1.FL 23/24 - 10.kolo / BANÍK CHOMUTOV

24.11.2023 09:30

 

 
BANÍK CHOMUTOV - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO
8 : 7  (1 : 2)
 
 
Branky: 
Klíma 3, Gedeon 2, Kasal, Schreiner, Vlach
- Kratochvíl 2, Silný, Svoboda, Chráscina, Havlín, vlasní
Sestava domácí:
Nejedlý - Krok, Nový, Klíma, Gedeon, Doleček, Jamrich, Kasal, Vlach, Schreiner, Jelínek
Sestava hosté:
Večeřa - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Ryšavý - Havlín, Svoboda, Koutný, Silný - Teichmann, Pšurný
Rozhodčí: Vlašič M., Chládek - Vlašič J.
Report:
Nedělní zápas v Chomutově nabídl fanouškům patnáct branek. Domácí prohrávali 0:2, ale výsledek otočili až na 8:2. Jenže v závěru ještě Brňané utkání zdramatizovali na konečných 8:7 a v poslední vteřině mohlo být i vyrovnáno.
Jinými slovy: Po prvním poločase mohl hostující tým po několika tutovkách vést o 2-3 branky, ale místo toho korigovali v poslední minutě domácí na poločasových 1:2. Po změně stran domácí tým "zatopil pod kotlem" a podařilo se mu během dvou minut vyrovnat a mohlo (mělo!) se začínat "od nuly". Místo toho se ale Vlci úplně sesypali, byli naprosto paralyzováni, k nepoznání, kupili chybu za chybou a domácí bez větších problémů zvýšili až na 5:2. Po oddechovém čase zkusili Vlci hru bez brankáře, ale výsledkem byly další tři (!) branky v jejich síti - 8:2. Baník vstřelil svých 7 branek za pouhých 13 minut druhého poločasu a domácí publikum najednou začalo požadovat "desítku". Ale stalo se opět něco, co nikdo nečekal. Vlci i za stavu 2:8 neúnavně pokračují v power - play a po celkem nenápadné akci korigují na 3:8. Tuhle branku ještě nikdo nebral jakoby v potaz, ale za třicet vteřin je sníženo na 4:8! Do konce zbývá pět minut a znenadání je vše jinak. Domácí přerušují "tajmem" aby se uklidnili, ale to se jim nedaří, bojí se o výsledek, hosté bojují ze všech sil, pokračující ve hře bez brankáře a přidávají další tři góly (36., 37., 38.). Druhý poločas má naprosto šílený a nevídaný průběh! V poslední minutě likviduje gólman Baníku další šance Vlků a když v poslední vteřině minul míč tyčku jeho branky o pouhé centimetry, skóre se zastavilo na konečném stavu 8:7 a domácí tým výhru uhájil. Kdyby se hrálo ještě dvě minuty, hosté by s velkou pravděpodobností vyrovnali nebo i zvítězili, bohužel svoje akcie znehodnotili v první polovině druhého poločasu. 
Ohlasy po utkání:
Filip Schreiner (hráč Baník Chomutov): "Konečně jsme potvrdili roli favorita a vyhráli jsme nad brněnskými Vlky. Zápas se odehrával ve vysokém tempu. Troufám si říct, že nám tohle naštěstí vyhovuje. Jak už je zvykem, tak ze začátku zápasu jsme prohrávali 0:2. Po poločase jsme do toho šlápli a náš brankostroj se zastavil až na 8:2. Brno stihlo reagovat pouze na konečných 8:7. Děkujeme našim skvělým fanouškům, kteří vytvořili opět skvělou atmosféru."
Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsem velmi zklamaný. V první půlce jsme hráli výborně, jen jsme neproměnili spoustu tutovek. Do druhé půlky místo bojovníků nastoupili mistři světa a domácí se chytli. Nastalo 10 minut naprosté hrůzy. Ale nevzdali jsme se, ještě jsme se dokázali dostat do zápasu. Nakonec jsme mohli v poslední vteřině vyrovnat, ale bohužel jsme těsně minuli branku. Všichni si musíme vzít z tohoto zápasu ponaučení."
 
 
Odkazy:
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
 

—————

Zpět