 8 (!!!) a honorář za "dobře vykonanou práci", což navíc okomentoval slovy: "Už mě to s váma nebaví!" :-) :-) :-) PARÁDNÍ VEČER!

20.kolo: Divize E - 15.3.2013, Sportovní hala Vyškov
utkání:
PIVOVAR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 9:3 (4:2)
branky: Michalík, Bažant, Hansl
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Michalík - Hansl, Saxl, Klečka, Bažant

K zápasu jsme byli nuceni nastoupit v silně nekompletní sestavě, ve které se nakonec objevili i tři hráči z Béčka. První pětiminutovka byla překvapivě v naší režii, bohužel na jejím konci udeřilo po precizní kombinaci a hráč Pivovaru z metru "trhal síť - 1:0. Za dvě minuty si na centrovaný míč za záda domácích obránců naběhl Roman Michalík a svůj samostatný nájezd na gólmana proměnil s veteránským klidem - 1:1. Další pětiminutovka byla vyrovnaná, ale na jejím konci opět inkasujeme a za dvě minuty nevyužíváme přečíslení 3/2 a z následného protiútoku je to již 3:1. Brzy nato přichází i čtvrtá branka domácích. V poslední minutě první půle předvedl Laďa Hansl jednu z nejhezčích individuálních akci této sezóny - u lajny si přehodil a oběhl soupeřova obránce a deset vteřin před sirénou naserviroval přihrávku před branku osamocenému Milanu Bažantovi, pro kterého nebylo problémem dopravit míč na místo určení. Poločasové skóre se tak zastavuje na přijatelných 4:2. Ihned po změně stran těsně míjí svůj cíl Laďova hlavička a poté si domácí šutér pohrál s naší obranou a je to 5:2. Zápas je víceméně rozhodnut. V dalším průběhu si oba týmy vypracovávají několik šancí, ale zatímco Pivovarští ostrostřelci se trefují ještě 4x, my máme nabito povětšinou slepými náboji. Vstřelili jsme již pouze jednu branku - Laďa Hansl postupoval sám na brankáře, udělal mu hezkou kličku a zasunul míč do prázdné. Vzhledem k dané situaci se ale přes konečné skóre 3:9 náš tým za svůj výkon stydět nemusí. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2, 7:3, 9:3.

19.kolo: Divize E - 9.3.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - EGRETTA BÍLOVICE 4:3 (1:2)
branky: Stoklásek, Kratochvíl, Hansl, Svoboda
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl

V bohunické hale bylo k vidění velké drama. První poločas nebyl dobrý. Již ve 4´ naše obrana nezachytila narážečku dvojice soupeřových hráčů a byl tu malér - 0:1. Dvě minuty poté prokličkoval Martin Stoklásek téměř do rohu hřiště a jeho jedovka z ostého úhlu překvapila gólmana Bílovic tak dokonale, že bylo vyrovnáno. V 11´ opět prohráváme. Naši dva obránci se seběhli k jednomu soupeři, ten našel nepokrytého spoluhráče, který se trefil k levé tyčce - 1:2. V 15´jsme překonali brankáře hostí, bohužel na brankové čáře trefil míč Hagiho a vyrovnání se nekonalo. V těchto minutách jsme drželi míč více na sálovkách, soupeř ale dokázal naše snažení (které postrádalo moment překvapení) bez problémů eliminovat. Dvě minuty před poločasem byl potřetí (!!!) v této sezóně vyloučen Robert Lange (za odměnu si do konce sezóny nezahraje) a my jsme museli čelit dvouminutové přesilovce Bílovic. Tuto situaci jsme naštěstí přestáli bez úhony a šlo se do šaten. V kabině jsme si řekli co musíme změnit a druhý poločas byl zcela odlišný od prvního. Soupeře jsme přitlačili a bylo otázkou času, kdy se nám podaří vyrovnat. Ve 22´ nám pomohlo štěstí a střela Marťase Stokláska (kterou vyslal téměř od půlící čáry) "pohladila" záda Míši Kratochvíla a změnila směr takovým způsobem, že brankář soupeře nestačil reagovat - 2:2. Ve 31´ jdeme konečně do vedení. V hlavní roli Laďa Hansl - vybojoval míč, dostal se do brankoviště a jeho dlouhá klička a střela nad padajícího gólmana znamenají vedení 3:2. Za minutu jsme mohli kopat penaltu. Celá hala viděla jasný faul v brankovišti, píšťalka rozhodčího však zůstala němá a vzápětí přichází tvrdý direkt! Po hezké kombinační akci se soupeřův hráč trefuje parádně pod břevno a je vyrovnáno. Jsme maličko otřeseni, ale dřeme a snaha o zvrácení skóre je viditelná na všech hráčích. Velmi aktívní Peťa Starý je ve 37´ v samostatném úniku sražen zezadu a přichází trest v podobě ČK. Do konce zápasu zbývají tři minuty a soupeř bude hrát ve třech. Bereme uklidňující time - out a na hřiště jdeme s odhodláním vyhrát. Staroch rozdává ze středu trpělivě míče na obě strany a téměř na samém konci přesilovky přichází chvíle, při které je v rohu na moment nepokryt Laďa Hansl a může tak na vzdálenější tyčce najít Pavla Svobodu, který dává 90 vteřin před koncem vítěznou branku. Egretta zkouší power - play, ale 3 body si již vzít nenecháme. Odehráli jsme zajisté mnoho kvalitnějších matchů, ale tady šlo o veledůležité body, a ty jsme nakonec dokázali především bojovností a nasazením ve druhém poločase vydolovat. Naděje na divizní záchranu tak dostala zcela reálnou podobu. Vývoj skóre zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

