BRAVINNÉ CUP 2010

17.07.2010 19:00

Systém turnaje: 20 mužstev ve 4 skupinách. První dva postupují do ČF. Dále K.O systém.

Rozhodli jsme se letos obsadit nějaký turnaj na severu Moravy. Vybrali jsme Bravinné (okres Nový Jičín, 5 km od Bílovce), kde se konal již 8.ročník místního turnaje a nelitovali jsme. Příjemné prostředí, travnaté hřiště, dobrá organizace bez zbytečných prostojů mezi zápasy, kvalitní a féroví soupeři, pohoda. A hlavně jsme zde nikoho neznali a odpočinuli si od "známých a provařených xichtů".

Skupina B:

ŽABINŠTÍ VLCI - CHUPADEROS ŠTRAMBERK 2:0 (1:0) - Šomplák O., Šomplák R.

ŽABINŠTÍ VLCI - MLADÉ PUŠKY 7:0 (3:0) - Hansl 3, Lange 2, Šomplák R., Šomplák O.

ŽABINŠTÍ VLCI - MAXI KINGS ORLOVÁ 2:0 (2:0) - Hansl, Šomplák O

ŽABINŠTÍ VLCI - HAVRANI FULNEK 0:3

Ve skupině jsme si po sebevědomém výkonu zajistili postup již v prvních třech zápasech (skóre 11:0). V posledním zápase skupiny jsme měli i v případě prohry zajištěn postup z 1.místa a "známe se v těchto případech". Po ležérním výkonu proti hodně kvalitnímu soupeři a nevydařené power play v závěru to byla prohra. Nicneznamenající prohra.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - SONÁTA TÝM 3:0 (0:0) - Šomplák O., Lange ml., Hansl

Houževnatý protivník vycházel ze zajištěné obrany a "ze závislosti" na míči č.5. Ve druhé půli jsme však kvalitní ofenzívou (bez chyb v obranných řadách) jeho odpor dokonale zlomili a třetí gól "do prázné" byl oslavou a radostí z futsalu.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - FC SMÍŠENÉ 2003 1:1 (1:1) - Hansl
                            ... pen. 3:2 Hansl (ne), Lange ml. (ano), Šomplák O.(ano), Hansl (ano)

V SF jsme si přivodili komplikaci. Vedli jsme po excelentně zahraném přímáku. Domácí tým příkladně bojoval a dovolili jsme mu vyrovnat hlavičkou po šlendriánském pokrytí při rohovém kopu! Snažili jsme se ještě o zvrat, soupeř však pozorně bránil a přišla řada na penalty. Hned tu první kopl vedle Laďa a nevypadalo to dobře. Poslední penaltou mohl domáci player posunout své mužstvo do finále, ale Válec se vytasil se superzákrokem. V pádu vykopl nohou ve vzduchu míč směřující na druhou stranu než on sám skočil. Kopalo se tedy dále - po jednom. Laďa svůj reparát zvládl ("pohladil" stokilometrovou rychlostí tyčku) a domácí hráč dává do Michala. Postupujeme do finále!

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - HAVRANI FULNEK 0:1 (0:0)

Finále bylo záležitostí postupujících týmů z kvalifikační skupiny "B". Opatrná hra se snahou nechybovat by pravděpodobně dospěla do penaltové loterie po bezbrankové plichtě, nebýt kiksu našeho obránce. Bobeš místo rozehrávky na volného spoluhráče zvolil nesmyslný osobní souboj a vyslal soupeřova útočníka do brejku, který tento potrestal (Válec nájezd málem chytil ... míč se pomalu "došoural" do sítě). Velká škoda, 2.místo, ponaučení do dalších zápasů. Přesto jednoznačná spokojenost s turnajem.

Laďa Hansl byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje. Gratulujeme!

Konečné pořadí turnaje Bravinné Cup 2010:

1. Havrani Fulnek, 2. ŽABINŠTÍ VLCI, 3.Top Dogs Nový Jičín, 4.FC Smíšené 2003

Sestava a branky:
Válek - Stoklásek, Lange ml. (3), Vala V., Sestrienka - Hansl (6), Šomplák Ondřej (4), Šomplák Radek (2), Letzel

—————

Zpět