1.FUTSAL LIGA 23/24 - 9.kolo / RAPID ÚSTÍ n.L.

20.11.2023 22:00

 

 
FC RAPID ÚSTÍ n.L. - ŽABINŠTÍ VLCI BRNO
3 : 8  (1 : 1)
 
 
Branky: 
Šebek, vlastní, Zápotocký Jar. - Havlín 3, Chráscina 3, Silný 2
Sestava domácí:
Džudža (Skokan) – Jiří Zápotocký, Vobořil, Jaroslav Zápotocký, Šebek – Vondrka, Novák, Žežulka, Černý - Koc, Čapek, Vávra
Sestava hosté:
Večeřa - Chroust (K), Kratochvíl, Chráscina, Starý - Havlín, Svoboda, Koutný, Teichmann, Silný
Rozhodčí: Černý, Mollinger - Zlatník
Report:
Zápas v Ústí nad Labem byl pro náš tým dalším klíčovým soubojem první poloviny nejvyšší soutěže. Na treninku jsme se pečlivým rozborem videa připravovali na power play domácích a tuto činnost jsme v zápase zvládli výtečně. V první pětiminutovce to byl ze strany Rapidu nápor a nebýt břevna, tyčky a několika skvělých zákroků našeho brankáře, nemuselo na ukazateli skóre svítit v deváté minutě "pouze" 1:0. Pak se zatřásla tyčka i za domácím brankářem a v dalším průběhu byla hra vyrovnaná s šancemi na obou stranách. V závěru poločasu vyslal Chráscina nástřel na domácí branku a míč si přes shluk těl v brankovišti našel cestu až do sítě - 1:1. Tak jako úvod poločasu patřil domácím, v jeho závěru to byli naopak hosté, kteří měli několik obrovských příležitostí ke skórování. Nestalo se a do šaten se šlo za nerozhodného stavu. Po změně stran jsme vedli brankou Chrásciny 2:1, ale v časech 26:26 a 26:50 jsme dvakrát inkasovali a prohrávali 2:3. Přes v tuto chvíli nepříznivý stav jsme nepřestali ani na vteřinu věřit, že dokážeme vítězství strhnout na svoji stranu. To se i podařilo a velmi dobrou hrou jsme po brankách dvou brankách Havlína, který zúročil akce Silného vedli 4:3. Pátý gól padl po krásné akci Chráscina / Silný - 5:2. V průběhu druhého poločasu a hlavně v jeho závěru jsme bez výraznějších problémů přestáli pověstnou power - play ústeckých a navíc jsme ji dokonce trestali trefami do prázdné branky. O tři góly do "prázdné" se postarali Silný (37.), Havlín (38.) a Chráscina (40.) a upravili tak konečný stav na 8:3 pro hosty. V zápase se střelecky prosdila trojice Havlín, Chráscina, Silný, ale k vítězství vedl zodpovědný a týmový výkon všech přítomných hráčů. Žabinští Vlci poprvé v historii klubu nastoupili k mistrovskému utkání v bílých dresech.
Ohlasy po utkání:
Jiří Zápotocký (hráč Rapidu Ústí nad Laben): "Je v nás velké zklamání. Zápas, ve kterým jde prakticky "o 6 bodů" jsme nedotáhli do vítězného konce. V prvním poločase jsme si vytvořili několik šancí, které měly skončit gólem. Bohužel se tak nestalo a v druhém poločase jsme sahali k naší power play, která se bohužel dnes nevyplatila. Soupeři gratuluji k výhře a my se musíme nastavit hlavami na další zápas proti Plzni."
Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Na dnešní zápas jsme se pečlivě připravovali a jsem velmi rád, že se to projevilo na hře i výsledku. Opět bych chtěl poděkovat našim skvělým fanouškům, kteří nás přijeli z takové dálky povzbudit."

 
Odkazy:
FOTOGALERIE - bude doplněno
REPORTÁŽ ONLAJNY.cz
WEB SOUTĚŽE - 1.FUTSAL LIGA
TABULKA, ROZPIS ZÁPASŮ, STATISTIKY
WEB SOUPEŘE
 

—————

Zpět