18.kolo: Divize E - 16.2.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ARSENAL KUŘIM 1:10 (0:2)
branky: Lange ml.
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Saxl, Lange ml. - Kratochvíl, Starý, Černý

Nastoupili jsme bez Ladi Hansla a Hagiho Svobody, takže naše útočná síla byla notně otupena. Zápas byl zpočátku poměrně vyrovnaný, ale v 6´ zahrával soupeř rohový kop, na který si naběhl hráč Arsenalu téměř od půlící čáry a naše obrana jeho počínání pouze přihlížela - 0:1. V dalším průběhu zápasu byli kuřimští hráči mírně lepší, ale několik okének v jejich obraně nám nabídnulo brankové příležitosti k vyrovnání. Využít jsme ale nedokázali ani jedinou a v 19´ se po kombinaci na pravé straně parádně trefuje soupeřův útočník a "vymetá pavučinu" nad Dawem - 0:2 a jde se do šaten. Po změně stran se snažíme být aktívní, máme tři šance, ale ihned po jejich promarnění inkasujeme ve 25.minutě "šušňáka" na 0:3. A je po nás! Přichází křeč, nemáme soupeře čím překvapit, bojíme se sami sebe a naše hra je jeden veliký zmar. Kluci sice bojují, ale to na kvalitního soupeře stačit nemůže a za stavu 0:5 jsme doslova na kolenou. Toho využívá Arsenal k pohodlnému navyšování skóre až na děsivou "desítku". Naši jejinou branku vstřelil Bob dvě vteřiny před závěrem. Vývoj skóre: 0:10, 1:10.

17.kolo: Divize E - 2.2.2013, Sportovní hala Vyškov 
utkání:
AMOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 4:1 (1:1)
branky: Lange ml., Svoboda, Saxl, Černý
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Saxl, Schneeweiss - Hansl, Svoboda, Bažant

Poznámka admina: komentář byl z technických důvodů vymazán. Bude doplněno. Vývoj skóre: 0:1, 4:1.

16.kolo: Divize E - 9.2.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO 2:8 (1:2)
branky: Svoboda 2 
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Lange ml., Schneeweiss - Černý, Hansl, Svoboda, Bažant

