LÍŠEŇ OPEN 2011

28.08.2011 08:29

Systém turnaje: 16 mužstev ve čtyřech skupinách po 4 týmech. Z každé postupují první tři mužstva do čtyř tříčlenných osmifinálových skupin a odtud první dva týmy do čtvrtfinále. Dále vyřazovací K.O. systém.

Skupina D:

ŽABINŠTÍ VLCI - SK LÍŠEŇ 2:0 (1:0) - Lange ml., Konečný

ŽABINŠTÍ VLCI - HUSTOPEČE 3:0 kont. - soupeř se nedostavil

ŽABINŠTÍ VLCI - SEKÁČI BRNO 6:0 (3:0) - Letzel 2, Řezáč 2, Konečný, Lange ml.

Jelikož se tým Hustopečí nedostavil, bylo o postupujících rozhodnuto a hrálo se pouze o určení pořadí ve skupině. Zápas s domácí Líšní jsme v "béčkové" sestavě zvládli nad očekávání a přes územní převahu soupeře ve druhém poločase jsme vcelku s přehledem zvítězili. Ve druhém zápase nebylo od začátku o vítězi pochyb.

Osmifinálová skupina:

ŽABINŠTÍ VLCI - POZDNÍ SBĚR 2:0 (1:0) - Šomplák R. 2

ŽABINŠTÍ VLCI - RST 3:1 (1:0) - Konečný 2, Šomplák R.

V prvním zápase měl soupeř několik "tutovek", které nedokázal využít a tak jsme po dvou trefách Radka Šompláka brali tři body my. Druhý zápas byl jednoznačný a inkasovaná branka v poslední minutě byla zcela zbytečná.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - BESÍDKA 2:0 (1:0) - Černý 2

Ve čtvrtfinále jsme měli stálou převahu, ale nedokázali jsme využít mnoho slibných příležitostí a obě branky padly po střelách Dana Černého ze středních vzdáleností.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - TECHNIKA BRNO 2:1 (0:1) - Černý 2

V první půli šel do vedení soupeř, když po rozehrání jeho rohu naše obrana zaspala a "tajming" přihrávky na zadní tyč jsme nedokázali pokrýt. Vyrovnáváme z přímého kopu a trefuje se Dan. Tento hráč dává tři minuty poté v pádu parádní branku a je to 2:1. Tři minuty před koncem "získává" Bobeš za školáckou hloupost druhou ŽK a soupeř hraje přesilovku podpořenou power-play. Naše obrana příkladně "odmakala" dvouminutové snažení soupeře a byl tu konec. Jsme ve finále.  

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - POZDNÍ SBĚR 0:3 (0:2)

Ve finále jsme se utkali pod umělým osvětlením se soupeřem ze skupiny, v jehož řadách se objevilo několik hráčů Tanga v čele s vynikajícím gólmanem tohoto týmu. Brzy inkasujeme vydařenou a téměř nechytatelnou bombou z dálky, kterou vyslal právě gólman soupeře, který se často vysouval do přečíslení. A za čtyři minuty to je po brejku je 0:2. Okamžitě přecházíme do přesilovky a až do konce utkání hrajeme power-play, vytváříme si šance, ale brankář soupeře čaruje a za svá záda nepouští nic a naopak jeden obranný odkop končí v naši síti a je rozhodnuto. Stejně jako před čtrnácti dny tedy končíme na 2.místě.

Konečné pořadí turnaje Líšeň Open 2011:

1.POZDNÍ SBĚR, 2.ŽABINŠTÍ VLCI, 3.TECHNIKA BRNO, 4.FC TAXI

Sestava a branky:
Válek, Fiala - Saxl, Lange ml. (2), Šomplák R. (3), Stoklásek - Černý (4), Letzel (2), Konečný (4), Řezáč (2)

—————

Zpět