HATTRICK CUP 2017 - SVRATKA

15.07.2017 16:30

Systém turnaje: 12 mužstev bylo rozlosováno do dvou skupin po šesti, ze kterých postupovaly čtyři nejlepší týmy do vyřazovací části.

Skupina B:

ŽABINŠTÍ VLCI - KOUPELNA BAR HLINSKO 1:0 (1:0) - Černý

Poměrně kvalitní soupeř na úvod turnaje. Jedinou branku vstřelil Dan Černý, když s přehledem zakončil samostatný nájezd na brankáře. Ve druhé půli jsme několika nepřesnostmi nabídli soupeři vyrovnání, ale ten tuto nabídku naštěstí nevyužil.

ŽABINŠTÍ VLCI - NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA 1:1 (0:1) - Hansl

Pod názvem NNKM se skrývali domácí fotbalité a byl to soupeř nebezpečný. Brzy jsme prohrávali a v prvním poločase jsme rozhodně nebyli lepším týmem. Po změně stran se situace změnila. Byli jsme aktívnější, vytvořili si šance a vyrovnání přinesla akce Černý - Hansl, při které Laďa prostřelil domácího gólmana. V závěru zápasu soupeři docházely síly, my jsme útočili, ale vítěznou branku náš tlak již nepřinesl - takže 1:1.

ŽABINŠTÍ VLCI - HATTRICK SVRATKA 1:0 (1:0) - Kratochvíl

Hubené jednobrankové vítězství není vyjádřením poměru sil, tenhle zápas jsme měli rozhodně vyhrát mnohem vyšším rozdílem.

ŽABINŠTÍ VLCI - FANTAS GALAKTICKÁ KÁREČKA 9:1 (4:1) - Řezáč 5, Hansl, Stoklásek, Bula, Černý

Nejslabší tým ve skupině a logicky i naše nejvyšší vítězství na turnaji. V zápase řádil Zbyněk Řezáč a pěti brankami se vyhoupl mezi nejlepší střelce. Ve druhém poločase nastoupil v útočné dvojici s Laďou Hanslem Jindříšek Bula (8,5 roku) a svůj nebojácný výkon korunoval brankou, když v samostatném nájezdu prostřelil soupeřova brankáře. Zapsal se tak do historie turnaje ve Svratce i do historie Žabinských Vlků jako nejmladší hráč resp. nejmladší střelec :-)

ŽABINŠTÍ VLCI - SPOLEČENSTVO MÍČE 4:0 (3:0) - Vala 2, Řezáč, Hansl

Soupeř po celý zápas fauloval (téměř při každém kontaktu) a tak nás tohle vítězství dost bolelo. Hráli jsme ale velmi dobře. Za zmíňku stojí akce při níž pronikl Radek Jakš po pravém křídle a milimetrovým centrem posadil míč na hlavu Vladana Valy, jenž ho "uklidil" do sítě parádní hlavičkou. Soupeř v závěru ještě maličko provokoval, ale na jednoznačném vítězství se již nic neměnilo. Posupujeme tedy z 1.místa ve skupině. Na play off jsme posíleni o Michala Mezníka avšak oslabeni o zraněného Vladana Valu.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - NEMOŽICE 6:2 (4:1) - Hansl 3, Stoklásek, Řezáč, Černý

Tohle byl pro dobře hrajícího soupeře poněkud krutý výsledek, ale našemu týmu tam padlo téměř vše. Navíc jsme předvedli několik parádních kombinací a šestou branku vstřelil Dan Černý ze skrumáže v brankovišti patičkou. Postoupili jsme tak více než přesvědčivě a potvrdili jsme, že se náš výkon na tomhle turnaji zápas od zápasu zlepšoval.

Semifinále: 

ŽABINŠTÍ VLCI - KAMNA 2:1 (1:1) - Jakš, Hansl

V semifinále jsme měli po celý zápas více ze hry, ale kvalitní protivník poctivě bránil. Do vedení jsme šli po kombinaci tří hráčů na jeden dotek na jejímž konci byl Radek Jakš - 1:0. Minutu po začátku druhého poločasu se ale soupeři podařilo skóre srovnat. Poté jsme se neustále snažili dobývat soupeřovu branku a pět minut před koncem se podařilo Laďovi Hanslovi rozhodnout - 2:1. V závěru zápasu šel sice soupeř ještě do hry bez brankáře, ale to jsme si s přehledem pohlídali. Postup do finále.

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - MONGOLIA HERÁLEC 2:2 (0:1) - Černý 2

penalty 3:2

Ve finále to bylo velmi složité. Mongolia Herálec se na turnaji prezentovala nejen kvalitní hrou ale i hrou výrazně "silovou", která byla často za hranicí pravidel (včetně dvou fyzických napadení, které hráči soupeře předvedli v předcházejících zápasech). Do finále jsme v očekávání výše popsaného nastoupili poněkud s obavami a po nejasné situaci (faulu) a naší obranné nedůslednosti prohráváme po dvou minutách zbytečně 0:1. Laďa Hansl do finále nezasáhl a tak to bylo v útoku především na Danovi. Snažili jsme se o vyrovnání ale některé zákroky protivníka opravdu nebylo možné přehrát a poločas končí 0:1. Do druhé půle jdeme již pouze s pěticí hráčů v poli (Černý, Mezník, Kratochvíl, Stoklásek, Jakš) a je to na krev. Naši hráči bojují a přes nepřízeň všeho se Danovi podařilo vyrovnat, když přetlačil na brankovišti vše co se dalo. Po třech minutách ale opět prohráváme, když soupeř proměňuje přímý kop z hranice brankoviště. Nezabalili jsme to a naše snaha je odměněna. Velký výkon ve finále podal Dan Černý, který ač kopán, štípán, držen a urážen předvedl opět svoji typickou buldočí akci a bombou z brankoviště prostřelil vše co mu stálo v cestě - 2:2! A je tu konec, následují penalty a jejich průběh byl rovněž málo vídaný. 

1.série: střelu do středu branky zneškodňuje náš gólman Pšurný - Mezník s přehledem proměňuje ... vedeme 1:0

2.série: soupeř bombou k tyči skóruje - Černý knokautuje brankáře, když ho trefuje do hlavy, ale branka to není ... stav 1:1

3.série: soupeř přestřeluje branku - můžeme zvítězit, ale Hansl rovněž přestřeluje branku ... stav stále 1:1

4.série: soupeř skóruje nekompromisně pod břevno - Mezník opět s přehledem proměňuje ... stav 2:2

5.série: soupeřovu střelu náš SpiderMan mezi tyčemi chytá - Radek Jakš má na noze vítězství a po jeho umístěné střele se můžeme radovat ... vítězíme 3:2

Skvělé, po roce se nám tedy podařilo obhájit prvenství na tomto turnaji a nutno podotknout, že letošní ročník byl úrovní týmů výrazně kvalitnější než ten loňský. Takže za rok hattrick na Hattrick Cupu :-) ?

Konečné pořadí turnaje:

1.ŽABINŠTÍ VLCI, 2.MONGOLIA HERÁLEC, 3.KAMNA, 4.BODY ZADARA

Kromě poháru za 1.místo, jsme získali i cenu pro nejsympatičtější mužstvo turnaje a speciální cenu pro nejmladšího střelce branky (Jindra Bula)

Sestava (zápasy / branky):

Pšurný (8/0) - Stoklásek (8/2), Vala (5/2), Kratochvíl (8/1), Mezník (3/0), Černý (8/5), Hansl (7/7), Řezáč (8/7), Jakš (8/1), Letzel (1/0), Bula (1/1)

—————

Zpět