Na jedné straně velmi kvalitní sestava Helasu, na straně druhé torzo pěti hráčů "A"-týmu Vlků, doplněné dvojicí veteránů Bažou a Šnekem (Baža vypomáhal při krátkých střídáních v případě potřeby některého z útočníků, Šnek odehrál v obraně celé utkání). V 16. vteřině jsme měli z prvního útoku slibnou šanci, ale na konci první minuty udeřil soupeř a po nepokrytí několika jeho přihrávek uvnitř brankoviště prohráváme. V 9´ Hagi šikovně vypíchl míč překvapenému zadákovi Helasu a samostatný nájezd od poloviny hřiště zakončil mazácky mezi nohy vybíhajícího gólmana - 1:1. Hraje se vyrovnaný zápas a během prvního poločasu má náš tým překvapivě více brankových příležitostí (zejména Laďa Hansl), ale sedm vteřin před koncem se podařilo k úžasu všech přítomných trefit útočníkovi hostů míč takovým způsobem, že ten skončil pod břevnem našeho brankáře, aniž to kdokoliv čekal - 1:2. Tohle byla veliká škoda! Ve 26´ se po neodpískaném faulu na našeho hráče dostala trojice soupeře do nájezdu proti osamocenému obránci a svoji příležitost využila s přehledem - 1:3. Síly nám sice rychle ubývají, ale bojujeme a ve 31´ vyváží z vlastní poloviny míč Laďa, uvolňuje svého spoluhráče na pravé straně a v tomhle zápase náš nejlepší hráč Pavel Svoboda skóruje krásnou křižnou střelou do levé horní části branky - 2:3. Bohužel za tři minuty přichází kombinace Helasu, kterou jsme nedokázali pokrýt a rozborka "do prázdně" znamená stav 2:4. Na zvrat už nemáme fyzické síly. Přesto zkoušíme power - play, avšak branku Helasu při ní téměř neohrozíme a sami 2x inkasujeme (36´ a 37´). Dawe se vrací do branky, ale rozjetý soupeř naše unavené borce nešetří a v předposlední a poslední minutě přidává ještě dvě branky, které znamenají hodně krutou výši skóre 2:8. Vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:8.

15.kolo: Divize E - 2.2.2013, Sportovní hala Havlíčkův Brod
utkání:
PRAMEN HAVLÍČKŮV BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 1:5 (1:3)
branky: Lange ml., Svoboda, Saxl, Černý
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl, Černý

Poznámka admina: komentář byl z technických důvodů vymazán. Bude doplněno. Vývoj skóre: 0:3, 1:3, 1:5.

14.kolo: Divize E - 26.1.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - LAZOR VYŠKOV 7:5 (3:5)
branky: Svoboda 2, Lange ml., Starý, Hansl, Stoklásek, Kratochvíl
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl

Hlavní roli obstaral v úvodu Bob, který potřeboval pouhých 27 vteřin na vstřelení dvou branek. V čase 4:04 se totiž trefil z přímého kopu na 1:0 a v čase 4:31 "vyrovnal", když za Dejvova záda poslal míč, který směřoval mimo branku. Soupeř nebyl příliš nebezpečný, ale to co jsme dokázali vyprodukovat mezi 10. - 15. minutou, to bylo neuvěřitelné! Ze čtyř branek, které soupeř vstřelil, jsme mu tři doslova darovali svými hrubými chybami! 15.minuta - 1:5 a ŽV jsou "na ručník". Přichází nevyhnutelný time - out a razantní "propírka hlav". Minutu po "tajmu" korigujeme po hezké kombinaci "do prázdné" a v 18´ se hezky Laďa Hansl z přímého kopu od lajny. Z nejhoršího jsme tedy venku - 3:5. A to máme do poločasu ještě dvě tutovky. V kabině se utvrzujeme ve skutečnosti, že soupeř je opravdu "hratelný" a že nic není zdaleka ztraceno. Pokud však už nebudeme hloupě chybovat! Hrajeme v krátkých střídáních, dorážíme soupeře a nedovolujeme mu téměř nic. Je to naprosto jiný poločas a máme i štěstíčko, když ve 26´ "jaksi tečovaný" míč z nohy Martina Stokláska doskákal až do sítě - 4:5. Jsme v laufu a za minutu je vyrovnáno - Laďa proniká do brankoviště a nezištnou patičkou před gólmanem vybízí Hagiho skórovat do prázdné brány. Maličko zvolňujeme tempo, přesto se za další dvě minuty opět mění skóre. Pavel Svoboda se při nájezdu 3/2 rozhodoval zda přihraje tak dlouho, až to sám trefil k tyčce. Neuvěřitelný obrat je na světě a trval pouhých 14 minut čistého času. Ještě ale není hotovo, soupeř je nucen ke zvýšení aktivity, ale kromě jeho nastřelené tyče nějaké další výraznější komplikace nepřipouštíme. Závěrečné minuty hraje Lazor bez gólmana, my zodpovědně bránime, dvakrát se nám daří získat míč a jít bo brejku. Poprvé je Hagi zkosen na půlící čáře (pouze za ŽK) a podruhé (v poslední minutě) již Míša Kratochvíl prázdnou branku trefuje - bohužel přichází faul a jeho zranění. Opět se ukázalo, že ve futsale je možné vše a žádný zápas není předem ztracený. Vývoj skóre: 1:0, 1:5, 7:5.

