DIVIZE 2011/12 - ŽABINŠTÍ VLCI "A"

29.03.2012 21:00
22.kolo: Divize E - 29.3.2012, Sportovní hala Vodova
utkání:
TANGO BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 18:4 (10:1)
branky: Hansl 3, Lange ml.
sestava: Válek - Stehlík, Saxl, Lange ml., Hansl, Stoklásek, Konečný

Co napsat o zápase, který skončí 4:18. Snad jen že bylo několik sezón, kdy jsme tolik branek neinkasovali ani za celou soutěž! V těch soutěžích ale nehrálo Tango posílené o hráče "áčka" a náš tým nehrával v šesti. Takže to nechme být, sezóna naštěstí tímto zápasem skončila a všichni přemýšlejte co bude dál. Jedno je jisté - v tomhle duchu pokračovat v žádném případě NEBUDEME! Vývoj skóre: 18:4.

21.kolo: Divize E - 17.3.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - K5 BRNO 2:3 (0:1)
branky: Lange ml., Stehlík
sestava: Válek - Stehlík, Saxl, Lange ml., Hansl, Stoklásek

Tentokráte nás nebylo do pole sedm nebo šest. Bylo nás PĚT!!! Všichni přítomní podali obětavý výkon. Dlouho to bylo 0:1, poté vstřelila Kápětka dvě branky. V závěrečných šesti minutách jsme hráli bez gólmana, korigovali na 2:3 a v poslední vteřině jsme byli velmi blízko k vyrovnání. Vývoj skóre: 0:3, 2:3.

20.kolo: Divize E - 9.3.2012, Sportovní hala Vyškov
utkání:
PIVOVAR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 11:3 (3:2)
branky: Lange ml. 2, Svoboda
sestava: Válek - Vala V., Stehlík, Saxl, Lange ml. - Hansl, Svoboda, Stoklásek, Šenk

Domácí se snažili od první minuty diktovat tempo, ale díky naší poměrně dobře fungující obraně se dlouho nedokázali prosadit. Náš tým hrál prvních 17 minut velmi disciplinovaně, brankář Válek sice musel několikrát hasit nepozorností v defenzivě, ale celkově jsme se soupeřem dokázali držet krok. Vyčkávání na své polovině neslo ovoce a my se ujali vedení 2:0, když jsme dokázali potrestat chyby v soupeřově rozehrávce. Poté se ale vše rozsypalo jako domeček z karet a vysoce favorizovaný soupeř během tří minut dokázal otočit skóre z 0:2 na 3:2. Nedokázali jsme se totiž vyrovnat se skutečností, že nás Pivovar začal napadat ihned u naší rozehrávky. Druhý poločas už domácí na hřišti jasně dominovali, navyšovali své vedení a skóre se zastavilo na výsledku 11:3. Několik branek opět padlo po naší, v poslední době málo úspěšné hře bez brankáře. Vývoj skóre: 0:2, 6:2, 6:3, 11:3.

19.kolo: Divize E - 3.3.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - ARKYS BRNO 5:10 (2:3)
branky: Hansl 2, Starý 2, Svoboda
sestava: Válek - Vala V., Stehlík, Saxl - Hansl, Svoboda, Starý, Šenk

Dalším důkazem jak nevyzpytatelný dokáže být futsal je tenhle zápas. Výše výsledku je hrozivá, přestože hra byla naprosto vyrovnaná (víceméně s naší větší aktivitou a mírnou územní převahou). Do přestávky je to 2:3 a do druhé půle jdeme s odhodláním a s vírou ve své vlastní síly, že se s výsledkem dá jednoznačně něco udělat. Bohužel Arkysu se daří vstřelit klíčovou branku na 2:4 a pravděpodobně rozhodujícím jazýčkem na výsledkových vahách, je v těchto chvílích hráč soupeře s číslem 17, kterého jsme několikrát nedokázali dostatečně eliminovat. V zápase jsme navíc nastřelili 2x tyč a 2x břevno! Safra! Ve chvíli kdy je to 2:5 a do konce zbývá 12 minut, jdeme do power - play. Tuto však velmi brzy zmrazí gólman hostí, který trefuje z ruky přes celé hřiště naší opuštěnou branku. To se soupeři podaří do konce zápasu ještě 3x, takže "pawrplejové" skóre je 3:5 a celkové 5:10. Prohra mrzí, neboť jsme byli stále lepšícímu se Arkysu více než vyrovnaným soupeřem. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:9, 5:9, 5:10.

