TROUBSKO 2011

06.08.2011 18:00

Systém turnaje: 15 mužstev ve třech skupinách po pěti týmech. Z každé postupují první čtyři týmy do čtyř tříčlenných skupin a odtud první dva týmy do čtvrtfinále. Dále K.O. systém. Finalistu tak čeká 9 náročných zápasů.

Počasí se tedy příliš nevydařilo, ale předvedená hra potěšila a konečně máme zase doma "bednu". Vyzkoušeli jsme gólmana Hledíka z Rajhradic, který si s Válcem porci zápasů rozdělil. S velkou chutí (a velmi dobře) hrál po zlomenině ruky Bobo, vynikající výkon předvedl Radek Šomplák a střelecky jsme se opět mohli spolehnout na Laďu. Solidně zahráli veteráni Myšák se Švádou a turnaj byl až na to počasí velmi příjemný.

Skupina A:

ŽABINŠTÍ VLCI - BOŽÍ BOJOVNÍCI 4:1 (2:1) - Hansl 2, Stoklásek 2

ŽABINŠTÍ VLCI - ŽAVES NEBOVIDY 4:3 (2:3) - Lange ml. 2, Stoklásek, Hansl

ŽABINŠTÍ VLCI - SK TROUBSKO 4:1 (3:0) - Lange ml. 3, Hansl

ŽABINŠTÍ VLCI - SLOVAN BRNO 3:1 (1:1) - Šomplák R., Hansl, Lange ml.

Jednoznačná utkání jsme odehráli proti dvěma týmům fotbalistů z Troubska (2x výsledek 4:1). V zápase s týmem Nebovid jsme již ve druhé minutě prohrávali 0:2, vyrovnali jsme, ale po vlastní brance (od Bobešových zad) je to v poločase 2:3. V závěru zápasu jsme ale sehráli parádní power-play (3:3) a když se oba soupeři již spokojili s remízou, přišel v poslední minutě jednoznačný faul soupeře v brankovišti a Bobešova nekompromisní penalta znamenala 4:3. Podle předpokladů se tak finále kvalifikační skupiny odehrálo mezi ŽV a Slovanem. V tomto souboji jsme byli jasně lepším týmem a vítězství 3:1 (i když jsme velmi brzy prohrávali 0:1) bylo zasloužené.

Osmifinálová skupina:

ŽABINŠTÍ VLCI - SVÁŽNÁ 1:0 (0:0) - Stoklásek

ŽABINŠTÍ VLCI - KAMBR TEAM 5:0 (3:0) - Letzel 2, Lange ml., Hansl, Stoklásek

Proti Svážné (minulému vítězi tohoto turnaje) jsme hráli ze zajištěné obrany a 30 vteřin před koncem podnikl famózní výpad do brankoviště soupeře Radek Šomplák, skvěle našel Martina Stokláska a postup byl zajištěn. Druhý soupeř nám poté nebyl schopen vzdorovat v ničem a porážka 5:0 byla pro něj ještě lichotivá.

Čtvrtfinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - FÉNIX BRNO 4:0 (2:0) - Letzel 2, Hansl 2

Čtvrtfinálový souboj byl nakonec jednoznačnější než se předpokládalo. Soupeř měl z našich dosavadních šesti výher v řadě znatelný respekt a kombinační hrou s pěknými akcemi jsme o postupujícím rozhodli prakticky již v prvním poločase.

Semifinále:

ŽABINŠTÍ VLCI - ŽAVES NEBOVIDY 1:0 (0:0) - Stoklásek

V semifinále jsme očekávali Pískovnu Černovice, ale ta s týmem Nebovid prohrála na penalty a tak došlo na druhé utkání s tímto soupeřem. Oba týmy hrály opatrně, my jsme si ale vytvořili více brankových příležitostí a kvalitního soupeře (s nejlepším gólmanem turnaje) jsme nakonec nejtěsnějším rozdílem udolali.

Finále:

ŽABINŠTÍ VLCI - KALÁBEK BRNO 1:3 (1:1) - Hansl

V devátém zápase již nebylo sil na rozdávání. Přesto jsme byli v první půli lepším týmem, po samostatné akci Ladi Hansla (jakou je schopen vyprodukovat pouze ON!) jdeme ve druhé minutě do vedení a v rychlém sledu máme dvě další "gólovky". Těsně před přestávkou však po učebnicové akci Kalábek vyrovnává. Po změně stran přebírá hlavní favorit turnaje taktovku, my se převážně bráníme a nakonec soupeř dvěmi brankami rozhoduje o konečném pořadí turnaje.

Konečné pořadí turnaje Troubsko 2011:

1.KALÁBEK BRNO, 2.ŽABINŠTÍ VLCI, 3.ŽAVES NEBOVIDY, 4.SLOVAN BRNO

Sestava a branky:
Válek, Hledík - Vala V., Lange ml. (7), Stoklásek (6), Švanda - Hansl (9), Letzel (4), Šomplák R. (1), Řezáč

—————

Zpět