13.kolo: Divize E - 12.1.2013, Sportovní hala Bohunice
utkání:
NASAN N.L. - ŽABINŠTÍ VLCI 7:2 (4:2)
branky: Starý 2, Vala V. 
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl

Dle dostupných komentářů jsem se v tomhle zápase "utloukli sami", ale report nikdo napsat schopen nebyl. Vývoj: 7:2.

12.kolo: Divize E - 15.12.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TOMSON BRNO 3:2 (1:1)
branky: Starý, Lange ml., Kratochvíl
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl, Černý

Další ze zápasů o "bytí a nebytí" byl tuhým bojem. V prvním poločase nechtěl ani jeden ze soupeřů nic riskovat a mnoho brankových příležitostí k vidění nebylo. Bohužel v 8´jsme po nedůrazné činnosti v brankovišti nabídli soupeři příležitost a ten ji využil - 0:1. Přecházíme do agresívnějšího pojetí hry, snažíme se napadat soupeře již v rozehrávce, jsme mírně lepší a v 16´ předkládá Dan Černý krásnou přihrávku uvnitř brankoviště Starochovi a ten míří neomylně k pravé tyči - 1:1. Konečně! Poločas skončil nerozhodně a do druhé půle jsme vstupovali s jednoznačným úmyslem potvrdit senzační vítězství nad Tangem z minulého kola a soupeře udolat. Přišla ale komplikace v podobě hrubé chyby při rohovém kopu Tomsonu, kdy soupeřův hráč nabíhal ze své vlastní poloviny, zůstal trestuhodně nepokryt a bylo to 1:2. Ve 26´ trefuje Robert Lange ml. z velice složitého úhlu krásně pravý "vingl" - 2:2. Za čtyři minuty již vedeme. První a nesmírně důležitou branku v našem dresu střílí Michal Kratochvíl. Osm minut před koncem se situace komplikuje hrozbou v podobě našeho pátého faulu a v poslední minutě po nešikovném a víceméně zbytečném faulu ve středu hřiště má soupeř obrovskou šanci vyrovnat z desítky". Infarktovou situaci řeší Dawe Tomaszewský, který přízemní střelu k pravé tyči chytá a tři body jsou doma. Byl to boj o každý decimetr hřiště. Byl to boj se šťastným koncem a náš tým se poprvé v této sezóně vydrápal na nesestupovou příčku. Škoda, že přichází vánoční přestávka, jelikož teď jsme potřebovali hrát. Vývoj: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

11.kolo: Divize E - 8.12.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TANGO BRNO "B" 4:2 (0:1)
branky: Lange ml. 2, Starý, Svoboda
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl

Soupeř nastoupil ve velmi kvalitní sestavě a nás zpočátku patrně podcenil. My jsme k zápasu přistoupili s odhodláním a s vědomím, že nemáme co ztratit. Tango mělo sice míč více ve svém držení, avšak jeho "profesorská" hra žádný velký "kolotoč" před naší brankou nevyprodukovávala a brankové příležitosti si vypracoval i náš tým. A dvě byly docela vyložené. Především Staroch začal zápas ve velkém stylu a hráči soupeře ho museli často zastavovat i za cenu nedovolených zákroků. Bohužel co se nepovedlo soupeři, dokázali jsme sami a v 7.minutě jsme si při nešťastném Bobešově odkopu vstřelili vlastní branku. Hra pokračovala za optické převahy favorita, náš tým setrvával v bloku aktívní obrany a nevynechali jsme jedinou příležitost k nebezpečnému výpadu. Skóre 0:1 se na ukazateli do pauzy již ale nepřepisovalo. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, až přišla 30´, náš gólman našel milimetrovým výkopem Peťu Starého a ten s přehledem přehlavičkoval gólmana - 1:1. Krátce poté si na pravé lajně Robert Lange výborně poradil s obráncem, dostal se sice s míčem již poněkud z úhlu, ale úžasným způsobem trefil prostor nad vybíhajícím brankářem. Nečekaný obrat - 2:1! Hráči Tanga tak byli nuceni zařadit vyšší rychlostní stupeň. Několikrát nás drží skvělý David Tomaszevský v brance a svůj parádní výkon korunuje svoji druhou asistencí, když nachází dlouhým výkopem Pavla Svobodu, který se trefuje opět hlavou (!!!) - 3:1. Sedm minut do konce, soupeř bere "tajm" a jde do hry bez gólmana. Bráníme se dobře, kouskujeme hru, snažíme se podržet míč, jednou zvoní břevno, dvakrát bravurně zasahuje na brankové čáře Dawe a tři minuty před sirénou se dostává míč k Bobešovi - ten má okamžik možnosti zamířit a s přehledem trefuje odkrytou branku Tanga - 4:1. To už je dobré. Hodně dobré!!! Soupeř ještě koriguje, ale více již nestíhá. Stáváme se tak prvním týmem, který dokázal v letošním ročníku divize Tango udolat! Pochvala všem! Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:2.