18.kolo: Divize E - 25.2.2012, Sportovní hala Jedovnice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TOMSON BRNO 3:2 (1:2)
branky: Hansl 2, Stoklásek
sestava: Válek - Stoklásek, Stehlík, Saxl - Hansl, Svoboda, Starý, Šenk

Do zápasu vstupujeme soustředěným tlakem. Soupeř se brání v hlubokém bloku - velmi úspěšně. Přes trvalé držení míče se nám nedaří vytvářet si střelecké pozice. V sedmé minutě přichází první nedůslednost v obraně a soupeř z prvního vážnějšího přechodu na naši polovinu skóruje. Nadále pokračujeme v platonickém rozbíjení obrany soupeře. V desáté minutě, po několikanásobném nedůrazu v našem brankovišti, Tomson proměňuje nevinnou akci - 0:2. Do patnácté minuty jsme otřeseni, nesoustředíme se na hru a hosté si vypracovávají několik slibných příležitostí, které naštěstí neproměňují. V sedmnácté minutě se konečně daří Laďovi z úhlu křížnou střelou prosadit - 1:2. Do druhého poločasu měníme taktiku z postupného útoku na rychlý posun míče z nohy na nohu, využívání hráče "na hrušce" a zvýšeným pohybem celé čtverky přecházíme k celoplošnému presingu. Tomson se prakticky nedostává ze své poloviny a konečně v osmé minutě, po několika slibných šancích, Martin Stoklásek zakončuje pěknou kombinaci a vyrovnává. Nadále si díky aktivitě vypracováváme příležitosti a ve čtrnácté minutě Laďa Hansl utěšenou střelou z deseti metrů "pod víko" strhává vedení na naší stranu. Soupeř přestal být pasivní a zatlačil nás do defenzivy a jenom díky obětavosti a zákrokům brankáře Michala Válka výsledek udržíme až do konce (v poslední minutě máme velké štěstí, když soupeř nevyužívá tutovku). Na Tomson zahrát umíme a tento zápas navíc ukázal řadu pozitiv. Tím hlavním s nejdůležitějším byla skutečnost, že všichni hráči makali jeden za druhého a soustředili se na týmový výkon - tak jak bylo v minulosti u ŽV zvykem. Dobrá práce! Vývoj: 0:2, 3:2.

17.kolo: Divize E - 17.2.2012, Sportovní hala Pohořelice
utkání:
PÍSKOVNA ČERNOVICE - ŽABINŠTÍ VLCI 4:11 (2:3)
branky: Hansl 5, Stoklásek 2, Svoboda 2, Saxl, Lange ml.
sestava: Válek - Vala V., Stehlík, Saxl, Lange ml. - Hansl, Svoboda, Stoklásek

Začátek zápasu byl vcelku ospalý, stejně jako celá první půle - vypadalo to, že přestože jsme potřebovali bezpodmínečně zvítězit, jako kdybychom na plac přišli s tím, že se soupeř porazí sám. Ale opak byl pravdou a první poločas byl hodně vyrovnaný - i když jsme ho nakonec dokázali 3:2 vyhrát. Do druhé půle jsme nastoupili s tim, ze začneme už konečně něco hrát a budeme protivníka vice a agresívněji napadat. To jsme předvedli, soupeř sice ještě vyrovnal na 3:3, ale zápas se pravděpodobně zlomil ve chvíli, když jsme vstřelili dva rychlé góly na 5:3 a 6:3. Soupeř v tu chvíli rezignoval a začal faulovat (z jeho strany se hra zvrhla v okopavanou). Náš tým hrál i nadále "to svoje" a nasazel Pískovně dalsich pět branek. Střelecky se opět zaskvěl Laďa Hansl a třístý zápas v dresu ŽV oslavil pěti brankami!!! Vývoj: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:10, 4:10, 4:11.

