1.FUTSAL LIGA 2021/22 - 8.kolo

25.10.2021 23:00
 
AC SPARTA PRAHA - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO 
3 : 4
  (2 : 1)
 
Branky:  Brahimi 3 - Hansl, Svoboda, Havlín, Chráscina
AC Sparta Praha: Cristiano (Plecitý, Mykytjuk) - Brahimi (C), Fejzullahi, Hora, Křivánek, Ježdík, Carlinhos, Gualda, Neto, Formánek, Lukšija
Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) - Kratochvíl, Svoboda, Starý, Hansl (C), Trbušek, Bílý, Havlín, Hanuš, Chráscina, Fessl
Rozhodčí: Matyš, Kresta - Kaštánek
 
 

Úvodní branku domácích vstřelil již na konci první minuty Brahimi, když prostřelil gólmana Pšurného u jeho levé tyče, druhá branka padla ve 13. - hosté zbytečně ztratili míč ve středním pásmu, domácí šli do přečíslení 2/1 a po nahrávce Křivánka skóroval Brahimi pohodlně do prázdné branky. Ve zbytku poločasu byli hosté lepším týmem, měli i několik slibných příležitostí a 2x byli po sporných situacích v brankovišti k domácímu týmu poněkud shovívaví i rozhodčí. Vlkům se ale nakonec podařilo do poločasu zaslouženě snížit - Chráscina hlavou posunul míč do levé poloviny brankoviště a Hansl se položil do zakončení střelou k tyči. Ve 24. předvedl Brahimi skvělou kličku a ještě lepší střelu a zkompletoval tak svůj hattrick - 3:1. Hra byla ve druhé půli víceméně vyrovnaná a po rohovém kopu, kterým Hanuš našel v brankovišti Svobodu to bylo 3:2. Deset minut před koncem bylo vyrovnáno – Havlín na levé straně těsně za brankovištěm zasekl Brahimimu, přítomný Lukšija nebyl pro našeho hráče žádnou překážkou a následnou střelu ze sedmi metrů tečoval Křivánek tak, že ačkoli směřovala k levé tyči, skončila obloukem na straně druhé, každopádně i tak v síti! Od 35. hráli Žabinští Vlci pod hrozbou šestého faulu, ale faulu se již nedopustili. Sparta hrála v závěru utkání (stejně jako Slavia před týdnem) power - play, jelikož remíza s ŽV pro ní byla nepřijatelná. A přišel velký šok, když se míč dostal k Chráscinovi, ten si ho z těžké pozice posunul na levou stranu a lobem přes všechny přítomné trefil v čase 39:54 zatím svojí nejslavnější futsalovou branku. Bravo Tomáši!

 

Ohlasy po utkání:

Beni Simitči (SK Interobal Plzeň): "Takhle to dál nejde. Takhle se nehraje pro Spartu a už vůbec ne pod mým vedením. Aby se někteří jednotlivci v několika zápasech vyloženě velkou mírou podíleli na prohrách, to už fakt dál nejde. Dal jsem klukům šanci a myslel jsem, že se zlepší, ale někteří si očividně dres Sparty nezaslouží! Od zítra nastanou v kádru změny a rudý dres budou nosit jen ti, kteří vědí, co znamená mít na prsou znak Sparty. Všem fanouškům se omlouvám za naše špatné výkony, které už musí přestat a taky přestanou."

Michal Letzel (ŽV Brno): "Na vlně euforie po vítězstvích nad oběma pražskými „S“ jsem chtěl mluvit o všem možném, ale pak jsem si vzpomněl na komentář trenéra Slavie z minulého týdne, ve kterém dramaticky a hloupě degradoval naše účinkování v nejvyšší soutěži a budu raději pouze citovat závěrečný komentář z Onlajnů.cz kde se píše: Žabinským Vlkům už nikdo nevezme, že v letošní sezoně porazili dvě mužstva z první pětky. Nutno ale podotknout, že v prvním poločase byli Vlci lepší, měli více šancí a jen díky jejich nízké efektivitě Sparta vedla. Ve druhém dějství ukázali Žabinští Vlci srdce a mohou zaslouženě slavit."

 
WEB SOUPEŘE - AC SPARTA PRAHA
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
LIGOVÁ KOMISE SFČR - TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
 

—————

Zpět