LÍŠEŇ OPEN 2012

19.08.2012 21:00

Systém turnaje: 16 mužstev ve čtyřech skupinách po 4 týmech. Z každé postupují první dvě mužstva do čtvrtfinále a dále pokračuje turnaj vyřazovacím K.O. systémem.

Skupina B:

ŽABINŠTÍ VLCI - TROPA de ELITE 2:0 (1:0) - Hansl, Stoklásek

ŽABINŠTÍ VLCI - 1.FC U BOBA 3:2 (1:1) - Hansl 2, Lange ml.

ŽABINŠTÍ VLCI - SK LÍŠEŇ 2:2 (0:1) - Stoklásek, Lange ml.

Již v prvních dvou zápasech jsme si zajistili postup a v utkání s Líšní šlo již pouze o určení vítěze skupiny. Vedli jsme 2:1, ale chvíli před koncem bylo po parádním "vlastenci pod břevno" vyrovnáno a jelikož jsme měli horší skóre, šli jsme do "pavouka" ze 2.místa. Mnohem horší ale byla ta skutečnost, že hráči "áčka" Martin, Laďa a Válec nebudou v neděli k dispozici!

K nedělnímu play off tedy nastoupila sestava Letzel - Saxl, Lange ml. - Bažant, Klečka.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - POCLAIN 5:1 (3:0) - Bažant 5

Soupeř byl hratelný a navíc nás (při pohledu na naše "prořídlé řady") asi i maličko podcenil. Přestože jsme nestřídali, byli jsme lepším týmem a po úvodních neproměněných šancích se nadechl k neskutečné kanonádě Baža, který hrál ve velké pohodě a vstřelil všech pět branek našeho týmu. Jak se později ukázalo, tato skutečnost měla vliv i na soutěž o nejlepšího střelce turnaje, ve které Baža zvítězil.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - FC TAXI 3:1 (2:1) - Klečka, Lange ml., Bažant,

V semifinále jsme nebyli již zdaleka favoritem. Rychle jsme vedli a soupeř stejně rychle vyrovnal. Krátce před poločasem přišla Bobešova chvíle, kdy se úžasně uvolnil u pravé lajny, oběhl obránce a přeloboval vybíhajícího gólmana (pravděpodobně byla v tento okamžik k vidění nejhezčí branka turnaje). Ve druhé půli přišel nápor kvalitního soupeře. V brance několikrát podržel Myšák (při jednom zákroku skákal soupeři pod nohy a útočníkova bomba z cca 30 cm mu šla přímo do hlavy - hoši ještě teďka se mi motá šiška a mám zalehlý pravý ucho!), všichni Vlci spolehlivě bránili a nepohrdli sebemenší příležitostí k nebezpečnému výpadu. Jeden z těchto protiútoků se v závěru "ujal", Slimák pečetil do prázdné a bylo rozhodnuto - finále se kterým počítal málokdo.

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - SK OŘÍŠKOV 1:4 (0:1)

Velmi dobrý soupeř, naše úvodní šance a inkasovaná branka po neodpískaném faulu - to byly hlavní skutečnosti první půle. Po změně stran soupeř rychle trefil "levé víko" a my byli nuceni jít do power - play. Ta měla tentokrát bohužel za následek pouze branky v naší síti. Takže stejně jako v minulém roce, jsme obsadili po prohře ve finále 2.místo.

Konečné pořadí turnaje Líšeň Open 2012:

1.SK OŘÍŠKOV, 2.ŽABINŠTÍ VLCI, 3.FC TAXI, 4.GTB 98

Sestava:
sobota: Válek - Lange ml., Stoklásek, Bažant - Letzel, Hansl, Klečka
neděle: Letzel - Lange ml., Saxl - Bažant, Klečka

—————

Zpět