16.kolo: Divize E - 11.2.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - HELAS BRNO "B" 6:7 (4:5)
branky: Hansl 3, Starý 2, Svoboda
sestava: Válek - Stoklásek, Saxl, Lange ml. - Hansl, Svoboda, Starý

Skóre jako na houpačce, body s favoritem na dosah a pocit obrovské křivdy v závěru - tak by se dalo charakterizovat tohle utkání. V čase 3:20 je to 0:2 a v čase 7:15 vedeme 3:2 a v 10´ je to dokonce 4:2, když jsme dokázali potrestat uspokojení soupeře. Do poločasu ale bohužel opět prohráváme. Několikrát jsme nedokázali správně pokrýt soupeřovy hráče a pátá branka padla v poslední půlminutě po rohovém kopu. Po změně stran jsme byli poměrně aktívní a Laďa Hansl otáčí výsledek - po úniku ve 23´ prostřeluje gólmana hostí a za pět minut proměňuje samostatný nájezd po skvělém vysunutí Martina Stokláska. Od 10´ hrajeme s hrozbou šestého faulu a Helas přebírá taktovku a dvakrát prostřeluje našeho gólmana - 6:7. Poté soupeř drží míč a k power - play nás pouští až dvě minuty před koncem. Přesto se nám daří v čase 39:46 skóre vyrovnat. Rozhodčí ukazuje, že branka platí, ale po protestu soupeře a dlouhé poradě obou sudích gól odvolává z důvodu posunutí branky. Planou obrovské emoce a náš tým, který byl favoritovi více než vyrovnaným soupeřem, prožívá zklamání obřích rozměrů. Situace pátnáct vteřin před koncem proběhla tak, že přihrávku na "zadní" dobíhal v plné rychlosti Pavel Svoboda, který míč v pohybu vyslal do branky a poté setrvačností narazil do tyče a branku mírně posunul. Tato skutečnost sice nijak neovlivnila cestu míče za brankovou čáru a při citlivějším posouzení mohla býti branka uznána, avšak na svoje rozhodnutí měli rozhodčí právo a dle hodnocení delegáta (známky 7 a 8) je údajně vše v pořádku. Muži v černém rozhodli jak rozhodli a náš klub to více komentovat nebude. Vývoj: 0:2, 4:2, 4:5, 6:5, 6:7.

15.kolo: Divize E - 4.2.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
KALÁBEK LINO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 9:9 (7:3)
branky: Hansl 5, Starý 2, Svoboda, Stoklásek
sestava: Válek - Stoklásek, Stehlík, Hansl, Svoboda, Starý

Tohle byl zápas s historickým pořadovým číslem 2000. Tohle bylo nevídané a neuvěřitelné. Nastoupili jsme pouze s jedním hráčem na střídání (!!!) a silný soupeř vedl v 6.minutě 4:0! Všichni tak očekávali dvoucifernou porážku ŽV a poločasové skóre 7:3 pro domácí tomu i nasvědčovalo (i když při lepším využití našich šancí, to o čtyři branky být vůbec nemuselo). Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním odehrát zápas co nejdůstojněji. Náš soupeř naopak nastoupil s vědomím, že se nemůže nic stát, že ho naše torzo nemůže ohrozit a že o vítězi zápasu je již dávno rozhodnuto. Avšak stalo se něco málo vídaného. Šest našich bojovníků se semklo, dřelo do úmoru a pomaličku a nenápadně ukrajovalo z náskoku domácích. A nejednou to bylo "na dostřel", Válec nás několikrát podržel v brance a soupeř se najednou nemohl "dostat do zápasu". Laďa korunoval svůj nejlepší letošní výkon vyrovnávající brankou a my mohli zápas nakonec i vyhrát (přes remízu, v kterou o přestávce nikdo nedoufal, jsme byli nakonec paradoxně ze zisku "pouhého" bodu poněkud zklamaní). V posledních dvou minutách jsme totiž byli 2x v útočném přečíslení, které jsme nevyužili. Závěr byl infarktový. 15 vteřin před koncem zahrávali domácí přímý kop z hranice brankoviště, vzali time out a chtěli rozhodnout zápas nacvičeným signálem, který se nám podařilo ubránit a Laďa ještě vystřelil přes celé hřiště. Jeho střelu gólman soupeře s velkými obtížemi vyrazil na roh a byl konec. Tenhle bod tabulkově mnoho neřeší, avšak morálně má cenu obrovskou. Přestože chyb bylo mnoho, tak všem šesti klukům patří za druhý poločas obrovská poklona. Velká škoda že jsme to nevyhráli. Vývoj: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:5, 8:5, 8:7, 9:7, 9:9.

