POHÁR B.A.F. 2024

15.04.2024 23:30

Do soutěže se přihlásilo 29 týmů a poprvé nebyl tento Pohár kvalifikací do Krajského kola Poháru SFČR, ale hrál se jako samostatná soutěž. Týmy byly nasazeny do vyřazovacího pavouka podle výkonnosti a v závěrečném finálovém večeru se představily týmy Žabinští Vlci Brno, FFT Vinohrady, Madrid Brno CF a Nasan Nový Lískovec. Průběh večera byl málo vídaný, jelikož všechna utkání skončila nerozhodným výsledkem 1:1 a ve všech případech rozhodovaly o vítězi penalty!

Pohár Brněnské asociace futsalu / MSH Modřice / 15.4.2023 - semifinále

ŽABINŠTÍ VLCI - FFT VINOHRADY 1:1 (1:0) 
Pfeffer

penalty 5:4 - 1] Hansl, 2] Bodeček, 3] Pfeffer, 4] Řezník F., 5] Starý - všichni naši hráči proměnili / soupeře v 1. serii vychytal s pomocí břevna náš gólman Honza Vyklický

Sestava: Vyklický - Chroust, Kratochvíl, Pospíšil, Řezník F. - Hansl, Svoboda, Starý, Pfeffer, Bodeček

Semifinále jsme začali poměrně vlažně, "profesorsky" a v prvním poločase jsme šli do jednobrankového vedení po pohotové dorážce Petra Pfeffera. I druhá půle byla z naší strany nevýrazná, plná nepřesností a přišel zákonitý trest, když se po jednom z brejků soupeři podařilo skóre srovnat na 1:1. Další branka, přes několik našich příležitostí, již nepadla a o finalistovi tak musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu. V té jsme byli úspěšní a postoupili jsme tak do finále. 

Pohár Brněnské asociace futsalu / MSH Modřice / 15.4.2023 - finále

ŽABINŠTÍ VLCI - MADRID BRNO CF 1:1 (0:1) 
Svoboda

penalty 4:3 - 1] Starý, 2] Bodeček, 3] Pfeffer, 4] Řezník F. - všichni naši hráči proměnili / soupeře ve 3. a 4. sérii vychytal Adam Valenta, pátá série se již nekopala

Sestava: Valenta - Chroust, Kratochvíl, Řezník - Svoboda, Starý, Pfeffer, Bodeček

Náš výkon ve finále se víceméně nelišil od toho předchozího, Do zápasu již nenastoupili zranění hráči Hansl s Pospíšilem a v brance dostal první příležitost v utkání A-mužstva brankář juniorského týmu Adam Valenta, který se několika pozornými zákroky uvedl velmi dobře. Po chybě v rozehrávce šel soupeřův útočník do samostatného nájezdu, našeho gólmana nekompromisně prostřelil a stanovil překvapivé poločasové skóre 0:1. Po změně stran poměrně brzy vyrovnává Pavel Svoboda střelou ze střední vzdálenosti, která po předchozím ostřelování branky soupeře konečně zapadla na místo určení - 1:1. Následovaly dvě naše promarněné tutovky a obětavě bojující soupeř ubránil remízu i přes naší závěrečnou dvouminutovou power - play. Penalty jsme naštěstí opět zvládli a nakonec jsme se k prvenství tak trochu protrápili. S vyjímkou obou brankářů nebyl náš dnešní výkon "kdovíco", ale historie se ptát nebude, šesté vítězství v řadě je naše a pro diváka to bylo zcela jistě zábavné a napínavé. Všem účastníkům finálového večera respekt za poctivé a férové výkony a přejeme vše dobré do dalších zápasů. 

Pohár Brněnské Asociace Futsalu - ODKAZ

---------------------------------------------------------------------------------------

—————

Zpět