10.kolo: Divize E - 1.12.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
K5 BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 9:5 (1:1)
branky: Lange ml. 2, Hansl, Vala V., Svoboda
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Lange ml., Saxl - Hansl, Svoboda, Kratochvíl

Na hřišti byla k vidění oboustranná futsalová "holomajzna", která snese divizní měřítko pouze v případě velké tolerance. To už opravdu není možné, jak se naše zápasy s K5-kou navzájem podobají! Víme co bude soupeř hrát, víme jak to bude hrát, víme že největší nebezpečí budou představovat skvělé zákroky a milimetrově přesné výhozy soupeřova gólmana, víme že to bude zápas ve kterém bychom neměli býti bez šancí ..... a potom?!? Opět jsme to nezvládli, navíc výše skóre je opět zarážející a děsivá. Rychle prohráváme (1:47), ale Laďa Hansl sám skvěle vybojoval míč a vyrovnává (4:15). Máme míč více na sálovkách, ale totálně chybí jakákoliv invence a soupeř pohodlně odolává. Poločas 1:1. Po změně stran přichází snad jediná pohledná akce zápasu, kterou bohužel předvedl soupeř a po akci na jeden dotek domácí vedou 2:1. Následuje naše bezzubá snaha o útočení, která je srážena do kolen smrtícími brejky soupeře. Za stavu 1:4 (28.minuta) jdeme do hry bez gólmana, ale bránící se domácí tým je ve stavu, který se nazývá "do čeho kopneš - to tam spadne"! Takže několik branek dáváme, několik jich dostáváme do prázdné a je z toho naprostá šílenost v podobě konečného skóre. Tenhle zápas jsme prohrát neměli a případný návrat na bodový "dostřel" v tabulce nás bude stát mnoho úsilí. Vývoj skóre zápasu: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:4, 9:4, 9:5.

9.kolo: Divize E - 24.11.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PIVOVAR VYŠKOV 2:9 (2:3)
branky: Starý, Stoklásek
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Starý - Hansl, Saxl, Kratochvíl

Ve druhé minutě prohráváme a v sedmé je to po nedůslednosti na brankovišti 0:2. V dalším průběhu zápasu srovnáváme krok a po dvou dorážkách (10´ - Starý a 15´ - Stoklásek) se nám podařilo vyrovnat. Okamžitě po rozehrávce ale opět po nedůsledném pokrytí soupeře inkasujeme - 2:3. Po přestávce jsme místy lepší a máme tři "tutové" šance, ty ale bohužel nevyužíváme a kvalitní soupeř tento zápas rozhoduje třemi třemi "slepenými" brankami (28´, 29´, 30´). Je to rázem 2:6 a náš tým se "rozsypal". Pak už je to křeč, hrajeme špatnou power - play a Pivovar nás ještě 3x trestá. Je to velká škoda - 3/4 zápasu jsme byli velmi kvalitnímu soupeři víceméně vyrovnaným protivníkem, avšak při pohledu na konečné skóre nám to patrně málokdo uvěří. Vývoj skóre zápasu: 0:2, 2:2, 2:9.