14.kolo: Divize E - 28.12.2012, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - LAZOR VYŠKOV 4:13 (2:6)
branky: Starý 2, Vala V., Stoklásek
sestava: Válek - Lange ml., Stoklásek, Saxl, Stehlík - Vala V., Hansl, Svoboda, Starý

Totální fiasko, zoufalství, zmar, zasloužený debakl. Jeden z nejhorších výsledků a možná úplně nejhorší výkon v pětadvacetileté historii klubu. Parodie na futsal, plná neuvěřitelné naivity, školáckých a nevynucených chyb, které produkovali všichni naši hráči. Tohle na divizi stačit nemůže a dlouholetým fanouškům týmu je do pláče. Tragedie! Vývoj skóre: 0:2, 1:2, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:9, 4:9, 4:12.

13.kolo: Divize E - 13.1.2012, Sportovní hala Třešť
utkání:
PRAMEN HAVLÍČKŮV BROD - ŽABINŠTÍ VLCI 6:5 (4:2)
branky: Lange ml. 3, Starý, Svoboda
sestava: Válek - Saxl, Stoklásek, Vala V., Stehlík - Hansl, Svoboda, Starý

MIZÉRIE POKRAČUJE! Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a během první desetiminutovky si vypracovali několik gólových příležitostí, které se nám ovšem zásluhou výborných zákroků domácího brankáře nedařilo proměňovat. Přesto jsme se však ujali vedení po pěkné kombinaci Hagiho a Starocha až "do kuchyně". V 15´ přichází studená sprcha. Soupeř pouze nakopl míč z hloubi vlastní poloviny hřiště a ten k překvapení všech zastavila až síť v naší brance - 1:1. Od tohoto momentu se Vlci ze hřiště vytratili, začali se věnovat spíše diskuzím s rozhodčími a dopouštěli se školáckých chyb, což soupeři vyhovovalo a během pár minut se dostal do vedení 4:1. Nám se v poslední minutě 1.poločasu podařilo neproměnit desítku a poté zásluhou Hagiho krásné střely do šibenice snížit na rozdíl dvou branek. Do druhé půle jsme vstoupili podobně jako do té první, ale ke kýženému vstřelení kontaktního gólu to dlouho nevedlo. Pak si však vzal slovo Martin, doslova vykoupal celou obranu domácích včetně golmana a předložil Bobešovi míč před prázdnou branku - 4:3. Soupeř dokázal velmi rychle reagovat a opět se nám zisk bodů vzdálil. Rozhodli jsme se jít do power - play, ve které se do hlavní role obsadil Bobeš. Nejprve snížil umístěnou ranou na zadní tyč, pak nastřelil domácího hráče, který míč zpracoval a poslal do opuštěné branky a potom opět vstřelil gól, jenž byl prakticky stejný jako ten předchozí. V posledních vteřinách jsme se ještě pokoušeli alespoň vyrovnat, ale ani jednu z nepřehledných situací v brankovišti Brodu jsme nedokázali zúročit. Odvezli jsme si tedy sice těsnou, ale zaslouženou porážku a ještě si tím ztížili naši již tak nepříjemnou pozici v divizní tabulce! Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5.

12.kolo: Divize E - 18.12.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - NASAN NOVÝ LÍSKOVEC 2:4 (0:2)
branky: Hansl, Saxl
sestava: Válek - Lange ml., Stoklásek, Vala V. - Hansl, Svoboda, Saxl

Vývoj skóre: 0:1 (11.), 0:2 (18.), 1:2 (32.), 1:3 (34.), 2:3 (35.), 2:4 (37.).

