1.B TŘÍDA 2011/12 - ŽABINŠTÍ VLCI "B"

17.06.2012 15:00

ŽABINŠTÍ VLCI "B" - ACROSS 7:2 (5:0) - Starý 2, Hansl 2, Šenk, Řezáč, Válek
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - CELTIC 4:2 (1:1) - Řezáč 2, Šenk, Hansl
Sestava:
Válek - Starý, Hansl, Šenk, Řezáč, Schneeweiss (2.záp.), Saxl (2.záp)

V posledním kole vypomohli kluci z Áčka (samí útočníci), kteří si s Acrossem lehce poradili bez střídání. Na druhé utkání je již doplnili dva obránci, kteří přijeli ihned po skončení zápasů Céčka a ani nebezpečný Celtic tak neměl šanci. Podařilo se tedy nakonec poněkud rozháranou sezónu dohrát se ctí a i když konečné páté místo neodpovídá možnostem týmu, s přihlédnutím k okolnostem za jakých jsme se scházeli to tak berme.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - ST.DIANA 4:1 (0:0) - Lange ml. 2, Bažant, Lang
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FC ATRAPS 4:2 (3:1) - Saxl 2, Řezáč, Stoklásek
Sestava:
Válek - Lange ml. (1.záp), Stoklásek, Lang, Schneeweiss, Saxl, Klečka, Řezáč, Bažant

První soupeř celý zápas betonoval ve čtyřech hráčích a nám se nedařilo proměňovat ani nejvyloženější brankové příležitosti. V druhé půli již St.Diana fyzicky nestačila, přesto se jí po hrubé chybě naší obrany podařilo vyrovnat. Naštěstí jsme brankově rychle odpověděli a další dva góly přidali při soupeřově power play. FC Atraps byl velmi vyspělým soupeřem předvádějícím výbornou hru dopředu, ale s velkými "okny dozadu". Do vedení jsme se dostali po nechytatelném Piňďově half voleji z metru pod víko v první minutě a pak přidali další dva góly. Soupeř snížil, do druhé půle vstoupil velmi aktívně a hrál velmi často power play. Zápas rozhodla až nekompromisní střela Radima bodlem do levého horního růžku tři minuty před koncem. Soupeř korigoval, ale více jsme mu již nedovolili. Posledních pět minut dohrávali veteráni a zaslouží pochvalu jak zvládli soupeřovu výbornou power play.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FFT VINOHRADY 2:0 (0:0) - Hansl, Starý
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FC VINOHRADY 15:6 (9:2) - Hansl 9, Lange ml. 4, Starý, Stoklásek
Sestava:
Válek - Lange ml., Stoklásek, Saxl (1.záp.), Schneeweiss (1.záp.) - Hansl, Starý, Klečka (1.záp.), Řezáč (1.záp.)

Týmu FFT jsme oplatili podzimní vysokou prohru a dvěma brankami ze druhé půle zvítězili 2:0. Po prvním poločase se čtyři hráči vydali odehrát zápas Céčka a proti FC Vinohrady jsme hráli bez střídání. Ani tato skutečnost však nebránila tomu, že dostal soupeř "pěknou dardu" a zápas byl rozhodnut po pěti minutách. Laďa Hansl vstřelil ve druhém zápase tři hattricky (!!!).


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - STONES OF MADEIRA 6:1 (2:1) - Stoklásek 2, Řezáč, Lang, Klečka, Saxl
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - R.I.P. 1:1 (0:1) - Lange ml.
Sestava:
Bažant - Schneeweiss, Stoklásek, Lange ml., Saxl, Lang, Klečka, Řezáč

Zápas se Stones Of Madeira byl přes celkem vyrovnanou první půli jednoznačný, ve druhém utkání znamenaly naše zahozené tutovky, resp. vynikající výkon soupeřova gólmana remízu.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FLAMENGO 5:3 (3:1) - Lange ml. 2, Hansl 2, Řezáč
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - GLADIATORS "B" 1:5 (1:4) - Řezáč
Sestava:
Bažant, Letzel - Lange ml., Saxl, Schneeweiss - Hansl, Klečka, Řezáč

V prvním zápase jsme vedli 3:0, na začátku druhé půle soupeř srovnal na 3:3, ale v dalším průběhu jsme byli lepším týmem a po dvou parádně sehraných akcích vítězíme 5:3. Druhý zápas jsme hráli oslabeni o dva hráče a přestože jsme byli ve druhé půli jasně lepší - branky jsme vstřelit nedokázali a vedoucimu týmu tabulky podlehli 1:5.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - TAURITO KUŘIM "B" 2:6 (1:3) - Lange ml, Řezáč
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - PODOLÍ 1:4 (1:1) - Hansl
Sestava:
Letzel - Lange ml., Vala V., Bažant, Hansl, Klečka, Řezáč

Oslabená sestava nedokázala bodovat a v tabulce to znamená pokles do jejího středu.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - SVÁŽNÁ 1:4 (0:1) - Lange ml.
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - NASAN "B" 4:8 (3:3) - Bažant 2, Klečka, Stoklásek
Sestava:
Válek - Lange ml., Stoklásek, Bažant - Klečka, Řezáč, Letzel