8.kolo: Divize E - 16.11.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
EGRETTA BÍLOVICE - ŽABINŠTÍ VLCI 1:7 (0:1)
branky: Hansl 3, Starý 3, Svoboda
sestava: Tomaszewský - Stoklásek, Vala V., Starý - Hansl, Svoboda, Kratochvíl

Tohle byl zápas "o všechno"! Prohra v něm by již velmi komplikovala naši divizní situaci. Nastoupili jsme záměrně pouze v šesti hráčích do pole, zatímco střídačka domácího týmu byla přeplněná. Poprvé se v naší brance představil gólman David Tomaszewský, který podal velmi spolehlivý výkon a naše defenzíva pracovala (podobně jako minulý týden proti Tauritu) na výbornou. Dle stanovené taktiky jsme trpělivě čekali na chybu soupeře a ta přišla ve 13. minutě. Laďa Hansl na levé lajně sice určitě netrefil míč tak jak by si představoval, ale ten (možná právě proto) skončil v síti - vedeme 1:0. Do konce poločasu měly oba týmy po jedné šanci, poté nám ještě zatrnulo, když sudí "vymyslel" (po srážce našeho gólmana s útočníkem Bílovic) přímý kop z hranice brankoviště a šlo se do kabin. Po přestávce jsme pokračovali v pozorné obraně a do vážnějších příležitostí jsme domácí tým nepouštěli. Ve 30. minutě podnikl Laďa výpad po pravé straně, dostal se až do rohu hřiště a odtud skvěle naservíroval míč před prázdnou branku Petru Starému - 2:0! Tento moment odstartoval skvělou pětimunutovku, plnou pohledných akci, na jejímž konci to bylo po trefách Ladi, Hagiho a Starocha již 5:0. Egretta poté korigovala z poměrně nenápadné akce na 1:5, přešla do hry bez gólmana, ale žádnou výsledkovou komplikaci jsme již nepřipustili. V závěru jsme přidali ještě dva zásahy. Vývoj skóre: 0:5, 1:5, 1:7.

7.kolo: Divize E - 10.11.2012, Sportovní hala Pohořelice
utkání:
ARSENAL TAURITO KUŘIM - ŽABINŠTÍ VLCI 3:1 (0:0)
branky: Hansl
sestava: Bažant - Stoklásek, Saxl, Vala V., Starý - Hansl, Tvrdoň, Svoboda, Kratochvíl

Nastoupili jsme s defenzívní taktikou a se snahou "nechat" Arsenal hrát a čekat na příležitosti v podobě protiútoků. A dělali jsme to velmi dobře. Domácí tým, který se představil jako jeden z našich nejlepších letošních soupeřů, měl po celý zápas optickou územní převahu, ale naše obrana pracovala velmi dobře a řada příležitostí k našim slibným protiútokům skutečně přišla. Bohužel bez efektu a jelikož se neprosadil ani Arsenal, šlo se do šaten za celkem spravedlivého bezbrankového stavu. Obraz hry se po přestávce nezměnil a první branka padla až 7 minut před koncem. Na brankovišti se dokázal uvolnit domácí hráč a ač mu střela nesedla dle představ, skončila v "housličkách" našeho gólmana. V tuto chvíli musíme otevřít obrannou ulitu a jsou to domácí, kdo využívá přečíslení z protiútoku - 2:0. Jiskřičku naděje vykřesává dalekonosnou střelou Laďa Hansl a 48 vteřin před koncem zápasu je to 1:2. Čas už ale nezbývá, takže jsme nuceni zariskovat pressingem bez obrany, ale domácí si již vítězství vzít nenechávají a v posledních vteřinách pečetí své vítězství. Naše defenzíva byla výborná a skutečnost, že jsme nebodovali tentokráte mrzí dvojnásob. Nutno však sportovně uznat i kvalitu soupeře. Budeme bojovat dál! Vývoj: 2:0, 2:1, 3:1.

6.kolo: Divize E - 3.11.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - AMOR VYŠKOV 6:9 (2:1)
branky: Svoboda 3, Hansl 2, Starý
sestava: Bažant - Stoklásek, Saxl, Vala V., Lange ml. - Hansl, Starý, Svoboda, Kratochvíl