11.kolo: Divize E - 10.12.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - TANGO BRNO "B" 4:8 (2:5)
branky: Starý 3, Hansl
sestava: Válek - Saxl, Stoklásek, Vala V. - Hansl, Svoboda, Starý

Není prohra jako prohra (i když za žádnou se bod nebere). Oproti velké blamáži z minulého týdne jsme tentokráte sehráli relatívně vyrovnanou partii s vysokým favoritem a kdybychom byli efektívnější v proměňování šancí, mohli jsme možná uvažovat i o bodovém zisku. Ve 4´ prohráváme a v 7´ je vyrovnáno (prosadil se Staroch po rohu hlavou!). V 11´ je to po chybném pokrytí protiútoku soupeře 1:2 a v následující minutě padají ještě další dvě branky. Nejprve vyrovnáváme, avšak ihned z rozehrávky (cca po 25 vteřinách) jde Tango opět do vedení - 2:3. Klíčová byla patrně 17´, ve které jsme nevyužili 2x (!!!!!) zcela samostatný nájezd na brankáře (Laďa, Vladan). Naši hráči volili v obou případech neúspěšnou kličku. V závěru poločasu 2x inkasujeme po standardních situacích (přímý kop z hranice brankoviště a hodně netastně po rohu). Po přestávce se snažíme s výsledkem ještě něco udělat a Laďa Hansl brzy snižuje tečí v brankovišti (po Válcově výhozu) na 3:5. Ve 25´ zvyšuje útočník soupeře překvapivou střelou od postraní čáry na 3:6. Zápas jsme ale "nezabalili", bojujeme a ve 30´ využíváme power play - 4:6. Bohužel síly docházejí a protivník je silný. Další branku se nám již přes několik šancí vstřelit nepodařilo a ve 33´ a 35´ pečetí hostující tým svoje vítězství (z toho 1x do prázdné branky při naší přesilovce). Tahle prohra byla se vztyčenou hlavou, bohužel znamená propad na 10.místo v tabulce. Vývoj skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:8.

10.kolo: Divize E - 3.12.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
K5 BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 10:7 (4:2)
branky: Starý 3, Hansl 2, Svoboda, Lange ml.
sestava: Válek - Saxl, Stoklásek, Lange ml. - Hansl, Svoboda, Starý

Další zbytečná prohra, navíc s docela hrozivým skórem. Naše chyby v bránění znamenaly rychlé vedení domácích, hodně jsme se nadřeli na vyrovnání, ale podařilo se to. Do přestávky je to bohužel opět o dva góly v náš neprospěch a zejména čtvrtá branka soupeře ve 20.minutě byla trestuhodná. Do druhé půle jdeme agresívně, útočně, aktívně a za deset minut je to 4:4. Soupeř hraje v tuto chvíli s pěti fauly a zanedlouho kopeme i desítku, kterou proměňuje nejlepší hráč zápasu Petr Starý - vedeme 5:4. Poté ale přichází něco, za co by si zasloužil náš tým tvrdě nakopat do zadku! Ač jsme byli v jednoznačné výhodě (výsledkové i psychické), stal se z nás tým naprostých hlupáků. Místo toho, abychom drželi míč, kontrolovali hru a snažili se využít soupeřova handicapu v podobě hrozby dalších desítek, tlačím se za každou cenu do riskantních a nepřipravených útoků, hráči hrají často na zcela jiných postech než je jim určeno a vše je podtrženo výrobou třech faulů (z toho dvou naprosto zbytečných). Přichází tedy desítka i na straně soupeře a je to 5:5. Poté rozhodčí odpustil domácím jasnou desítku a aby toho nebylo málo, přichází naše další nevynucená chyba - 5:6. Místo abychom se pokusili atakovat alespoň remízu, spíše verbálně atakujeme sudího a 25 vteřin po rozehrávce je to 5:7. V posledních čtyřech minutách padlo ještě pět branek a naše mužstvo poté odcházelo vrcholně potupeno od soupeře, který se dal jednoznačně porazit. Vývoj skóre: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5, 8:5, 8:6, 10:6, 10:7.