Nekompletní sestava, ze které pro zranění navíc odstoupil Pinďa, žalostná koncovka, skvělý výkon gólmana Svážné v prvním zápase a téměř "áčková" sestava Nasanu ve druhém zápase - to byly hlavní příčiny této neúspěšné neděle. S Nasanem jsme dokázali otočit stav z 1:3 na 4:3, ale v závěru chyběly síly a dvě branky jsme dostali v neúspěšné snaze bez gólmana.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - POCLAIN 2:0 (0:0) - Stoklásek 2
Sestava:
Válek - Vala V., Saxl, Lange ml., Stoklásek, Lang - Konečný, Klečka, Řezáč, Letzel, Bažant

K zápasu jsme se přesunuli ze zápasu "Céčka" a na Rybnickou jsme dorazili pět minut před začátkam. Nastoupila sestava, která hrála za "C", doplněná o gólmana Válka, který musel několikrát ukázat své umění a o Martina Stokláska, který svými dvěma brankami v samotném závěru rozhodl poměrně vyrovnaný zápas. Po skončení utkání jsme měli šest minut na opětovný přesun k dalšímu zápasu "C" na hřiště Kamínky.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - ATRAPS 3:2 (0:1) - Konečný, Vala V., Hansl
Sestava:
Válek - Vala V., Saxl, Lange ml., Bažant - Hansl, Konečný, Klečka, Řezáč

Soupeř byl v první půli lepší a pouze díky našemu gólmanovi vedl do přestávky pouze o branku. Po změně stran jsme hru celkově zlepšili, vedli jsme 2:1, soupeři se podařilo stovnat na 2:2 a vítěznou trefou byla překrásná dalekonosná bomba Ladi Hansla, se kterou neměl gólman Atraps sebemenší naději něco udělat. Na tohle vítězství má však největší zásluhu Michal Válek, jehož výkon byl v tomhle utkání excelentní.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - CELTIC 1:4 (0:3) - Hansl
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - ACROSS 5:3 (1:1) - Svoboda 2, Hansl 2, Saxl
Sestava:
Lange st. - Švanda, Saxl, Lange ml., Bažant - Klečka, Konečný, Hansl, Řezáč, Svoboda

Výkon proti týmu Celtic se dá nazvat trapným. Nebýt Fantociho v brance, byl brankový příděl mnohem vyšší. Ploužící se hráči (z nichž mnozí nedodrželi životosprávu) působili na hřišti mnohdy až komickým dojmem.
Druhý zápas jsme vyhráli, jelikož Across byl o třídu horší než soupeř předcházející a ve druhém poločase bylo konečně k vidění něco, co se dalo pojmenovat futsal. Pátou branku jsme vstřelili při soupeřově přesilovce, v bráně nás opět podržel Robert Lange st.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - POCLAIN 4:2 (2:0) - Konečný 2, Lange ml., Saxl
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - ST.DIANA 6:4 (0:1) - Konečný 3, Vala V., Lange ml., Řezáč
Sestava:
Lange st. - Vala V., Švanda, Saxl, Lange ml. - Bažant, Konečný, Letzel, Řezáč

K zápasům béčka nastoupila téměř totožná sestava jako na "C" - na přesun z Lískovce na Boby měl tým hodinku. Proti Poclainu se zrodila vcelku pohodlná výhra, která byla maličko komplikována ve chvíli, kdy se vedení 3:0 smrsklo na stav 3:2. Po hezké kombinaci jsme však téměř okamžitě brankově odpověděli a vítězství pohlídali.
Druhý špíl - to bylo něco! Přizpůsobili jsme se "úsporné hře" soupeře a v poločase jsme prohrávali 0:1. Po přestávce to bylo okamžitě 0:3! Během následujících minut, kdy začaly soupeři docházet síly, se nám zdařil neskutečný obrat. Po zvýšeném důrazu a po kombinačních akcích (většinou "do prázdné") jsme vstřelili během čtyř minut 4 branky! Vedeme 4:3, soupeř jde do power - play a Pinďa okamžitě parádně trefuje odkrytou kasu. Poté soupeř koriguje, ale poslední slovo patří opět našemu týmu - 6:4.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FC VINOHRADY 5:3 (4:2) - Bažant 3, Lange ml. 2
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FFT VINOHRADY 1:7 (0:3) - Hansl
Sestava:
Řezáč - Vala V., Schneeweiss, Lange ml. - Bažant, Klečka, Hansl

Z prvního útoku s týmem FC Vinohrady inkasujeme. Poté předvádíme 15 minut vynikající kombinační futsal a jdeme do vedení 4:1. Posledních pět minut prvního a deset minut druhého poločasu se utápíme v individualismu a neproměňování šancí a soupeři se daří snížit na 4:3. Pak Baža uklízí balón do poloprázdné brány a je rozhodnuto.
Důrazní, tvrdě hrající FFT jdou brzy do dvoubrankového vedení. Až poté zlepšujeme výkon, ale znovu je zde současná slabost všech hráčů - neproměňujeme gólové šance. Na konci poločasu, za stavu 3:0 jdeme do power play, kterou hrajeme i celý druhý poločas. Následuje přehlídka neproměněných šancí, které by stačily k vítězství. Soupeř postupně po odražených střelách a individuálních chybách pramenících z neustálého tlaku skóre navyšuje a nám se korigovat nedaří.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - R.I.P. 5:3 (0:0) - Lange ml. 3, Šomplák R. 2
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - STONES OF MADEIRA 1:1 (0:1) - Lange ml.
Sestava:
Řezáč - Vala V., Schneeweiss, Lange ml. - Bažant, Klečka, Šomplák R.