V 15 vteřině zápasu inkasujeme a přepisujeme tak klubovou historii v kolonce "nejrychlejší branka v naší síti". Rychle jsme se ale otřepali a do poločasu strhli vedení na svoji stranu (1x samostatný nájezd a 1x přečíslení v protiútoku). Na hřišti byl ale k vidění spíše boj (byť s oboustrannou snahou a nasazením) než pohledný futsal. V šesté minutě druhé půle jsme již prohrávali 2:3, když obě branky padly po nevynucených, hrubých a málo pochopitelných chybách našich hráčů. Za další tři minuty je to již 2:5. Amor měl sice již ve 25.minutě čtyři fauly, ale z této skutečnosti jsme nedokázali nic vytěřit a naopak jsme počet faulů rychle vyrovnali. Bereme "time", jdeme do power - play a okamžitě inkasujeme (2:6). Naši hráči však neúnavně bojují a velmi dobře zahraná přesilová hra znamená snížení na rozdíl jediné branky - 5:6. Bohužel v této sezóně, ve které se nám nedaří, nemáme ani štěstí a tak ve chvíli, kdy se zdá, že bychom mohli srovnat skóre končí výkop soupeřova gólmana "z ruky přes celé" v naší odkryté brance. Okamžitě však snižujeme - 6:7. Bohužel dvě minuty před koncem trefuje po výborné individuální akci soupeřův hráč "levé víko" a na další zvrat již nemáme sil, zvláště když nás obránce Lange ml. posílá po svém naprosto stupidním faulu do oslabení. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:6, 5:6, 5:7, 6:7, 6:9.

5.kolo: Divize E - 28.10.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 8:0 (4:0)
branky: -
sestava: Bažant - Stoklásek, Saxl, Vala V. - Hansl, Černý, Tvrdoň, Kratochvíl

V poklidném tempu si domácí Helas dokráčel k pohodlnému vítězství a naše mužstvo se mu svým výkonem ani v nejmenším nepokusilo nic komplikovat. Hráli jsme bez nápadu, bez pohybu, naivita v obraně byla v některých případech až neuvěřitelná a počet našich střel, které mířily mezi tyče branky Helasu bylo možno spočítat na jedné ruce. Není o čem psát - prostě zasloužených 8:0.

4.kolo: Divize E - 20.10.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PRAMEN HAVLÍČKŮV BROD 3:6 (2:3)
branky: Tvrdoň, Hansl, Bažant
sestava: Kovalčík - Stoklásek, Saxl, Vala V. - Hansl, Starý, Svoboda, Tvrdoň, Bažant

Komentář z webu soupeře: Domácí hráči hrozili z rychlých protiútoků. Snažení hostujících hráčů slavilo úspěch v druhé polovině prvního poločasu, kdy odskočili soupeři na rozdíl tří branek. Jenže soupeř se nevzdal a po povedených akcích snížil na poločasový výsledek 2:3. Ve druhé půli se na začátku povedlo domácím vyrovnat na 3:3 a zápas začínal od začátku. Žádný ze soupeřů nechtěl utkání prohrát, ale lepší v produktivitě byli hráči Havlíčkova Brodu a upravili výsledek na konečných 3:6. Hráči domácího celku se snažili s výsledkem něco udělat při závěrečné hře bez brankáře, ale zcela bez efektu. Vývoj skóre: 0:3, 3:3, 3:6.

3.kolo: Divize E - 12.10.2012, Sportovní hala Vyškov
utkání:
LAZOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 5:0 (3:0)
branky: -
sestava: Kovalčík - Stoklásek, Lange ml., Saxl, Vala V. - Hansl, Starý, Svoboda, Tvrdoň

I kdyby se hrál třeba ještě „třetí poločas“, pravděpodobně bychom branku nedali. Branka domácích pro nás byla doslova zakletá a když už jsme do ní míč dostali, rozhodčí odpískal její posunutí a gól neuznal. Zápas jsme zahájili velmi dobře a šest minut jsme soupeře téměř nepustili na naší polovinu. Místo našeho vedení, to ale byli domácí, kterým se z první vážnější akce podařilo skórovat. Poté se hra vyrovnala, šance se střídaly na obou stranách (několikrát nás podržel Libor v brance), ale zatímco my jsme je zahazovali, Lazor se dvakrát trefil a bylo to poločasových 3:0. Po přestávce jsme hráli aktivněji, domácí se velmi dobře pohybovali a soustředili se víceméně na pozornou obranu a „údržbu“ náskoku. Náš tým se předháněl v zahazování i těch nejjasnějších brankových příležitostí (dvakrát jsme nedokázali skórovat ani z brankové čáry!). Osm minut před koncem hrajeme bez gólmana, máme další příležitosti ……… ale NIC, NIC, NIC! Naopak jednou inkasujeme do prázdné a v poslední minutě je to „bůr“, když domácí střelec využil 10m pk za náš šestý faul. Kdo si přečte 5:0, těžko bude asi věřit, že to byl naprosto vyrovnaný zápas, ve kterém jsme byli často i o něco lepší než velmi dobře hrající Lazor. Hraje se ale na góly a ten jsme v divizi nedali již 81 minut (!!!), což je veleneslavný rekord v historii klubu. Nad očekávání zahrál Vladan Vala, který nastoupil poprvé po operaci kolena, velmi dobře chytal po tříleté absenci Libor Kovalčík a výborně hráli Staroch a Hagi - jenže ani jeden z nich nepodtrhl svůj kvalitní výkon brankou. Přesto máme hlavy vztyčené a jediným opravdovým poraženým byl v pátečním večeru Bob, který nás již v osmé minutě zápasu připravil svým hloupým vyloučením (dvě ŽK během půlminuty) o mnoho sil a sebe o několik stokorun za pokutu dle stanov klubu.

