TURNAJ ČESKO-SLOVENSKÉHO PŘÁTELSTVÍ 2023

25.07.2023 21:20

TURNAJ ČESKO - SLOVENSKÉHO PŘÁTELSTVÍ 2023

Další ročník tradičního turnaje se konal v hodonínské hale TEZA. Čtyři týmy odehrály turnaj systémem každý s každým, hrálo se 2x15 minut čistého času. 

Naše mužstvo se zúčastnilo popáté - v letech 2019 a 2022 jsme tento turnaj vyhráli, v roce 2020 jsme byli druzí a v roce 2021 nám patřila bronzová příčka.

Odkazy na výsledky uplynulých turnajů ČSP zde: [2022] - [2021] - [2020] - [2019]

   Naše zápasy:

ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - FT LEVICE 3:0 (1:0)

naše branky: Chroust, Chráscina, Malůšek

sestava: Jakubčík, Pšurný - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Pospíšil - Koutný, Havelka, Malůšek, Teichmann

Nastoupili jsme poprvé pod vedením nového trenéra Radka Tomana. Prvním soupeřem nám byl pátý tým nejvyšší slovenské soutěže. Během turnaje se v brance prostřídali rovným dílem všichni tři gólmani, první půlku začal Eda Jakubčík, ve druhé šel mezi tyče Jarda Pšurný. Osvědčená ligová obrana CH+K+CH byla doplněna o zkušeného Tomáše Pospíšila, který se po zdravotních komplikacích v minulých letech a vydařené loňské sezóně v B-týmu vrací do formy a není vyloučeno, že by se mohl objevit i v některých zápasech Áčka. V útoku se objevila "zkušební" sestava. Zde nastoupili i dva hráči, pro které byl tento start úplně prvním v našem dresu. Na soupeře jsme vyrukovali s presinkem a přestože jsme si vypracovali větší množství brankových možností, v poločase jsme vedli pouze 1:0, když jediná branka padla po precizně sehraném signálu při rozehrání přímého kopu z hranice brankoviště. Po změně stran pokračoval zápas v poměrně vysokém tempu a v posledních šesti minutách jsme se dokázali ještě dvakrát brankově prosadit a skóre upravit na 3:0.

ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - REHAB KLINIK BARABERI BRATISLAVA 8:6 (3:1)

naše branky: Havelka 3, Hansl 2, Svoboda, Chráscina, Koutný

sestava: Večeřa, Jakubčík - Chroust, Kratochvíl, Chráscina, Svoboda - Koutný, Havelka, Malůšek, Hansl

Ve druhém zápase nám byl soupeřem tradiční účastník a spolupořadatel turnaje ČSP, momentální druholigista Baraberi Bratislava. V naší brance Večeřa a Jakubčík, v obraně nahradil Svoboda Pospíšila a v útoku Hansl Teichmanna. I když jsme vedli 5:1 a 8:4, zkušený soupeř dokázal korigovat z dobře organizované hry bez brankáře, při které skóroval celkem 5x (!!!). Sled branek: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:4, 8:4, 8:6. 

ŽABINŠTÍ VLCI BRNO - FC TANGO HODONÍN 2:3 (0:1)

naše branky: Svoboda, Hansl

sestava: Večeřa, Pšurný - Chroust, Kratochvíl, Chráscina - Koutný, Havelka, Svoboda, Hansl

V souboji o první místo v turnaji si náš soupeř ve velké části zápasu vypomáhal hrou bez brankáře a my se museli soustředit především na obranu. Jelikož jsme k zápasu nastoupili bezprostředně po utkání s Baraberi Bratislava nebylo to jednoduché a Tango hrálo dobře. V průběhu druhé půle jsme inkasovali podruhé a byli jsme tak nuceni sami přejít do power - play. Pět minut před koncem snižujeme na 1:2 a tři minuty poté vyrovnáváme. Stav 2:2 ale stačí na turnajové prvenství domácímu týmu a tak hrajeme vabank a v poslední minutě nás domácí tým trestá do odkryté obrany. Tango je vítězem turnaje, my končíme na druhé příčce. Byla to dobrá příprava.

   Konečné pořadí turnaje:
1.     FC TANGO HODONÍN   9b.
2.     ŽABINŠTÍ VLCI BRNO   6b.
3.     FUTSAL TEAM LEVICE   3b.
4.     REHAB KLINIK BARABERI BRATISLAVA   0b.
 
Žabinští Vlci Brno - 2.místo
Pšurný - Popek - Hansl - Chráscina - Havelka - Kratochvíl - Toman
Zezulka - Večeřa - Letzel - Svoboda - Koutný - Chroust - Jakubčík
na fotografii chybí: Pospíšil, Teichmann, Malůšek
 
 

—————

Zpět