9.kolo: Divize E - 27.11.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PIVOVAR VYŠKOV 2:7 (1:3)
branky: Saxl, Svoboda
sestava: Válek - Vala V., Saxl, Stoklásek, Lange ml., Hansl, Svoboda

K zápasu jsme nastoupili pouze se šesti hráči do pole. Hra byla vyrovnaná, bohužel soupeř po našich nevyužitých šancích trestal z okamžitých protiútoků. Těsně před přestavkou korigujeme na 1:3. Po změně stran jsme aktívnější a v osmé minutě začínáme hrát bez gólmana. Brzy se nám po ose Bobeš (nástřel na vzdálenější tyč) - Hagi (dorážka) daří snížit na 2:3, Pivovar pouze odkopává a vypadá to nadějně. Avšak přichází nesmyslně uspěchaná přihrávka ve středu hřiště a soupeř dává do prázdné - 2:4. V přesilovce pokračujeme a hosté trefují prázdnou branku ještě 3x. Tak to se nám tedy nepovedlo a výše skóre poměru sil na hřišti absolutně neodpovídá. Vývoj skóre: 0:3, 2:3, 2:7.

8.kolo: Divize E - 17.11.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
ARKYS BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 4:1 (1:1)
branky: Lange ml.
sestava: Válek - Vala V., Saxl, Stoklásek, Lange ml. - Hansl, Starý, Svoboda, Konečný

Zápas byl vyrovnaný, domácí se dostali v 9´ do vedení, které ve 14´ smazal Bobeš, když nachytal dalekonosným lobem jejich špatně postaveného gólmana. Za nerozhodného stavu se šlo do šaten. Ve 26´ nachytal pro změnu útočník Arkysu nepřipraveného našeho gólmana a bylo to 2:1. Poté jsme měli převahu (i nějaké šance) a šest minut před koncem začínáme hrát přesilovku. Ta však k vyrovnání nevede a naopak domácí ji využívají ke vstřelení ještě dvou branek. Velká škoda, protože tohle měla být minimálně remíza. Vývoj: 1:0, 1:1, 4:1.

7.kolo: Divize E - 11.11.2011, Sportovní hala Bohunice
utkání:
TOMSON BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 5:7 (4:5)
branky: Starý 2, Hansl 2, Saxl, Vala V., Lange ml.
sestava: Válek - Vala V., Saxl, Stoklásek, Lange ml. - Hansl, Starý, Vala R., Svoboda, Konečný

Zápas začal docela zběsile - okamžitě prohráváme, daří se nám rychle vyrovnat (po rozehrávce přímého kopu a Bobešově placírce k pravé tyčce), za minutu Tomson opět vede a v čase 5:25 je to 3:1! Hrajeme dost nedůrazně v obraně, nepřesně v útoku, soupeř je navíc zkušený, nevypadá to moc dobře. Korigujeme skóre po druhém dobře rozehraném přímáku (míč přebíhá Staroch a Laďa krásně prostřeluje všechno), bohužel téměř z protiútoku jde domácí mužstvo opět do dvoubrankového vedení (4:2). Po nenápadné akci na levé straně pak překvapil domácího brankáře střelou z dálky Ráďa Saxl. Brzy poté Peťa Starý skvěle vybídl Vladana Valu k samostatnému nájezdu a "doktor" to pověsil pod "víko" (!!) - 4:4. A ještě nebyl všemu konec a my přidali před přestávkou další gól. Válec našel dlouhým výhozem nabíhajícího Laďu a ten v brankovišti tečoval míč hlavou tak, že jej domácí gólman přikleknul až 20 cm za čárou - vedeme 5:4! Po pauze byla hra vcelku vyrovnaná, ale ve 25.minutě jsme Tomsonu nepřesnou obrannou činností u postranní čáry umožnili vyrovnat. Chtěli jsme však tři body, soupeři mírně docházely síly a po perfektním uvolnění Starocha u postranní čáry vedeme 6:5. V tuto chvíli však máme 5 faulů, hrajeme pod velkou hrozbou "desítky", soupeř útočí a nejjednoduším rozuzlením by byla sedmá branka v síti soupeře. A přání se stává skutkem, když velmi aktívně a dobře hrající Petr Starý pojišťuje naše vítězství. Tohleto jsme tedy vybojovali! Za nepříznivého stavu se nikdo nesoustředil na nějaké vnitřní rozbroje, nikdo "nehodil flintu do žita", všichni makali. I když to nebylo ani zdaleka bez chyb, je cenné jak k tomu došlo a skalp Tomsonu se vždy počítá! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5, 5:5, 5:7.

