1.FL 23/24 - 16.kolo / SK OLYMPIK MĚLNÍK

29.01.2024 08:03

 

 

 
ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - SK OLYMPIK MĚLNÍK
7 : 6  (5 : 3)
 
 
Branky: 
Jonáš 2, Havlín 2, Kratochvíl, Chráscina, Silný
- Sváta J. 2, Vokoun, Šup, Ježek, Lehner 
Sestava domácí:
Večeřa, Pśurný, Vyklický - Chroust (K), Chráscina, Kratochvíl, Svoboda, Havlín, Koutný, Hansl, Silný, Jonáš, Formáček
Sestava hosté:
Tarr, Bouška – Lehner, Machytka, Sváta J., Gabčo, Ježek, Šup, Sváta M., Vokoun (K), Chalupa
Rozhodčí: Rygl, Kliner - Jurča
 
Report:
Zápas ve kterém potřebovali oba soupeři nutně zvítězit začali mnohem lépe hosté, domácí hráli zakřiknutě a svého soupeře pět minut téměř neohrozili. Logickým vyústěním tak bylo dvoubrankové vedení hostů. Nejprve Sváta (5.) uklidil do branky dorážkou na vzdálenější tyči, poté se trefil Vokoun (6.) famózní nechytatelnou trefou ze střední vzdálenosti. Po další minutě přišla dvojitá tutovka Olympiku, ale místo dalšího vstřeleného gólu a tříbrankového vedení, hosté razítkovali 2x po sobě pouze tyčku. A přišlo učebnicové a trojnásobné "nedáš - dostaneš". Kratochvíl (9.) se nejlépe orientoval ve skrumáži, Havlín (10.) zužitkoval po rozehraném autu nacvičený signál a Jonáš (11.) zakončil samostatný nájezd parádním blafákem! Během 109 sekund se tak domácímu týmu podařilo doslova povstat z mrtvých, vstřelit tři (!!!) branky a otočit stav na 3:2 ve svůj prospěch. Do poločasu padly ještě další tři branky. Jonáš (16.) povodil čtyři bránící hráče Mělníka na jejich brankovišti a s ledovám klidem skóroval - 4:2, hostující Sváta (18.) prostřelil po zemi domácího brankáře po úniku k pravé tyči - 4:3 a domácí Chráscina (20.) využil zcela zakrytého výhledu gólmana Mělníka a trefil levačkou od levé lajny pravý "vingl" - 5:3.
Po změně stran probíhal zápas tak, že hosté snížili stav na jednobrankový rozdíl a domácí poté opět oskočili na dva góly. Lehner (28.) využil velké chyby domácího bránícího hráče, víceméně darovaným míčem v brankovišti nepohrdl a pohodlně skóroval - 5:4, kanonýr Havlín (30.) prostřelil po svém typickém náběhu soupeřova brankáře, když mu na vlastní polovině narazil do pohybu patičkou autor pěti asistencí (!) Chroust - 6:4, Ježek (31.) si položil domácího brankáře a zasunul do prázdné - 6:5, Silný (32.) skóroval po Chráscinou na brankovišti vybojovaném míči - 7:5, Šup (37.) dorážel gólmanem vyraženou střelu a skóre se tak zastavilo na stavu 7:6. Závěrečnou power - play domácí tým ubránil a slaví důležité vítězství. Pro nezaujaté diváky u TV určitě zajímavý zápas a futsalová zábava, pro fanoušky domácího týmu "nervy do poslední vteřiny".
 
Ohlasy po utkání:
Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme získali tři velmi důležité body, za což jsme rádi. Ale byly to zbytečné nervy. Sice jsme dali 7 gólů, ale mělo jich být daleko víc a rovněž musíme do dalších zápasů zlepšit obrannou fázi."
Petr Svoboda (asistent trenera, SK Olympik Mělník): "Přizpůsobili jsme se hře domácích Vlků a místo futsalu se hrál místy fotbal. Domácí od stavu 0:2 začali riskovat a dostávali nás podtlak. Naše hra směrem dopředu postrádala rychlost a opět jsme se dopouštěli taktických chyb při bránění. Bohužel nemůžeme se dostat do herní pohody a z té se rodí chyby, které dnes rozhodly."
 

 
 
Odkazy:
FOTOGALERIE (foto: Lucie Bednářová)
VIDEOESTŘIH BRANEK - BUDE DOPLNĚNO
CELÝ TV PŘENOS
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
WEB SOUPEŘE
 

—————

Zpět