2.kolo: Divize E - 4.10.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - NASAN N.L. 0:7 (0:3)
branky: -
sestava: Řezáč - Stoklásek, Lange ml., Saxl - Hansl, Starý, Svoboda, Tvrdoň

Jako den a noc pusobilo porovnání našeho prvního a druhého zápasu v letošní divizi. Tentokráte jsme nastoupili sice v dostatečném počtu hráčů, ale výkon byl zcela bez jiskry, bez momentu překvapení a dlouho bychom museli vzpomínat, kdy naposledy se nám nepodařilo za 40 minut čistého času vstřelit branku. A to Pinďa v brance ještě několik velkých šancí Nasanu zmařil. Tři naši hráči přijeli na zápas přímo z celodenní sobotní pracovní směny a na jejich výkonu to bylo hodně znát. Ačkoli se všichni přítomní snažili s nepříznivým vývojem něco udělat - prostě "to tam tento večer nebylo". Od stavu 0:4 jsme hráli bez gólmana, ale přesilovka kýžený efekt nepřinesla a do hry se vkradl zmar. Vývoj skóre: 0:7.

1.kolo: Divize E - 28.9.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
TOMSON BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 1:7 (1:4)
branky: Hansl 3, Lange ml. 2, Svoboda, Starý
sestava: Řezáč - Stoklásek, Lange ml., Hansl, Starý, Svoboda

Situace nevypadala dobře, jelikož jsme ještě několik hodin před zápasem ani přesně nevěděli, kdo bude hrát. Mnoho šancí nám nikdo nedával, ale jak už to tak bývá - všechno bylo trochu jinak! Divizní premiéru absolvoval Zbyněk Řezáč, ale ten jistě ani ve snu netušil, že v situaci která nečekaně nastala, bude ve svém prvním zápase chytat! Do pole jsme měli pouze pět hráčů, ale ti začali velmi aktívně. Výsledkem byla poměrně rychlá branka, když Pavel Svoboda proměnil samostatný nájezd z levé strany. Poté byla hra vcelku vyrovnaná, ale mezi 12. až 17. minutou jsme vstřelili 3 branky - jednu z nich Laďa hlavou :-). Naši hráči velmi zodpovědně bránili, dokonale tak pomáhali Zbyňovi v brance a domácí se radovali ze vstřeleného gólu až 3 vteřiny před poločasovou sirénou (po dvojnásobně tečované střele). Po změně stran zahájil Tomsonu ofenzívu. Bránili jsme se a ve 24´ přišla Pinďova velká chvíle, kdy chytil zcela jasný gól. Následovalo několikaminutové ostřelování naši branky, ale Zbyňa byl vždy pozorný. Ve 30´ prostřelil Bob vše co mu stálo v cestě a bylo rozhodnuto - 5:1. Tomson "to zabalil" a my přidali ještě dva pěkné góly - při tom šestém Laďa Hansl použil domácí hráče jako plastové kužely a kličku udělal i gólmanovi :-). Nečekaně vysoké (ale zcela zasloužené) vítězství! Nemá smysl někoho vyzdvihovat. Oba obránci téměř bez chyby (Martin se zraněním), Staroch střídal posty, kde bylo právě třeba (obrana / útok) a Laďa s Hagim ždímali dresy - všichni to "odjezdili". Samozřejmě přijdou silnější soupeři, ale to bude až příště. Vývoj skóre: 0:4, 1:4, 1:7.

 

 

—————

Zpět