6.kolo: Divize E - 5.11.2011, Sportovní hala Jedovnice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PÍSKOVNA ČERNOVICE 5:5 (2:2)
branky: Starý 3, Lange ml., Hansl
sestava: Válek - Vala V., Saxl, Stoklásek, Lange ml. Stehlík - Hansl, Starý, Konečný, Svoboda

Zápas jsme zahájili převahou, šancemi, výsledkem však byl stav 0:2! Zkušení hosté vytěžili z minima vše a jejich brejky byly smrtící. Bojujeme, máme sérii šancí a do poločasu se nám daří vyrovnat - Laďa snižuje z dorážky v brankovišti a v posledení minutě 1.půle proměňuje Petr Starý "desítku". Do druhé půle jdeme s odhodláním, máme opět převahu, přesto opět prohráváme. Vyrovnání přichází po přečíslení, kdy Laďa Hansl zavzpomínal na své loňské parádní výkony, skvěle vypracoval akci a nahrál Bobovi, ktery v pádu vyrovnal. A přichází opět tvrdý a dokonce dvojitý direkt - 3:5. Tak tohle už vypadá kriticky, znovu prohráváme, ale naději vykřesává pět minut před koncem Staroch, který proměňuje nájezd z levé strany. Celý tým bojuje ze všech sil a odměnou je mu vyrovnávající branka - 5:5. A je tu konec. Byli jsme lepší, měli jsme vyhrát, ale v dané situaci byli se ziskem bodu spokojeni pravděpodobně oba soupeři. Přestože padlo 10 branek, byli oba gólmani oporami svých týmů a zejména hostující brankář přiváděl v prvním poločase naše útočníky k zoufalství. Divizní premiéru si v naší sestavě odbyli hráči Jiří Konečný a Pavel Svoboda. Vývoj skóre: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 5:5.

5.kolo: Divize E - 29.10.2011, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
HELAS BRNO "B" - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (2:1)
branky: Šomplák O., Hansl
sestava: Válek - Vala V., Stoklásek, Lange ml. - Šomplák R., Šomplák O., Hansl, Starý

Převzato z www.efutsal.cz: Na rok přesně a se stejným výsledkem se utkali oba soupeři. Přestože byl Helas velkým favoritem, vedení se ujali hosté. Po deseti minutách se podařilo domácím po závaru v brankovišti vyrovnat. Rychle nato přidal Helas i druhou branku, když udělali velkou chybu rozhodčí a následně nezapracovala dobře ani hostující obrana. Pro ŽV začala být situace kritická, když v průběhu prvního poločasu ze hry odstoupili dva jejich hráči. Stav se již do přestávky nezměnil a do druhé půle nastupovali ŽV pouze s torzem sestavy. Hra však byla vyrovnaná a pětice hostů srdnatě vzdorovala přesile Helasu, kterému se přesto podařilo po nenápadné akci zvýšit na 3:1. Poslední tři branky padly v posledních pěti minutách, kdy Vlci při hře bez brankáře dva góly inkasovali a jeden vstřelili. Vývoj skóre: 0:1, 5:1, 5:2.

4.kolo: Divize E - 22.10.2011, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - KALÁBEK LINO "B" 4:3 (2:1)
branky: Starý 2, Stoklásek, Šomplák R.
sestava: Válek - Vala V., Stoklásek, Lange ml. - Šomplák R., Šomplák O., Hansl, Starý

V prvním poločase to byla oboustranně docela "bída". Prohrávali jsme po rozborce naší obrany, nedokázali jsme využít mnoho šancí a předvedli jsme řadu nevynucených chyb. Často nás drží skvěle chytající Michal Válek a po brankách Petra Starého a Martina Stokláska jdeme do kabiny s poločasovým vedením 2:1. Po přestávce se naše hra výrazně zlepšila, soupeř ale vyrovnává. Máme mírnou převahu a ve 30.minutě skóruje Radek Šomplák střelou těsně za brankovištěm - 3:2. Snažíme se kontrolovat hru, ale čtyři minuty před koncem je vyrovnáno, když se Laďa snaží patičkou neúspěšně prostrčit míč mezi dvojicí soupeřových hráčů a ti následně využívají brejk. Za minutu můžeme i prohrávat. Nevyužíváme totiž nájezd 3/1 a z následného okamžitého protiútoku do odkryté obrany útočník soupeře přestřeluje ze dvou metrů naší prázdnou branku. Infarktový závěr spěje k remíze, když přichází dlouhý a milimetrově přesný výhoz našeho gólmana na nabíhajícího Starocha, ten se ocitá osamocen před soupeřovým brankářem (!!!) a z pěti metrů ho prostřeluje. Časomíra ukazuje v tuto chvíli 23 sekund do konce! Tak tohle byl prazvláštní zápas, ve kterém jsme si vybrali notnou dávku štěstí. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