Zápas který jsme kontrolovali, byl dramatický pouze ve chvíli, kdy se po sérii našich neproměněných šancí podařilo na začátku druhé půle soupeři z nulového úhlu vyrovnat na 3:3. Pak Bobeš nádherně "vymetl pavučinu" a při soupeřově power - play proměnil Radek Šomplák rychlý brejk.
Celý druhý zápas jsme byli jednoznačně lepší. Soupeř svoje nedostatky doháněl tvrdostí a fauly, které bohužel sudí trestali pouze výjimečně. V první půli jsme neproměnili několik šancí a soupeř šel do vedení z "nešance" - po nešťastném odrazu míče a srážce dvou našich dvou hráčů. V druhém poločase, po krásné akci na tři doteky přes celé hřiště, Bobeš vyrovnal. Poté jsme opět neproměnili několik šancí, na posledních pět minut jsme šli do power - play, ale přes výrazný tlak zápas skončil remízou.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - GLADIATORS "B" 2:5 (1:3) - Lange ml. 2
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - FLAMENGO 3:6 (1:5) - Hansl, Řezáč, Lange ml.
Sestava:
Bažant - Vala V., Saxl, Lange ml., Stoklásek - Hansl, Klečka, Řezáč, Černý

Po neproměnění několika 100%-ních šancí a po totálně odfláknuté obranné činnosti prohráváme 1:3 po půlce. Poté Bobeš neproměňuje pokutový kop a následná power - play bez invence nevede nikam a Gladiátoři trestají náš nedůraz.
Ve druhém zápase bylo k vidění téměř to stejné! Místo abychom po pěti minutách vedli o tři branky, tak důrazný soupeř využívá naši liknavosti a špatného pohybu o po půlce prohráváme 1:5! Následné dobývání obranného bloku (pouze pomalu a individuálně, bez kombinace a nápadu) opět nevede nikam!!!


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - PODOLÍ 3:7 (2:4) - Konečný, Bažant, Šomplák R.
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - TAURITO KUŘIM "B" 3:3 (2:2) - Lange ml., Bažant, Letzel
Sestava:
Válek - Vala V., Lange ml., Šomplák R. - Letzel, Konečný, Bažant

S Podolím jsme nehráli dobře a soupeři stačil průměrný výkon na to, aby náší výrazně oslabenou sestavu porazil. Pátnáctiminutová power-play tentokráte k úspěchu nevedla.
Zápas s Tauritem byl oboustranně kvalitnější a oba soupeři nevyužili velké množství brankových příležitostí. Konečná remíza je spravedlivým vyjádřením poměru sil.


ŽABINŠTÍ VLCI "B" - SVÁŽNÁ 3:2 (1:0) - Šomplák R., Vala V., Šomplák O.
ŽABINŠTÍ VLCI "B" - NASAN "B" 3:0 (1:0) - Lange ml. 2, Letzel
Sestava:
Válek - Vala V., Lange ml., Šomplák R., Šomplák O. - Letzel, Klečka, Řezáč, Konečný

Jasná převaha s množstvím šancí znamenala v poločase pouze jednobrankové vedení. Po změně stran se ale soupeř osmělil a otočil skóre. Nečekaně prohráváme! Přichází bezchybná power - play a naše vyrovnání na 2:2 zařizuje pohotovou dorážkou kanonýr Vladan Vala. Chceme však vítězství a ve hře bez gólmana pokračujeme. Víra ve vlastní síly a výborně sehraná přesilovka v podání Radek - Bobeš - Ondra znamenají tři minuty před koncem obrat skóre na konečný výsledek 3:2.
Ve druhém utkání s Nasanem jdeme do vedení zatím nejhjezčí brankou letošní sezóny, když Bobo na pravé straně v samostatné akci dělá krátkou kličku "a´la Dentinho" a bombou pod břevno nedává gólmanovi soupeře sebemenší šanci. Po změně stran je to dlouho "na obě strany", ale 10 minut před koncem uvolňuje Vladan na levém křídle Myšáka a ten s veteránským přehledem "uklízí" samostatný nájezd k pravé tyči - 2:0. Zápas pokračuje za zvýšené aktivity domácích, několikrát v naší brance čaruje spolehlivý Válec a pět minut před koncem přichází exelentní přečíslení 3/2, kdy dává po akci na tři doteky Bobeš do prázdné. Solidní vykročení "Béčka" je na světě. Jen tak dál.


—————

Zpět