POHÁR SFČR 2018/19

30.09.2019 22:00

Celostátní část / osmifinále - hala Bohunice 30.9.2019

ŽABINŠTÍ VLCI - AC GAMASPOL JESENÍK 3:4 (0:1) - Hansl, Starý, Havlín

Sestava:
Pšurný - Chroust, Chráscina, Mezník, Bouček - Havlín, Hansl, Kratochvíl, Starý

Podali jsme bojovný a kvalitní výkon. Po poločasovém skóre 0:1 jsme ale již ve druhé minutě druhé půle prohrávali 0:2. Laďa Hansl vstřelil brzy kontaktní branku ale nedůraz v brankovišti (v korespondenci s urputností osamoceného hráče Gamaspolu) znamenal opět vedení Jeseníku o dva góly - 1:3. Zvýšenou aktivitou v dalším průběhu jsme protivníka zatlačili do defenzívy a výsledkem bylo vyrovnání na 3:3 (Starý, Havlín). Šest minut před koncem ale přichází ČK karta pro jednoho z našich hráčů, snažících se svým zákrokem přerušit únik dvojice soupeřů a využitá přesilovka Jeseníku rozhoduje o výsledku utkání. Vyrovnat se nám totiž již bohužel během posledních čtyřech minut nepodařilo. 

Závěrem. Poděkování patří celému týmu ŽV za letošní skvělé pohárové tažení a za zisk dvou velmi cenných trofejí - Brněnského Poháru a Krajského Poháru!


Krajská část / finále - hala Vodova 16.9.2019!

HELAS BRNO - ŽABINŠTÍ VLCI 1:4 (0:1) - Havlín 3, Hansl

Sestava:
Pšurný - Chroust, Chráscina, Mezník - Havlín, Hansl, Kratochvíl, Starý

Po složitém vyjednávání termínu zápasu jsme byli nuceni přepustit domácí prostředí soupeři a nastoupili jsme v oslabené sestavě proti kompletnímu soupeři. Helas se do nás od začátku prvoligově opřel, bránili jsme se s maximálním nasazením, aktivně, trpělivě a nevynechali jsme jediné možnosti k pokusu o brejk. Ten správný se podařil a Laďa Hansl protlačil míč za záda domácího gólmana Kubíčka - 0:1. V průběhu dalších minut převaha soupeře poněkud polevila (i když opticky trvala i nadále) ale paradoxně jsme měli v této pasáži větší štěstí a třikrát skončily domácí šance na tyčích naší branky. Po změně stran měli domácí velkou šanci již v první minutě, nicméně v dalších třech minutách jsme to byli my, kdo odmítl po třech po sobě následujících příležitostech dvoubrankové vedení. A tak přišlo vyrovnáni ze sálovky špílmachra Helasu Davida Cupáka, který propálil vše co mu stálo v cestě - 1:1. Za necelou minutu ale jdeme opět do vedení, když se po otočce parádně trefil Dominik Havlín - 1:2. Helas přistoupil k power - play, přišpendlil nás před brankoviště ale na styl jeho přesilovky jsme se připravovali a když se některý domácí hráč dostal do nebezpečné šance, náš gólman Džarda Pšurný předvedl jeden ze svých famózních zákroků. V závěru zápasu jsme trestali do odkryté obrany soupeře a vítězství 4:1 nás posouvá do celostátní části poháru SFČR, ve které se utkáme na domácí palubovce s týmem AC Gamaspol Jeseník.


Krajská část / semifinále - hala TEZA Hodonín 30.8.2019

TANGO HODONÍN - ŽABINŠTÍ VLCI 3:4 (1:0) - Havlín 2, Hansl, Chráscina

Sestava:
Pšurný - Chroust, Chráscina, Mezník - Havlín, Hansl, Kratochvíl, Svoboda

V úvodu utkání jsme nevyužili dvě absolutní tutovky, netrefili odkrytou branku a to jakoby poznamenalo další průběh prvního poločasu. Nehráli jsme v pohodě, domácí vyrovnali hru, po dobře sehraném přečíslení 3/2 šli po dorážce do prázdné branky do vedení a ke konci poločasu byli v obrovském vedru v hodonínské hale lepší i fyzicky. Po důrazném poločasovém rozboru jsme do druhé půle vstoupili mnohem agresívněji a již v první minutě po kombinaci v brankovišti konečně prostřelil Laďa Hansl gólmana Tanga. O minutu později se totéž podařilo Dominikovi Havlínovi a my konečně vedli. Jenže přišel přímý volný kop po našem zbytečném faulu metr před brankovištěm a hráč Tanga to trefil do levého horního - 2:2. Pokračovali jsme ve snaze strhnout vedení na svoji stranu a po několika trpělivých přihrávkách za půlící čarou překvapil střelou ze střední vzdálenosti trefil Tomítko02 Chráscina. Když přidal trefou od levé lajny Domča Havlín naší čtvrtou branku, zdálo se, že je rozhodnuto ale zdaleka tomu tak nebylo. Domácí to nezabalili, příkladně bojovali a zahájili power - play. Do konce zápasu zbývalo pět minut. Hráli jsme pod hrozbou šestého faulu a dvě minuty před koncem jsme inkasovali - 3:4. V následující rozehrávce jsme okamžitě ztratili míč, ale naštěstí se podařilo nebezpečí včas zažehnat. Přestože Tango v závěru nepolevovalo ve snaze o vyrovnání, k další šanci jsme domácí hráče již nepustili. Nebylo to úplně dle našich představ, ale takové zápasy je třeby přetlačit a ustát. To se podařilo a ve finále krajské části poháru SFČR se utkáme s Helasem Brno. 


Brněnský pohár / finále - hala Brno / Bohunice 27.3.2019

ŽABINŠTÍ VLCI - ASM DOLNÍ LOUČKY 3:3 (2:1) - Chroust, Chráscina, Havlín

- penalty 2:0 - Svoboda a Hansl proměnili, oba pokusy soupeře náš brankář zneškodnil

Sestava:
Pšurný - Svoboda, Chroust, Chráscina, Mezník - Hansl, Starý, Pokorný, Bouček

Finálový zápas jsme začali výborně a v sedmé minutě jsme vedli 2:0 a byli jednoznačně lepší. Naše další akce však již zůstaly bez využití a soupeř se brankou do šatny vrátil do zápasu. Ve druhé půli jsme hráli velmi strnule, nepřesně a soupeři se podařilo dokonce skóre otočit. Dvě minuty před koncem přišlo naštěstí vyrovnání a po famózních zákrocích našeho gólmana v následujícím penaltovém rozstřelu jsme se mohli nakonec radovat z obhajoby loňského prvenství v Brněnské části poháru.


Brněnský pohár / semifinále (byli jsme nasazeni do této fáze) - hala Brno / Bohunice 6.3.2019

ŽABINŠTÍ VLCI - NAPOLEON PRACE 6:1 (3:1)
Havlín 3, Svoboda 2, Hansl

Sestava:
Pšurný - Stoklásek, Chroust, Mezník, Kratochvíl, Pospíšil - Hansl, Havlín, Starý, Svoboda, Pokorný

V poklidném tempu jsme porazili vedoucí tým OP a postoupili do finále brněnské části poháru.


 

—————

Zpět