3.kolo: Divize E - 14.10.2011, Sportovní hala Vyškov
utkání:
LAZOR VYŠKOV - ŽABINŠTÍ VLCI 5:2 (3:1)
branky: Starý, Lange ml.
sestava: Válek - Vala V., Stoklásek, Lange ml., Stehlík - Hansl, Starý, Šomplák R., Šomplák O.

Domácí Lazor hrál dobře, nadšeně, kvalitně, ale i s "okénky" v obraně, které se mají trestat. V tomhle zápase jsme bodovat měli. Osm minut před koncem hrajeme power - play, které se nedá v podstatě nic vytknout až na jediné - vstřelené branky. Vytvořili jsme si totiž pět naprostých tutovek, které jsme nedokázali proměnit. Tohle nebyla smůla! Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.

2.kolo: Divize E - 8.10.2011, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
ŽABINŠTÍ VLCI - PRAMEN HAVLÍČKŮV BROD 6:0 (2:0)
branky: Starý 2, Hansl, Vala V., Lange ml., Šomplák R.
sestava: Válek - Vala V., Stoklásek, Lange ml., Šomplák R. - Hansl, Starý, Šenk, Šomplák O.

Tým z Havlíčkova Brodu na tuto sezónu výrazně změnil a omladil kádr. Z tohoto důvodu jsme byli v zápase favoritem, od první minuty jsme se snažili diktovat jeho tempo a podařilo se nám ho zvládnout poměrně s přehledem. Soupeř delší dobu odolával, až přišla krásná akce Starý – Lange – Hansl a Laďa nás na zadní tyči posílá do vedení. Hosté nebyli „dopředu“ příliš nebezpeční a nám se podařilo do poločasu zvýšit na 2:0, když po pěkné střele Michala Šenka doráží do odkryté branky kapitán našeho týmu Vladan Vala. Do druhé půle jsme nastoupili poněkud uspokojeni dvoubrankovým vedením, hra byla deset minut vyrovnaná, avšak její úroveň oboustranně poklesla. Pak to ale náramně „sedlo“ střelecky aktivnímu Bobešovi a za několik minut našel stejný hráč krásnou přihrávkou Peťu Starého, pro kterého nebylo obtížné vstřelit čtvrtou branku. Bylo jasné, že nám v tomhle zápase Pramen body nesebere, v závěrečné pětiminutovce jsme si vyzkoušeli power – play a po dobře sehraných akcích jsme přidali ještě dvě branky - 6:0. :-)

1.kolo: Divize E - 1.10.2011, Sportovní hala Brno - Bohunice
utkání:
NASAN NOVÝ LÍSKOVEC - ŽABINŠTÍ VLCI 3:3 (2:1)
branky: Starý 2, Lange ml.
sestava: Válek - Vala V., Lange ml., Stehlík, Stoklásek - Hansl, Starý, Šenk, Šomplák R., Šomplák O.

Velké množství neproměněných brankových příležitostí, včetně tří samostatných nájezdů na výborně chytajícího soupeřova gólmana znamenalo konečnou remízu 3:3. V poločase jsme prohrávali 1:2 a o po přestávce produkujeme náročnou, agresívní hru, skóre se daří otočit v náš prospěch, ale bohužel tři minuty před koncem Nasan po nedůslednosti v brankovišti vyrovnává. Pozitívní bylo nasazení, kterým jsme dokázali dostat ve druhé půli Nasan pod stálý (místy drtivý) tlak, počet nevyužitých šancí je však zarážející. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3.

 

—————

Zpět